Cannondale Track '93

C’RACK

Tähän sit reilusti palpavinostelua ja kaljatölkin rutistelua.

On se nätti. Vaikka värityksestä tulee – sori vaan – mieleen mun 1995 Tunturi Cobra.

Onnittelut hyvästä hankinnasta.

tnts - 9:35, 7.2.2013 » urheiluautoista puheen ollen veli laittoi eilen illalla linkkiä tämmöiseen: http://i1079.photobucket.com/albums/w512/juhak1/Porsche/911/porsche049_zps708e81d6.jpg ei ole kuitenkaan siis oma. vielä.
ajattelin muuten juurikin porschea kirjoittaessani tuota viestiä :---O

Aivan mahtava väri!
Thomsonit vittuun ja jotain makeempaa tilalle DA:ta tai jotain speciaalia.

no mut jos kaikilla on kohta kaikki dura acee, niin eikö se sit ole uusi #tiredofthomson? tietyllä tapaa ymmärrän mut toisaalta taas en tuota laadukkaiden osien inhoa suosiosyistä.

Perskules jos on tuollainen runko, jota “kaikki” kuolaa niin eikö se vaan ole ihan törkeän oikein ja persoonallisen epäsopivaa että se kalustetaan pelkästään omien eikä skenen mieltymyksen mukaan painopisteenä toimivuus sekä kestävyys karhumaisessa käytössä eikä mikään muu.

jukkas - 14:47, 7.2.2013 » Perskules jos on tuollainen runko, jota "kaikki" kuolaa niin eikö se vaan ole ihan törkeän oikein ja persoonallisen epäsopivaa että se [i]kalustetaan pelkästään omien eikä skenen mieltymyksen mukaan[/i] painopisteenä toimivuus sekä kestävyys karhumaisessa käytössä eikä mikään muu.
riippuu vähän siitä, kenelle sitä kasataan. jos skenelle, niin tottakai sitä mielipidettä on kuunneltava, jos se taas tulee vain itselle niin omat mieltymykset varmaankin etusijalla.
tnts - 20:47, 6.2.2013 » omastakin mielestäni tuo maaginen 56 on se kuvauksellisin koko, mut itselläni valintaan vaikuttaa myös oma pituus.
siis jos mulla ois tällane, ni lätkisin siihen ne palikat jotka mun mielestä siihen sopii ja skenen olis se vaan kylmästi nieltävä.

olis sitte tapahtunu millane rikos tahansa siinä sivussa.

tnts - 20:47, 6.2.2013 » omastakin mielestäni tuo maaginen 56 on se kuvauksellisin koko, mut itselläni valintaan vaikuttaa myös oma pituus.
http://farm6.staticflickr.com/5066/5604998997_0976b068ef_z.jpg tuli mieleen tää

kuis pitkä emäputki tässä muuten on (siis cannondalessa)

Hieno! Thomson sopii musta ihan hyvin. Jos valittaisin, ehdottaisin jotain tällaista tilalle. Ei siis välttämättä merkki mutta malli:

http://www.retrobike.co.uk/forum/files/dsc01054_130.jpg

mannine - 15:20, 7.2.2013 »
tnts - 20:47, 6.2.2013 » omastakin mielestäni tuo maaginen 56 on se kuvauksellisin koko, mut itselläni valintaan vaikuttaa myös oma pituus.
Pelizzoli tuli mieleen tää kuis pitkä emäputki tässä muuten on
Hämy runko. Ei pysty ymmärtämään en se on 54,5x54,5 c-c.

Jos puhutaan ohjainkannattimista tähän niin vaihtoehtoja on vain yksi ja se on terästä.

Kuvassa ylimpänä:

tnts - 9:14, 7.2.2013 » renkaat on [Michelin Pro Optimum 25c:t](http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=48127)
Mulla on kyseiset renkaat maantiepyörässä. Kärsin erittäin aggressiivisen eturenkaan sisäkumin puhkeamisen n. 50 kilsan tuntivauhdissa ilman mitään varoitusta. Sen jälkeen kaksi muuta flättiä. Edessä tapahtunut jokainen. Omat kokemukset siis huonoja.

nää renkaiks:

http://www.nashbar.com/images/nashbar/products/large/PA-PSLTGK-NCL-SIDE.jpg

kestää skdiddailua, mukavat ajaa, suhteellisen kevyet + näyttää hyvältä klassikkorungossa

(kuvassa eri renkaat tosin)

Olinkohan mä eka,joka kyseenalaisti moisen rungon löytämistä. No nyt se on totta. Hieno homma! Oletan, että pääsen ihastelemaan tuota livenä ens kesänä velolla. Koeajoa varten tarttisin kuitenkin puujalat… Palikoihin en ota kantaa kun olen näköjään tipahtanut jonnekin 2010 puolivälin tienoille.

E: tai no kyllä mä jokatapauksessa liputan Sugino 75:ia, mut tietenkin jos on liian lyhyet niin eipä sitten.

^^^ [ot] 215g ja 25C. Ei tommoselta nyt varmaan kannata ihmeitä odottaa. Tuurilla noilla kevytrenkailla aina seilataan. Omalla kohdallakin ainoa ikinä kisastartissa noin pari minuuttia ennen lähtöä tullut flätti on Pro Racen jollain versiolla ja eturenkaassa, mutta so not. Jos kestävää haluaa niin käyttää jotain muuta. Hyvä silti tietää niin pysyn itse niissä halvemmissa samannäköisissä Misuissa. Pasela on varmasti kestävämpi, ei epäilystäkään. [/ot]

Mikä on ton sinisen värikoodi? Löytyykö jotain bittiviisasta joka osaisi kaivaa sen jostan?

^Ei löydy RAL-kartasta. DuPont Cronar-värikoodi on W9205.

FF - 15:10, 7.2.2013 » siis jos mulla ois tällane, ni lätkisin siihen ne palikat jotka mun mielestä siihen sopii ja skenen olis se vaan kylmästi nieltävä
Niinpä. Tuon tietysti voi tehdä muodollisten mielipidegallupien jälkeenkin.

Mun mielestä tähän pitäs laittaa niitä palikoita, jotka on mun mielestä hyviä, eikä niitä mitä omistaja haluaa. Lisäksi quilli stemmi ehdottomasti hankaloittamaan mahdollista tangon vaihtoa. Ratadroppi ja siihen vain alas gripit, sillä eihän kukaan halua ajaa yläotteelta. Toisaalta paras olisi täysin aikakauden mukainen osasarja ja säilytys seinällä koriste-esineenä. Lopuksi pitää kuitenkin muistaa, että ulkonäkö on tärkeintä ja käyttötarkoitus täysin toissijaista.

jukkas - 10:16, 8.2.2013 »
FF - 15:10, 7.2.2013 » siis jos mulla ois tällane, ni lätkisin siihen ne palikat jotka mun mielestä siihen sopii ja skenen olis se vaan kylmästi nieltävä
Niinpä. Tuon tietysti voi tehdä muodollisten mielipidegallupien jälkeenkin.
sen kun näkis, et joku nielee mitään kylmästi :) eiköhän aina löydy "virheitä" ja käskyjä tehdä oikein. Mut joo mietin, etten postais mitään tästä ennen kuin on ajossa, mut sit ärsyttää niin paljon nämä turhan tiisailijat, niin nostin pyörän sohvalle ja päräytin nettiin. Eilen itse asiassa track standailin tällä olkkarissa sen jälkeen, kun oli laskenut penkkiä n. 3 cm tuosta kuvaussetupista. Ajoinkin jo makkarista keittiöön, joten metrejäkin on kertynyt jo n. 4. Tuntuu sopivan kokoiselta, mut ehkä jopa vähän pitkältä tuolla 110mm stemmillä. Myös ratadroppia mallailin paikalleen, mut siitä en laittanut kuvia kuin instagramiin. Aika pihvikkäältä tuo näyttää mustilla osilla ja OS-dropilla. Nyt seuraava steppi on hoitaa kierteellinen laakeri, ehkä uusi quill-stemmi, kirkas riseri ja kivat navat tai kiekkopari, niin saisi kepoisampaa ilmettä ja originaalin keulan käyttöön. Tuossa täyskuituisessa keulassa on muuten normaali käpy lyötynä ruotoputkeen, joten pitää sitäkin tsekkailla, että onko ok.