Keulatopikki

Mitäs neuvoisitte potentiaaliselle Mielecin ostajalle, mikä olisi hyvä budjettihaarukka, joka olisi porattu jarrulle? Mieluiten ilman rakea.

Kyllä siinä varmasti rakea on, vaikka sitten ilman tuota ennen haarukanpäätä alkavaa taivutusta. Mikä runkomalli ja millanen geo siulle on tulossa? Millanen haarukka siinä suositellaan olevan?

Aivan, kiitos korjauksesta, juuri tuota alapään taivutusta tarkoitinkin. Sunnitteilla oli Mash-kopio. Samanlaisiin runkoihin olivat Lontoon foorumeilla laittaneet 3t funda -haarukoita, joista osa taisi kylläkin olla ei-niin-aitoja.

merten_kauhu - 15:47, 19.1.2013 » Mitäs neuvoisitte potentiaaliselle Mielecin ostajalle, mikä olisi hyvä budjettihaarukka, joka olisi porattu jarrulle? Mieluiten ilman rakea.
Ekaksi tsekkaisin Kinesiksen nettisivut ja sitten esim. Bike24:ltä Pron tarjonnan.
merten_kauhu - 16:34, 19.1.2013 » Aivan, kiitos korjauksesta, juuri tuota alapään taivutusta tarkoitinkin. Sunnitteilla oli Mash-kopio. Samanlaisiin runkoihin olivat Lontoon foorumeilla laittaneet 3t funda -haarukoita, joista osa taisi kylläkin olla ei-niin-aitoja.
siellä lontoon langassa tais olla linkkiäkin niihin piraattifundeihin et semmosen tilaaminen vois olla ihan asiallinen veto. Noname suoraa haarukkaa pulpahtaa vähän väliä myyntiin myös ite foorumille, tosin just tällä hetkellä ei muistaakseni taida olla yhtään myynnissä.

Pitäis alkaa kattomaan vifianiin uutta keulaa varmaan. Nyt siin on ilmeisesti joku columbuksen keula campan dropeilla. Tiukkaa ratakeulaa mielellään kromattuna hakusessa siis. Ei jarrureikää. Muhvitettu. Kaulaputkea pitkänlaisesti.

maza- - 23:22, 19.1.2013 » Pitäis alkaa kattomaan vifianiin uutta keulaa varmaan. Nyt siin on ilmeisesti joku columbuksen keula campan dropeilla. Tiukkaa ratakeulaa mielellään kromattuna hakusessa siis. Ei jarrureikää. Muhvitettu. Kaulaputkea pitkänlaisesti.
[1" kierteetön Action](http://www.tokyofixedgear.com/products/38-Forks/2068-Action---Fork-Threadless-Straight---Chrome/) & [Sama, mutta kierteellä.](http://www.tokyofixedgear.com/products/38-Forks/1762-Action---Fork-Threaded-Straight---Chrome/) Muuten menee haluttuihin spekseihin, mutta jarrureikähän noista kyllä löytyy.

http://cyclingtipscontent.s3.amazonaws.com/wp-content/uploads/2012/05/woundup-copy.jpg
via CyclingTips

Mitä sanoo YV-raati?

en ole ajanut(vielä), mut joku päivä voin mielipiteeni kertoa sillä on listalla. rataversio.
omasta mielestä kovin kaunis ja netissä kovasti kehuttu.

alpinaan verrattuna ero on omassani aika selkee. Alpina ryskää ja woundup tuntuu jotenki elävältä. Jäykkä runtata mut kädet ei kipeydy tärinästä. Kuumotti aluks speksatessa ja postipakettia venatessa, et onks se jotenki riskaabeli tai hutera mut heti alusta asti kyl tuntunu todella hyvältä.

mä en ole ikinä innostunut woud upin lookseista, ja kulttimaineensakin on tuntunut kyseenalaiselta. toisaalta kun olen moisella varustettua pyörää kokeillut, niin keula on tuntunut oikein toimivalta. erit. ylikoon täryaluraamin kanssa mainio valinta.

Omakohtaista kokemusta ei löydy, mutta fixiefamous lähetti Sharky noita kovasti suitsutti joskus ebayn chatissa. Painoa kyllä löytyy ja hintaakin. Oon tässä yrittänyt metskata tuumasta, levyjarrulla ja lokarikiinnikkeillä varmaan pari vuotta. Tulis halvemmaks käydä duunissa ja ostaa uutena.

(edit. otetaanpa uusiksi ihan alusta)
Lienenköhän jossain jo maininnut, että Bontrager Satellite Elite näyttää aika mielenkiintoiselta krossi-Wound-up -jäljitelmältä. Saatavuudesta tai hinnasta en tiedä mitään. Trek/GF -myymälöissä varmaan tietävät.

Levyjarruversio. Jotenkin yhtä aikaa melko hirveä (jarrutuskäytös?) ja kiehtova (diy-jatkokehitys). Cantitappiversiota en löytänytkään, ja alan aiemman mielikuvan vastaisesti epäillä sellaisen olemassaoloa.

kid_scientifik - 23:11, 7.2.2013 » täyskuituisia ratakeuloja löytyy kyllä, eri hintaluokissa. löytyykö pelimerkkejä/panostusintoa?
Kertokaahan joku aiheesta lisää. E: Ratkaisin asian 40mm rakeisella Envellä.

Ekaa kierteellistä keulaa tässä speksailen. Lontooksi olen lukenut, että keulan kaulaputken mitan tulisi olla aika tarkalleen rungon emäputki+laakerin stack height.

Jos nyt laitetaan esimerkki tapaukseksi rungon emäputken mitaksi 159 mm ja vaikkapa Kingin GripNut laakerin ilmoitettu stack height on 33-38 mm. Tästähän saadaan summaksi 192-197 mm.

Wound Up -keuloissa lähimmät vaihtoehdot on 180 mm ja 210 mm.

Olenko käsittänyt oikein, että kuvailemassani esimerkkitapauksessa tarvitaan 210 mm keula, joka viedään lähimpään ammattitaitoiseen pyörähuoltoon rungon ja asennettavan laakerin kera ja siellä yksittäisistä komponenteista velho loihtii toimivan paketin?

^^hyvä valinta tuo enven maantiekeke - samaan päädyin itsekin aikoinaan. ratamallin rake kun ei riittänyt käyttötarkoitukseen.

e. dr jones, miksi tahdot kierteellisen keulan, ja erityisesti miksi wound upin? ymmärtäisin wound upin kierteettömänä huomattavasti paremmin…

mutta jos näin kerran tosiaan on, niin eiköhän se tuolla mainitsemallasi tavalla etene. ja osaavasta pajasta täytyy löytyä välineet keulan mahdolliseen lisäkierteyttämiseen.

^^ Näin se menee. Ehdottomasti kannattaa toi pidempi vaihtoehto noista valita. Ruotoputken voi sitten pätkäistä sopivaan mittaan tai täyttää speissereillä. Tsekkaa vain, että kierrettä on tarpeeksi (neljä, viisi senttiä tuossa tapauksessa).

Yllämainitussa tapauksessa kannattaa muuten huomioida, että Kingin GripNut-laakeriin ei voi valmistajan ohjeen mukaan ja käsittääkseni johtuen sen jännästä irtonaisesta sisäpuolen “kiristyskauluksesta” asentaa yhtään ylimääräisiä avaruudettimia.

Juu, pistin asian merkille. Onko joku perehtynyt tohon GripNutiin tarkemmin, minkä keulojen kanssa se on fiksu valinta? Valmistajan sivuilla mainittiin kyllä vioittuneet kierteet ja liian lyhyeksi pätkäistyt, mutta onko tossa nyt mitään ihmeellistä vai pärjääkö 2Nut mallilla normaalitilanteessa yhtä hyvin?

GripNut sopii kaikkien kierteellisten keulojen kanssa mutta toimii myös jopa silloin kun ruotoputken kierteet ovat huonossa kunnossa. Tavallinen laakeri ei samassa tapauksessa luultavasti pysyisi kiinni ollenkaan tai ainakaan kireällä.

2Nut:ista puuttuu kokonaan se sisäpuolen irrallinen ‘kiristyskaulus’ joka mielestäni tuo lisäarvoa GripNutille, josta syystä itse valitsisin ja valitsinkin omaan Rossiniin edellisen. Ulkoisestihan nuo ovat identtiset.

Tässä on hyvä kaaviokuva Kingin 1" laakereista:
http://chrisking.com/files/upload/headsets/1-Headtube-Fit-Guide.jpg