Pyöränosien 3d-printtaus

blend - 13:44, 21.2.2013 » Laitteiden hinnat varmaan tulee alaspäin kunhan teknologia yleistyy, mutta tietysti materiaalikustannukset voi tappaa ajatuksen. Lähinnä kiinnostaisi, koska joku keksii pistää protopajan pystyyn Kiinassa tai jossain muualla missä tuotantokustannukset ovat kuluttajaystävälliset. Globalisaatio sais duunien viemisen lisäksi joskus myös mahdollistaa uusia juttuja.
Kiinassa on halpaa valmistaa ja valmistuttaa, koska siellä ihmistyövoima on edullista eikä päästöistä turhia stressata. [s]Kolmedeeprinttauksessa[/s] Lasersintrauksessa kulut syntyvät menetelmän hitaudesta sekä tietty materiaalista. Luultavasti siis Kiinan-protopajan tuotteet ei sittenkään olis niin paljoa halvempia, elleivät onnistuisi kanavoimaan massiiviset asiakasvolyymit luokseen.

e. Muistelen kuulleen spekulaatiota joskus, että raaka-aineiden hinnat ei kaukoidässä ole ratkaisevasti eurooppaa edullisempia myöskään.

Opiskellessani tanskassa kävin ekskursiolla tutkimuskeskuksessa jossa kehitettiin 3d tulostustekniikkaa. Niillä oli muistaakseni rosterista sintrattu kuutio joka ei painanut käytännössä mitään mutta kesti uskomattoman paineen (yhdestä suunnasta). Kuution sisään oli siis sintrattu jonkinlainen optimoitu mikrorakenne joka on luonnollisesti mahdollista vain kyseisellä tekniikalla.

Näistä hommista puhuttaessa pitää mainita vehje joka sintraa hiekasta esineitä pelkästään auringonvalolla.

Olihan täällä jo topikki aiheesta! Mainostin joskus YV-Twitterissä että Hesalanmäen lasiseen palatsiin on auennut Kaupunkiverstas, jossa itse kukin voi käydä tulostuttamassa esineitä 40snt kappalehintaan. Meni siellä varmaan useimmilta ohi, koska Twitter on aika paska lanka semmoseen.

*Tulostetaan valmiista 3D-mallista *1varaus/asiakas kerrallaan *maks. 4 tuntia/varaus *Virkailija aloittaa tulostuksen ja ottaa valmiin esineen pois tulostimesta *ONNISTUNUT tuloste maksaa 40 senttiä
Valmiita osien malleja löytyy esitteen mukaan www.thingiverse.com, ja omia voi askarrella www.tinkercad.com. Omalla softallaankin voi ilmeisesti hifistellä, kunhan siitä saa ulos STL-tiedoston.

Kävin siellä kyselemässä tyhmiä aiheesta, innostusta vähän laski ehkä se, että tulostusmateriaali on jotain semmosta muovia, että se ei kestä vääntämistä vaan napsuu poikki. Biohajoavaakin se on, mutta en tiedä sulaako se kuitenkaan syyssateissa vielä sentään. Tuolla Thigiversessä näytti olevan lähinnä n+1 erilaista lampun- ja GoPronpidikettä.

edit. en osaa käyttää jotain noita lista-koodeja, otin pois. enkä myöskään oikeinkirjoittaa.

Suunnittelin itse, että printtaisi tuohon omaan kiinalamppuun kunnollisen adapterin tuohon gopron pikakiinnikkeeseen tuon nykyisen patentin tilalle. Tarviis laittaa cadi tulille, mutta mistä aikaa…

Onkos kukaan tulostanut itselleen mitään oikeasti hyödyllistä pyöräilytouhuun liittyvää? Olisi töissä 3d-printteri, joka taitaa tulostaa tuota biohajoavaa muovia. Halua olisi tulostaa jotain hyödyllistä, mutta idea ja cad-osaaminen puuttuu.

keulamerkki tulee ekana mieleen, klipsejä noilla materiaaleilla ei taida saada tehtyä eikä muutenkaan osia joihin kohdistuu voimia.

Yleismallinen kypäräkiinnike kiinavaloille.

Mitä formaattia se 3d-tulostin ottaa vastaan?

Biciolli - 10:28, 22.11.2013 » Mitä formaattia se 3d-tulostin ottaa vastaan?
"kunhan siitä saa ulos STL-tiedoston."

Aika pätskyn oloinen toi Tinkercad. Google sketchupistakin pitäis pystyä jonkun plugarin avulla exporttaan STL-filuja. Itelle ei heti tuu mieleen muoviosia, joita tekis mieli printtaa yksvaihteisia varten. Silti toi Lasipalatsin toiminta on niin halpaa ja tuettavaa, että melkein vois kokeilla jonkun jutun mallintaa ihan vaan protoksi. Jos pelittää niin vois sit tilata titaanista oikean. Vaihdepeleissä menee vähän väliä jotain pikku namiskoita rikki tai muuten vaan haluais korvata.

Siellä on myös jyrsin ja vinyylileikkuri tarrojen tekemistä varten:
http://www.kaupunkiverstas.fi/laitteet/

http://instagram.com/p/g78PLho-Mh/

Jumalauta jos olisi nyt 3D-tulostin. Kaukosäädettävän ketjunkiristimen ohjaimesta katosi pohjapala jonnekkin hunningolle ja sille ei ole edes osanumeroa Shimanolla. Vittu, että raivostuttaa tietää joutuvansa ostamaan koko komponentin uusiksi yhden pienen muoviosan puuttumisen vuoksi.

peltsip - 7:51, 22.11.2013 » keulamerkki tulee ekana mieleen, klipsejä noilla materiaaleilla ei taida saada tehtyä eikä muutenkaan osia joihin kohdistuu voimia.
Kiitos tästä ideasta. Keskustelin kehitysinssin kanssa ja hän veikkaili että kun materiaalin päällystää vaikka lakalla, niin siitä voisi saada säänkestävän.

Kiinnostaisi tulostaa pöllövalolle kiinteämpi jalusta tankoon. Mahdollisesti jopa sellainen mihin valon voi liu’uttaa kiinni pikakiinnityksellä.

Onko kukaan tehnyt tällaista? Ajattelin kysyä ennen kuin rupean itse sähläämään FreeCadilla :slight_smile:

Tuolta katselin vähän malleja, eikä nyt ihan suoraan heittämällä kiinnimenevää löytynyt. Tietty pikku muutoksilla jokin niistä on toimiva.

e:

Ensi viikonloppuna pitäis Lasipalatsissa harjoittaa tuollaista puuhastelua, eikä mitään hajua mitä värkkäis.

Olis kiva jos se olisi jokin käyttökelpoinen esine.

Onko bashrinkien tulostuksesta mitään kokemusta tai mitään järkeä? Kestävyydellä ei niin merkitystä jos siitä saisi jotenkin komean.

Huomioi maksimikoko, usein ulostavat korkeintaan jotain 10cm kokosta palaa.

helppo kiertää 5 pultin kanssa kun tekee 5 osasta jotka limittää toisiinsa, sitä en tiiä että riittääkö tuokaan ihan.

Fak, just kun löysin parkin standiin pöydäntulostus-ohjeet.

Smurf - 17:06, 6.1.2014 » Ensi viikonloppuna pitäis Lasipalatsissa harjoittaa tuollaista puuhastelua, eikä mitään hajua mitä värkkäis. Olis kiva jos se olisi jokin käyttökelpoinen esine. Onko bashrinkien tulostuksesta mitään kokemusta tai mitään järkeä? Kestävyydellä ei niin merkitystä jos siitä saisi jotenkin komean.
Tangonpäätulpat. Niitä pinnoihin tulevia spokey-dokey'sseja. Sellanen vaakaputkeen tuleva suoja droppintangon kolhimisille (joku hieno verkkomainen muoto).

Ite yritin tehdä cernit-massasta fallos-mallisia venttiilinhattuja siinä kuitenkaan onnistumatta, uskon, että 3D-tulostimella onnistuis.