fatbike-lanka

Oli kyseisen päivän kunniaksi justiinsa toistakymmentä läskiä näyttämässä voimaa akselilla Pikku-Huopalahti - Hietsu - Ruoholahti - Baana - Marskin patsas - Narinkkatori - Töölönlahti - Keskuspuisto - Pikku-Huopalahti. Pyöriä annettiin pällistellä ja kokeilla Kiasman edessä ja Narinkkatorilla. Yksistään läski kerää katseita, mutta tämmöselle porukalle ihmiset uskalsi tulla juttelemaan paljon enemmän.

Toikka sanoi loppulenkistä lähtevänsä lämmittelemään nakkeja, vaikka mulla oli kyllä toiset hanskat laukussa. Määränpäähän saavuttuamme syötiin mm. nakkeja ja juotiin olutta. Lisäksi Faith No More ja Prodigy.

Kyttyrä: Sopiva välityssuhde on semmonen, jota voi tiettyyn pisteeseen asti speksata teoriassa, mutta ajossa se lopulta selviää. Toi mun eturatas on 22-hampainen, koska kaupasta oli laskelmieni arvailujeni perusteella sopiva 26-hampainen loppu. Vaan tänään kun ajettiin oikein kunnolla elementissä, käytin kyllä pakan (11-34) isointakin ratasta. En kovin paljoa, mutta pari seuraavaa olivat jopa ahkerassa käytössä. Toisaalta kovempaa ajaessa pakan pienemmätkään rattaat eivät loppuneet kesken: 22-11 ei ole tommoselle läskille lopulta kovin hidas välitys, 90 rpm pyörittämällä pääsee noin 25 km/h, mikä on ihan mukava matkantekovauhti. Suurimman osan ajasta ketju oli pakan keskivaiheilla ja ketjulinja suorahko. Saatankin jättää ton 22-hampaisen paikalleen, vaikka sen oli tarkoitus olla vain hätävara tän päivän ajoja varten kunnes saan 26-hampaisen. Yks vaihtoehto saattais kans olla 24.

Fläteistä sen verran, että osaavalla kuskilla ne ei ole lainkaan niin huonot kuin yleisesti luullaan. Nopeasti vaan toinen jalka ylös maasta ja avittamaan polkemisessa. Siitä on kans hyötyä jos ei kaadu ihan välittömästi vauhdin tyssätessä, vaan kokoaa itsensä trackstandissa ja lähtee uudestaan liikkeelle ilman jalkakosketusta maahan. Tykkään ite näillä keleillä mahdollisuudesta käyttää maihareita ja säärystimiä. Mulla ei ole kunnon talvikenkiä klosseilla, joten keksin selityksiä.

Jesh. Tällasta tänään. Kolme lihavaa, ja yks todella obeesi tapaus.
Bud ja Lou ovat nimittäin 100 mm vanteilla suorastaan ruokottoman kokoiset.

EDIT mitä tulee välityksiin, niin vaikutti siltä, että Alfine-poppoossa olis tarvittu pienempiä vaihteita siinä vaiheessa kun oltiin kunnolla umpihangessa. Itsellänihän on 32/22, mutta jotenkin tuntuu siltä että jossain vaiheessa vois kattoa että mitä tapahtuu, kun heittää taakse vielä pari piikkiä isomman.

kyttyra - 9:51, 1.12.2012 » ^uuh. Sun eturatas näyttää naurettavan pieneltä....
Imo se on varsin sievä, ei saa vaihtaa, ugh. Hyvät oli kiemurat tänään. Läskijunan huomioarvo oli melkoinen.

Läskejä ei saisi tuijottaa.

kiinnostaa lumikon 22/34 vaihdevälitys! Niin ja siis ei todellakaan siinä mielessä et pitäisin sitä naurettavan pienenä vaan kiinnostais päästä kokeilemaan!

https://dl.dropbox.com/u/1475954/nettikuvat/real_fatbiek.jpeg

https://dl.dropbox.com/u/1475954/nettikuvat/fat2.jpeg

Tää taitaa olla sellanen kauppakassi-sinkilä.

marlon - 23:51, 2.12.2012 » https://dl.dropbox.com/u/1475954/nettikuvat/real_fatbiek.jpeg https://dl.dropbox.com/u/1475954/nettikuvat/fat2.jpeg
Koirako tuohon on käynyt kusemassa renkaan juureen?

Vitu mä sanon että offset-vanteen rihtaaminen on yhtä vammaisuutta. Ensinnäkin se pitää tehdä haarukassa nippisten avulla kun ei oo oikeita työkaluja oikeisiin hommiin ja toisekseen pinnoja pitää kiristää ihan eri suuntaan kuin äkkiseltään luulis.

Onneks oli sentään kotona sopivan mittanen varapinna katkenneen tilalle ja kiekosta tuli jokseenkin suora, vaikken oo ihan varma että miten o_O

Mä luulen että mun seuraavassa fatbikessa tulee olemaan symmetriset kiekot. Ainakin etupään osalta asia on suunnilleen päätetty :wink:

Mä laitoin navan päähän adapterin ja pistin semmoseen pukkiin kiinni, jonka leuat aukeaa riittävän leveälle. En huomannu pinnojen kiristyssuunnissa mitään outoa. Sitte on eri juttu, jos yhden puolen pinnat menee toisen puolen kanssa ristiin, mutta tämmönen puolaus ei kulje offsetin kanssa käsi kädessä.

^etuhaarukassahan voi kiekon kans rihdata kun on symmetrinen etu- ja takapää, mutta tällä kertaa en jaksanut lähteä siihen lähteä.

Mutta mitäpä tuosta, mulla on sellanen kutina että joutuu ehkä tekemään radikaaleja ratkasuja ja alentaa puksu kakkospyöräks. Ettei tarvi sitten kuolinvuoteella katua tekemättömiä asioita :slight_smile:

Mistä 100mm keskiö halvalla? Mulla olisi nelikanttikammet valmiiina, mutta ainut vaihtoehto niille taitaa olla Phil, ja sen hinnalla saakin jo ISIS/Howitzer kammet ja keskiön.

Edulliset ja melko kevyet (1-seinämäiset) vanteet löysintäältä. Miinuksena toki 36h, mutta kyllähän noihin navat löytyy.

Halpa? Ainakin ChoppersUS nimisestä lafkasta saa keskiöakselin joka natsais 100mm irtokuulakeskiöön. Sit vaan omat kupit ja laakerit. Todennäköisesti aika paska mut pelkkä akseli 13$ plus postit.

Joo, oon katsellut tota kyseistä akselia, mutta se taitaa olla vielä leveämälle keskiölle (120mm). Meikää kiinnostaa siis myös ISIS ja Howitzer keskiöt, jos joku on sattunut törmäämään edulliseen tarjoukseen (missasin just ebayssä 25 dollarin Howitzer -keskiön.)

Tää tulee nyt vähän myöhään sulle. Mannisen projektilankaa katsellessani juolahti mieleeni, että samanlainen runkoratkaisu voisi olla oiva läskipyörään. Maastopyörän keskiö ja q-factor läskipyörässä.
http://gearjunkie.com/images/10054.jpg
Tuolta lisää.

Hmm, mielenkiintoinen ajatus. Eikö ketjun kanssa tule kuitenkin ongelmia (varsinkin jonkun BFL/Clownshoe yhdistelmän kanssa)? Ellei ratas ole jotenkin tosi lähellä kampia.

En jaksa alkaa nyt tarkemmin lukemaan tuosta virityksestä, mutta käsittääkseni läskissä on leveämpi keskiö nimenomaan tuon Artun mainitseman ketjun ja renkaan hankaamisen vuoksi. Omassa setissä on 1x9-voimansiirrolla (eturatas keskipaikalla) jää RollingDarryl/BFL-kombolla ketjun ja renkaan väliin about 4mm tilaa. Eli ei tuossa paljon kaventamisen varaa ole.

Ihan mielenkiintoista kyllä. Itse olen miettinyt mahdollisena budjettiratkaisuna nelikanttikampia normilevyisellä keskiöllä, mutta ylipitkällä akselilla (esim. 113mm:n sijaan 127mm). Tarkempi mittailu & piirtely tosin puuttuvat.

Koirako tuohon on käynyt kusemassa renkaan juureen?
läskien kuskit tirauttelee,

loksuja asentelin

https://dl.dropbox.com/u/1475954/nettikuvat/fatloksut.jpg