Projekti: Dodici Gara

vaiha rieska mustaksi, musta faceplate thomsoniin ja musta ketju.

harmaat kehät, kuten skidi sano, vois olla kans just se muutos mitä saattaisit kaivata…

mut en muuttais näitä kaikkia yhdessä. joko kehät tai sit noi kolme muuta…

Jep, tänään sain pätkäistyä kaulaputken ja ajattelin asentavani kammet, mutta mutta. Campagnolo Pistat ottaa molemmilta puolilta chainstayhin kiinni. Keskiönä 111 Centaur. Epäilen vähän, että ne on käyttäny tässä MMXII-mallissa läskimpää putkea ja jyrkempää chainstayn kulmaa.

Mitäs sitten? Kannattaako kompensoida leveämmällä keskiöllä vai hommata kammet isommalla q-factorilla? Mallailin myös nopeesti Sugino 75:a, mutta niissäkin jää rakoa vain milli pari. Paljonkos noissa Omniumeissa on q-factor?

Mikäli joku 170 mm Omniumien omistaja on kiinnostunut vaihdosta ja mikäli q-factor on tosiaan isompi, niin tuikkaa PM. Kyllähän nää Campat saa varmasti myös myytyä.

Leveämpi keskiö siirtää luonnollisesti ketjulinjaa ulos mut eihän pari milliä maailmanloppu ole.

Laita kuvaa ni ois helpompi arvioida tilannetta Campa vs. Zugino

Campalla taitaa olla aika kapea q-factor muistelen ma…

Kokeilin omaan Garaan asennella Campoja 115mm keskiöllä. Chainstayhyn osuu edelleen.

Campa taitaa olla nykyratakammista kapein, ja tosiaan ainakin alurungoissa voi tehdä tiukkaa. Ihmettelen, jos sugino75:t eivät mahtuisi pyörimään, mutta ehkä Dodicilla on omat chainstaykuviot. Turun Mikon teräsDodicissakin taisi campan recordit hinkuttaa chainstayta niin, että piti viilaa näyttää.

Pistin dodicilaisille viestiä ja kyselin vähän, että mitäs sviidua, kun ei kammet mahdu pyörään. Äsken tuli vastaus.

[i]Hello!
THanks for getting in touch first of all!

With the GARA 2012 you have to use a longer BB spindle (like 5 or 6mm over the correct one for your crankset).

THe GARA 2012 is different from the GARA custom.

The GARA 2012 wont fit SRAM OMNIUM too.

Cheers!

Francesco[/i]

Oonko ihan vainoharhanen vai pelkästään vähän vihanen, jos sanon, että tää pyörä on suunniteltu hitusen päin persettä? Onko tässä syy uskomattomalle alennusmyynnille? Pyörässä on suunnitteluvirhe.

Tai käännetään toisin päin: miten montaa muuta runkoa pitää "kompensoida 5-6 milliä leveämmällä keskiöllä? Kohtahan tässä putoo takaratas kokonaan pois. No, selvitellään nyt vielä ennen sillalta heittoa ja nuollaan samalla haavoja…

http://www.wikinoticia.com/images/espaciomusica/espaciomusica.com.wp-content.uploads.Freddie-Mercury.jpg

Tämä kiinnostaa, koska mun 2012 Gara odottolee osiaan maailmalta ja tulossa on mm Suginon 103 millinen keskiö… Kammiksi oli tarkoitus asentaa messengerit…

normaalille kierteelliselle ratanavalle ei kannata alkaa mitään monen millin speisereitä virittelemään, joten jos tuollaiset vaatimukset keskiöakselin pituudesta pitävät paikkansa, niin kuulostaa kyllä melkoisen fail raamilta…

Pulttiratasta helpompi speissata. Kyl ton saa toimimaan. Voimia.

Sramin S300 + GXP tekee tiukkaa, mutta toimii.

THe GARA 2012 is different from the GARA custom.

Olis kai toi nyt pitäny tietää.

Voimia.

Ja mie haluun vielä alleviivata, että tuollasta eroa toiseen malliin oli suhteellisen hankala tajuta Dodicin kuvauksen perusteella:

[i]“We have developed this new GARA frame to satisfy the request of people that dont want to wait up to 8 weeks for a custom made frame.”[/i]

Speksilista muuten sama. Dropit tosiaan eri ja haarukka myös, ne näkyy kuvasta. Hämmentävää.

Pistin kavereille vielä uutta sähköpostia. Kysyin, että mitä etua se heidän mielestä tuo, ettei runkoon mene Campagnolon Pistat, Suginon 75:t ja Sramin Omniumit. Kysyin miksi runko on suunniteltu tällaiseksi. Vastaus kuului näin:

“We have designed this frame in order to use a larger tyre on the back, as its thinked for city use.
The frame has been designed before SRAM OMNIUM became so popular.”

Maksimileveys kumille on verkkosivujen mukaan 28mm. Miun Leaderiin menee kyllä Campat ja 35 milliset nastat, että mitäs ihmettä silmäni taas lukevatkaan.

Lopuksi kerroin heille myönnytyksen omaisesti, että pidän todella kovasti Garasta runkona ja oletin kaikkien tietojeni pohjalta suhteellisen normaalia casea.

Mut joo, tuo pulttiratas voi olla paras ratkaisu. Omniumit saa kyllä vissiin speissattua aika hyvin.

E: Niin, eihän noita Omniumeja kannata speissata yhtään…

mitäminäluen.jpg.avi.exe

hyvää suunnittelua. voimia Erikille.

tudetski - 12:31, 16.3.2013 » Dodicilla on omat chainstaykuviot.
Faaak..

Lohdun sanoja: navasta, kierteiden määrästä ja lukkorenkaan laadusta riippuen speissaaminen onnistuu kyllä. Mulla on ollut suht kovassa kiinteässä käytössä campan maantierecordit joiden kanssa olen speissannut takaratasta reilut 2mm planet-x:n halpisnapaan ilman ongelmia.

ihme meininki: 28-milliselle kumille on tilaa lukuisissa “rata”-raameissa, joissa ratakammet mahtuvat pyörimään ongelmitta.

ja outo tuo ennen kuin omniumeista tuli suositut -juttu. noita kampian on kuitenkin ollut markkinoilla jo yli kolme vuotta ja niissä on leveämpi q-faktori kuin muissa paremman tason ratakammissa.

ei jatkoon.

Et tämmönen. Ihan käsittämätön juttu. Voimia.

…eikös sulla freeflow pyöri kakskasimillinen ongelmitta siinä normi-garassa, vai menikö jopa kolmekybänen?

huhhu.

yllättävän ilosesti francesco tuolla toteaa, että normi ratakammille laitetaankin heidän raamissaan pidemmällä akselilla ketjulinja vituiks. tai sit ne on suunniteltu ellipset ja tuhti ratas silmälläpitäen…

wtf

kid_scientifik - 22:45, 18.3.2013 » ..eikös sulla freeflow pyöri kakskasimillinen ongelmitta siinä normi-garassa, vai menikö jopa kolmekybänen?
Kakskasi kesällä, kolmikagone talvella -- heittämällä, mut mulla siis tosiaan se "custom" versio. Francesco & Jacopo are evil.

ymmärsinkö siis nyt ihan oikein, että missään ei kerrota etukäteen tuosta niiden omasta “standardista”?