Navat

onks jotain muuta hyvää syytä olla kääntämättä 135mm kasettinapakiekkoa ympäri ja laittaa 6-bolt fiksiratas kuin joku 55mm ketjulinja?

kyselee noob

Tyhmältä näyttäminen?

eli ei? paitsi q factor

late to the game

Maastonapa nurin on iha perusjuttuja. Ei siinä muutaku tuo ketjulinja ole kysymysmerkki, jos n. 53 mm ahdistaa.

Itelläni oli katuratapörä 135 mm takanavalla ja 6-pulttirattaalla jo vuonna 2011.

speksasin suoraa Levelii pulttihommissa 2006 ku toi xt:n kääntely tuntu vähän rahvaalta. olen sittemmin ns. jalkautunut kansan pariin.

Hope Pro II vs Pro II Evo takanavat: Mitenkäs merkittävät erot näissä on? Ei olis tulossa maastossa rääkkäystä vaan enimmäkseen jotain soratietyyppisiä hommia.

Pohdiskelen, koska tämä.

EDIT: Ja 10mm läpiakselille oleva napamalli siis kyseessä.

pikainen googel:
http://singletrackworld.com/forum/topic/hope-pro-ii-vs-pro-ii-evo

Juu, tuon luin jo itsekin ja ainakin sen perusteella vaikuttaisin mielestäni olevan navan teknisten ominaisuuksien osalta ihan turvassa.

Mut kiva tietty, jos joku kokeneempi osaa mahdollisesti tukea tässä analyysissä.

evoton malli on selkeästi eri napa, erit. takanavan osalta. evoissa on stainless-laakerit, päätyholkeilla vaihdettavissa olevat akselistandardit & jämäkämpi akseli + vapariakin taisi olla päivitelty.

en missään tapauksessa ottaisi vanhaa prookakkosta evon sijasta.

Kyllä evo tietenkin on parempi napa. Päädyin kuitenkin pitämään tuo saamani navan, koska sain mielestäni riittävän rahallisen hyvityksen. En myöskään jaksaisi lähetellä takaisin.

Lisäksi veikkaan, että tulen olemaan omassa käytössäni tuohon napaan ihan riittävän tyytyväinen. :slight_smile:

EDIT: Tietysti jos olisin viisaampi olisin ostanut uuden Pro nelosen ja siihen sopivat päätytulpat. Tuolloin en ollut yhtä viisas kuin esim. nyt. Toisaalta, tuleepahan toikin vanha varaston nurkissa lojunut napa ainakin jossain vaiheessa johonkin käyttöön.

Mitähän laatua tuommoiset Timelessin navat ovat? Novateciä?

En nyt tiiä mihi kuuluu, mutta akselista kyse eli ehkä lähinnä napaa. Miksiköhän niitä thru axleja missä on quick release mahdollisuus kutsutaan. Meinaan siis sitä mallia jossa päässä semmonen mötti joka puristetaan umpeen ja vedetään ulos. Ei kierteitä.

Navat on kivoja.

IhanaTaina - 15:59, 17.6.2016 » En nyt tiiä mihi kuuluu, mutta akselista kyse eli ehkä lähinnä napaa. Miksiköhän niitä thru axleja missä on quick release mahdollisuus kutsutaan. Meinaan siis sitä mallia jossa päässä semmonen mötti joka puristetaan umpeen ja vedetään ulos. Ei kierteitä.
En tiedä miksi niitä pitäisi oikeasti sanoa mutta löytyvät [tästä langasta](https://www.yksivaihde.net/old/23466).

Aiheesta varmaan keskusteltu ennenkin, mutta: Oliko niitä sinkulaoptimoituja (kasetti)vaparillisia 120mm levyjarrunapoja olemassakaan? Tajunnan perukoilla jyskyttää ajatus maastoajoon soveltuvista vaihtokiekoista Sebuun jotta voisin vihdoin todeta kuinka tasasen paska se on kaikilla osa-alueilla. Toki vois vaan suosiolla maastofiksed tai myöntää että eri pyörä niihin hommiin.

Muistelen Velobian sivuilla nähneeni.

Halon napojen konelaakerien ikä omassa ympärivuotisessa käytössä 2v. Takakiekosta meni keväällä, etukiekosta nyt. Onneks löytyy lähikaupasta uusia ja parempia.

Mitäs laitoit tilalle? Omissa Haloissa on ollut alkuperäisinä jotkut ihan laadukkaat japskilaakerit, olisko ollut EZO:n tekeleitä.

SKF:ää laitoin taakse ja varmaan samat laitan eteen, jahka ehtii käydä kaupoilla.

Osaakohan kukaan sanoa sanasta tämmöisten WTB:n napaliinien hyvyydestä/huonoudesta?

http://www.fillaritori.com/uploads/monthly_12_2013/post-147-0-25007000-1388345450.jpg