Selkälaukkutriidi

maantiepyöräily on vakava asia, ei vissiin saa juua repusta (racebakin voit piilottaa jos uskallat), muuten näin.

maastossa taasen saa käyttää järkeäkin.

Saahan niitä pulloja paidankin taskuihin.

Kuinka haluisinkaan kiinnittää juomapullot ja muut hässäkät runkoon mutta fiksuna poikana mun lenkkipyörän virkaa toimittaa nyt Langster Pro jossa moisille ulokkeille ei ihan suorilta löydy paikkaa. Pullot on kulkenut Minouran tuplatelineellä tähän asti, mutta toi toimii ihan liian hyvänä katapulttina pulloille kun ajelee muutamasta töyssystä. Tästäkin ois ihan kiva päästä eroon.

Itseasiassa tää vesiasia ei ole edes se tärkein homma repun hankinnassa. Ennemminkin kalut, pumppu, sisurit ja mahdolliset namupalat pitäis saada johonkin jemmaan. Joku satulan alle tuleva pikkubägi olisi kiva, mutta ton nykyisen juomapulloratkaisun kanssa ei kyl oo mahdollinen koska satulan alla on jo toi sotaväline.

Ylläolevat vinkit ja viralliset säännöt huomioonottaen, eikai tässä auta muu kuin speksata vaan uus runko.

Samps - 14:48, 8.5.2013 » Joku satulan alle tuleva pikkubägi olisi kiva, mutta ton nykyisen juomapulloratkaisun kanssa ei kyl oo mahdollinen koska satulan alla on jo toi sotaväline. Ylläolevat vinkit ja viralliset säännöt huomioonottaen, eikai tässä auta muu kuin speksata vaan uus runko.
[Niinpä, Rule 29](http://www.velominati.com/the-rules/#29)
oge - 14:38, 8.5.2013 » Saahan niitä pulloja paidankin taskuihin.
Imo 2 x 750/700 ml pötkii aika pitkälle.

EDIT: Mjoo laukkutriidi, off.

Letkunkiristimillä telineet runkoon? Lelumiinirungon ollessa kyseessä ei sit liian tiukalle, hehe.

hups laukkutriidi

tya - 15:00, 8.5.2013 » Letkunkiristimillä telineet runkoon? Lelumiinirungon ollessa kyseessä ei sit liian tiukalle, hehe.
Parasta. Myös ilmastointiteippi toimii tarvittaessa.

Ihmiseen kiinnitettävä lasti on maantiellä pidemmän päälle epämukavaa.

Kiitos kaikista (aiheen ohi -)vinkeistä, taidanpa käydä hakemassa joitain kiinnitysvälineitä ja testailla mainittuja konsteja.

Chromelta uutta:

http://www.chromeindustries.com/media/catalog/product/cache/1/image/650x/040ec09b1e35df139433887a97daa66f/w/e/weldedrucksack_hero_enlarge.jpg

Ei varsinaisesti kai pyöräilyyn optimoitu, mutta siistin näköinen ja mikä tärkeintä:“same technology used for Coast Guard boats”.

Kaapissa olisi Ortliebin messageri, joka tuppaa jäämään kuitenkin vähälle käytölle koska isoon säkkiin hukkuu kaikki päätä pienempi. Ajattelin tehdä tuohon tuollaisen messager pro tyylisen modauksen, että laitan siihen sisällä olevaan muovilevyyn jotain irtotaskuja yms. kiinni, Kiinnityksen suunnittelin toteuttavani joko vetämällä muovilevyyn tarraa ja käyttäväni tarrataskuja, tai sitten laittavani siihen pätkän vyötä ja vyölle kiinnitettäviä taskuja (tai mikä tuo jenkkiarmeija irtotaskusysteemi nyt onkaan).

Ajattelinkin kysäistä että kukaan muu tehnyt moista modia omalle messengerilleen, ja onko ideoita mitä taskuja siihen hankkisi. Hankintapaikkana on varusteleka, ja tavoitteena olisi ettei aivan kauhean montaa kymppiä noihin taskuihin menisi, kun reppukaan ei mikään kallis ole.

Eikös noita samoja pusseja mitä on pro malleissa voi käyttää myös perus messengerissä? jos siellä on vaan ne nepparit ni pitäs onnistua ja niitä taskuja saa esim wiggleltä.

Joo, olen miettiny tota, nepparithan löytyy. Ajattelin että modaamalla saisi monipuolisemmin taskuja ja tarranauhalla saisi halutessaan vaihdeltua taskujen järjestystä. Tuohon messengeriin muuten se kuuma vihje, että itsellä ainakin välillä menee reppuun enemmän kamaa kuin minkä sulkemiseen toi (musta liian lyhyt) tarranauha riittää. Niin jos nurkissa pyörii suksien niputtamiseen tarkoitettuja tarrasträppejä, niin saa kivasti tollaisesta jatkokappaleen. Kätevä tekee toki tollaisen itse tarranauhasta, mutta kun noi maksaa intersportissa n.2€ niin itse ostaisin valmiina.

http://www.alpineaccessories.com/images/AASkiStrapLG.jpg

Ideoita rungon kiinnittämisestä MW Vandaaliin? Yksi tapa löytyi googlettamalla:

http://brimages.bikeboardmedia.netdna-cdn.com/wp-content/uploads/2009/12/mission-workshop-vandal-backpack5.jpg

Aikaa illalla nihkeästi, joten ei niin megana kokeilulle aikaa. Varmaan isoon vetoketjutaskuun jotenkin pujottelua ja haarukka irti on fiksuin. Varmasti joku kuskannut runkoa Vandalissa, joten nyt niitä hyväks koettuja kiinnitystapoja jakoon…

E. niin siis pelkkä f+f

Runko pysyy repussa kun repussa kiinnitysliinojen, mustekalojen tai vastaavien avulla. Itse olen todennut hyväksi havaituksi keinoksi ajatella repun telakkana, johon runko tai muu esine kiinnitetään mahdollisimman suoraan ja tukevasti. Koska Vandalissa ei näytä liikaa remmejä olevan, hommaisin extraremeleitä. Jos extraa ei ole, lantiovyötä voi käyttää myös toisin päin lisäkiinnikkeenä.

Jonkunlaista kikkailua se vaatii oli reppu mikä tahansa. Jos illalla on tiukkaa, mallaa aiemmin kotona. Mutta oma suositus on, että remmeillä vaan koko repun selkää vasten tulevan osan ja rungon ympäri. Lisäksi nippusiteita tai muuta mitä onkaan käytössä.

Mä olen pistänyt rungon kuvan esittämällä tavalla vandaliin. Ilman keulaa emäputki edellä pohjalle toimii kans.

konkeli - 15:11, 21.5.2013 » Ilman keulaa emäputki edellä pohjalle toimii kans.
Toimivaksi todettu.

takahaarukka pohjalle ja vandalin iso läppä satulaputken yli.

Erik - 15:05, 21.5.2013 » Jos illalla on tiukkaa, mallaa aiemmin kotona.
Tarkoitin, että aikaa ei mallailuun ennen siirtelyä juuri jää.

Hmm… Tuota emäputki pohjalle ratkaisua mietin, mutta ajattelin painopisteen jäävän tällöin suhteellisen ylös. Toisaalta kuvan tavassa painopiste taas kohtalaisen sivussa, ehkä parempi ylhäällä myös ihan viattomien ohikulkijoiden (ja ennen kaikkea rungon) säästämiseksi. Runko ei luonnollisesti paljoa paina, joten painopiste ei kyllä niin hirveesti notkahda, vois testata tuota emäputkitekniikkaa.

Ramblerin kanssa kulki runko selässä mukavasti, kun laittoi top tuben ison taskun ja sivustrappien välistä ja sitten läppä vielä päällä kiinni. Ei juuri heilunut, haarukkakin oli kiinni. Toki piti pitää mielessä ajaessaan, että kuljetus oli melko leveä, eli ihan ahtaimmista väleistä ei tullut mieleen muussata. Jos tanko on kiinni, niin sitten jollain mustekalalla se kiinni, ettei heilu.

Olisikohan mulla ollut tuo läpän kiinnitysremmi vielä jotenkin pystyputken ympäri, että ei liiku sivusuunnassa. Saattaa olla. En ottanut kuvaa virityksestä.

e: Tavallaan siis siten, että pyörä oli selässä tasan poikittain, jos tää auttaa ymmärtämään.

Pelkkää runkosettiä kuskannut Ramblerilla niin, että rullannut tuon rolltop-pääliläpän vaakaputken ympäri, ja “lukinnut” sen tuolla läpän alla olevalla tarranauhalla. Pysyy tossa muuten kuin tauti vaikka miten hypin ja loikin.

E: Mut onko Vandalissa tuota tarranauhaa? Ainakin MW:n saitilla näyttäis olevan mut ei viime sivun kuvassa.