Projekti: Dodici Gara

Ja mie haluun vielä alleviivata, että tuollasta eroa toiseen malliin oli suhteellisen hankala tajuta Dodicin kuvauksen perusteella:

[i]“We have developed this new GARA frame to satisfy the request of people that dont want to wait up to 8 weeks for a custom made frame.”[/i]

Speksilista muuten sama. Dropit tosiaan eri ja haarukka myös, ne näkyy kuvasta. Hämmentävää.

Pistin kavereille vielä uutta sähköpostia. Kysyin, että mitä etua se heidän mielestä tuo, ettei runkoon mene Campagnolon Pistat, Suginon 75:t ja Sramin Omniumit. Kysyin miksi runko on suunniteltu tällaiseksi. Vastaus kuului näin:

“We have designed this frame in order to use a larger tyre on the back, as its thinked for city use.
The frame has been designed before SRAM OMNIUM became so popular.”

Maksimileveys kumille on verkkosivujen mukaan 28mm. Miun Leaderiin menee kyllä Campat ja 35 milliset nastat, että mitäs ihmettä silmäni taas lukevatkaan.

Lopuksi kerroin heille myönnytyksen omaisesti, että pidän todella kovasti Garasta runkona ja oletin kaikkien tietojeni pohjalta suhteellisen normaalia casea.

Mut joo, tuo pulttiratas voi olla paras ratkaisu. Omniumit saa kyllä vissiin speissattua aika hyvin.

E: Niin, eihän noita Omniumeja kannata speissata yhtään…

mitäminäluen.jpg.avi.exe

hyvää suunnittelua. voimia Erikille.

tudetski - 12:31, 16.3.2013 » Dodicilla on omat chainstaykuviot.
Faaak..

Lohdun sanoja: navasta, kierteiden määrästä ja lukkorenkaan laadusta riippuen speissaaminen onnistuu kyllä. Mulla on ollut suht kovassa kiinteässä käytössä campan maantierecordit joiden kanssa olen speissannut takaratasta reilut 2mm planet-x:n halpisnapaan ilman ongelmia.

ihme meininki: 28-milliselle kumille on tilaa lukuisissa “rata”-raameissa, joissa ratakammet mahtuvat pyörimään ongelmitta.

ja outo tuo ennen kuin omniumeista tuli suositut -juttu. noita kampian on kuitenkin ollut markkinoilla jo yli kolme vuotta ja niissä on leveämpi q-faktori kuin muissa paremman tason ratakammissa.

ei jatkoon.

Et tämmönen. Ihan käsittämätön juttu. Voimia.

…eikös sulla freeflow pyöri kakskasimillinen ongelmitta siinä normi-garassa, vai menikö jopa kolmekybänen?

huhhu.

yllättävän ilosesti francesco tuolla toteaa, että normi ratakammille laitetaankin heidän raamissaan pidemmällä akselilla ketjulinja vituiks. tai sit ne on suunniteltu ellipset ja tuhti ratas silmälläpitäen…

wtf

kid_scientifik - 22:45, 18.3.2013 » ..eikös sulla freeflow pyöri kakskasimillinen ongelmitta siinä normi-garassa, vai menikö jopa kolmekybänen?
Kakskasi kesällä, kolmikagone talvella -- heittämällä, mut mulla siis tosiaan se "custom" versio. Francesco & Jacopo are evil.

ymmärsinkö siis nyt ihan oikein, että missään ei kerrota etukäteen tuosta niiden omasta “standardista”?

Kyllä. Ei mainintaa.

Lisäksi miun mielestä Gara MMXII:n kuvaus viittaa pikemminkin siihen, että runko on samankaltainen kuin Gara, mutta sen saa nopeammin omakseen (ilman haarukkaa). Ei niin, että siinä ois ratkaisevia eroja alkuperäiseen Garaan. Tai näin ainakin oma mieli toimi.

Oon tosin nyt selvittänyt ja googlaillut noiden Omniumien sopivuutta eri runkoihin ja ainakin Kageron ja myös normi-Garan omistajista osa on raportoinut, ettei kampisetti istus runkoon ilman chainstay-osumia. Jossain oli myös puhetta siitä, että uusien Omniumien keskiön ulkokuppien leveys on pienempi kun vanhemmassa keskiössä.

Ok, näkisin että asiakasta on johdettu harhaan jättämällä kertomatta olennaisia seikkoja tuotteesta, eli että tuote on (suunnittelu)virheellinen, ja vaatisin Paypalin kautta rahat takaisin.

Onpa villiä menoa runkomarkkinoilla!

Viestiä laitettu Dodicille, CogHouselle ja PayPalille. Tästä projektista tulikin ihan kunnon Projekti!

Laita viestiä miten kävi… Kiva nähdä miten Dodici hoitaa asian.

elaintarha - 20:10, 18.3.2013 » Tämä kiinnostaa, koska mun 2012 Gara odottolee osiaan maailmalta ja tulossa on mm Suginon 103 millinen keskiö.. Kammiksi oli tarkoitus asentaa messengerit..
Pidempi keskiö ja ratas sisäpuolelle. Ajopyöräähän sä rakennat?
asb - 19:04, 21.3.2013 »
elaintarha - 20:10, 18.3.2013 » Tämä kiinnostaa, koska mun 2012 Gara odottolee osiaan maailmalta ja tulossa on mm Suginon 103 millinen keskiö.. Kammiksi oli tarkoitus asentaa messengerit..
Pidempi keskiö ja ratas sisäpuolelle. Ajopyöräähän sä rakennat?
Kattellaan sitten kun loput palaset saapuu.. On mulla varalla jo käytetyt 107mm UN54nen ja Tokenin 109mm. Kiekotkin on vielä vasta mietintävaiheessa... Jos juhannukseksi saisi ajoon..

http://farm9.staticflickr.com/8112/8589391464_b19d30ec29_z.jpg

About tämmönen siitä ois tullu, mutta mustilla kehillä.

Tilanteet kuitenkin muuttuu ja tää runko saa jatkaa matkaansa. Tein lopulta Dodicin kanssa diilin uuden rungon tilauksesta (salute) varsin kelvolliseen hintaan. Tietty aikaa ja hermoja tähän projektiinkin on menny, mutta suhteellisen hyvään suuntaan ollaan menossa. Nyt jäädään odottelemaan uutta runkoa.

Gara-projekti etenee, vaikka olikin tovin hyllytettynä. Oikeastaan kyse ei ole niinkään samasta projektista vaan jonkunlaisesta Theseuksen laivan sovellutuksesta, modernista Feenix-linnusta.

Tänään tuli postilaatikkoon kuva uudesta rungosta.

http://farm9.staticflickr.com/8397/8748187488_966652da69_z.jpg

Oon erittäin tyytyväinen siihen, että kaiken ylimääräisen säädön ja hetkellisen harmistuksen jälkeen tuleva runko vaikuttaa kovin hyvältä. Kyseessä Dodicin normi-Gara. Nätimmät dropit, hieman erilainen keula jarrureiällä ja hillitympi, enemmän oma väritys nyt noin päällimmäisinä eroavaisuuksina edelliseen.

Tähän isketään kiinni hyvinkin genreuskovaista palikkaa eli Omniumia, Thomppaa ja Open Prota. Katsotaan lisää, kun fillarin saa alle ja kilometrien kerrytys alkaa. Toivottavasti tästä kehkeytyy mieluisa mahdollisimman monella sektorilla mitattuna.

Tuleeko putkiosat ja kammet blackspeks vai mikä on värimaailma? vaikuttaa hyvältä!

Nätti väri! freesi.