Pulttitakanavat kiinnosta

Mut niillä on myös tommonen. En vaan nää hyötyä lisätä tota erillistä teräslimppua sinne.

Ehkä tossa on idiksenä se, että voi käyttää mitä rattaita hyvänsä ja/tai säätää ketjulinjaa mennessään?

Oisko niin, että taso, jota vasten teräslimppu tai tuo suoraan pulteilla kiinnitettävä ratas tulee, tulee iso-standardin mukaiselle etäisyydelle navan ulkoreunasta → leveä ketjulinja. Tuolla hammastetulla rattaalla ja lukkorenkaalla saa sitten kapeampaa. Just guessing.

edit. konkeli ehti ensin

Fixkin on muuten nettitietojen perusteella lopettanut napojen valmistamisen, eikä niiden nettisivutkaan skulaa enää (fixkin.it).

Npertj - 21:55, 13.2.2014 » aika jäätävä suunnittelu noissa porata pultin päät törröttämään läpi rungosta, eipä kerää rojua mutta ruma ku mikä, osta XT
Saa ketjulinjan kapeammaksi kun ratas istuu lähempänä laippaa.

tulin aivan erikseen tänne kertomaan, että en ole kohdannut ongelmia kierteellisten fiksinapojen kanssa.

kid_scientifik - 11:14, 14.2.2014 » tulin aivan erikseen tänne kertomaan, että en ole kohdannut ongelmia kierteellisten fiksinapojen kanssa.
Eikö tosiaan koskaan ole satuttanut itseäsi ratasta/lukkorengasta kiristäessäsi?

E: itse näen pulttinavan käytön turvallisempana vaihtoehtona.

^^ Määrittyykö tämäkin sitte negaationsa kautta eli pulttiratasnapojen kanssa on ongelma?

ongelmattoman ongelman ratkaisu määrittyy ihan oman tyhmyytensä kautta.

ja en ole satuttanut.

ai niin, kyllä kerran eai:n ratas oli sen verran jämäkästi ellipse-navassa kiinni, että joutui vähän jumppaamaan.

e. ei mulla sinänsä ole mitään vaihtoehtoisia rattaankiinnitysmenetelmiä vastaan. itse en vain katso tarvitsevani.

kenellä on muuten jääny anti-seizellä asennettu kierreratas jumiin? kysymykseni on aito.

normirasvallahan ja poskitärinämomentilla jää lähes aina kyllä teräsrattaat.

eka fiksinapa oli level. nykyään viharakkaussuhde kierteisiin. vaatiipahan vähän finessee ja pääsee käyttelee pakin seksikkäintä työkalua eli ketjuruoskaa

kierrenavan miinuspuolena jäätävät oppirahat, asunnon meneminen alta ja syrjäytymisparta.

Sitkasta vassua ja lempeää rotafiksailua. Ikinä ei ole perinneratas lipsunut eikä kierre korkannut eikä mikään jäänyt kiinni niin tiukasti, ettei vääntämällä lähde.

Eilen just laitoin ensimmäisen pulttirattaan ajoon. Kätevä juttu 135-maastovaihdenavan kanssa, ei siitä sen enempää. Joutilas vapaaratas näyttää todella törkeältä.

Millasilla kammilla sujuu?

XT HT2 keskipaikka. En kyllä ole mitannut linjaa, mutta lienee ok.

kid_scientifik - 8:02, 22.1.2013 » yritin pohtia tähänastisia ongelmiani kierteisten ratanapojen kanssa. mieleeni muistui 0 kpl so far. pidän kyllä silti pulttikiinnitystä ihan fiksunoloisena rattaankiinnitysratkaisuna.
kid_scientifik - 11:14, 14.2.2014 » tulin aivan erikseen tänne kertomaan, että en ole kohdannut ongelmia kierteellisten fiksinapojen kanssa.
Selvä.

^^ Kuulostaa hyvältä, yllättävän leveällä ne kammet sitte on jos keskipaikalta natsaa

MrSticha - 12:37, 14.2.2014 »
kid_scientifik - 8:02, 22.1.2013 » yritin pohtia tähänastisia ongelmiani kierteisten ratanapojen kanssa. mieleeni muistui 0 kpl so far. pidän kyllä silti pulttikiinnitystä ihan fiksunoloisena rattaankiinnitysratkaisuna.
kid_scientifik - 11:14, 14.2.2014 » tulin aivan erikseen tänne kertomaan, että en ole kohdannut ongelmia kierteellisten fiksinapojen kanssa.
Selvä.
kid_scientifik - 19:14, 8.4.2012 » onko kierteiden korkkaaminen todellinen ongelma (myös) kohtuullisen laadukkailla navoilla, oikeilla + laadukkailla työkaluilla ja huolellisella työskentelyllä? olen onnistunut korkkaamaan kierteet tasan yhdestä ratanavasta. kyseessä oli muistaakseni joytech-merkkinen, valmiiksi kierteiltään heikkokuntoinen napa, johon yritin kiristää niin ikään suhteellisen rosoisella kierteellä varustettua, pitkään käytettyä formulan lukkorengasta ns. otsavalkoisena-metodilla.

minulla ei sinänsä ole mitään pulttikiinnitteisiä- tms. -rattaita ja niitä varten valmistettuja napoja vastaan. ihmettelen vain miten kierteiden korkkaaminen käytännössä tapahtuu.

Eikai sitä tartte kierrevehkeiden kanssa tulla ongelmia että voi speksailla muita vaihtoehtoja :slight_smile:

…Itellä on kerran kierteet navasta korkanneet, mutta se oliki novatecci. Laadukkaampien kamppeiden kanssa ei ongelmia. Sisäistä insinööriä kiinnostaa nää pulttihommat, mut markkinoilla ei tunnu olevan hyviä ja kokonaisedullisia valmisratkaisuja, joilla sais kivan 42-millisen ketjulinjan. Velosolon myymä konvertoitu xt-napa tulee ainoona mieleen, mut ei sekään oikein innosta.

^^Ei minullakaan kierteiden kanssa ongemia ole ollut, siltä osin tosin kokemusta vähemmän kuin sinulla. Syy pulttiraiden käyttöön on ihan puhtaasti oma preferenssi. Yksinkertaisesti vaan tykkkään niistä. Toivoisin yleistyvän, että erilaisia napaleveyksiä ja ketjulinjoja (42mm) olisi paremmin tarjolla.

edit. pointtini oli siis se, että sinun kantasi on jo tullut esille.

ei tietenkään tarvitse olla/odottaa ongelmia. ja speksaushan on ihan jeppis.

oma pointtini tässä(kin) keskustelussa on lisätä tiedostusta/refleksiivisyyttä/moniäänisyyttä: kierrenavalla pärjää aivan hyvin, mutta pulttinapa voi olla myös fiksu vaihtoehto. ja olen myös yrittänyt johdonmukaisesti korostaa ymmärtäväni pulttinapatekniikan toimivana vaihtoehtona.

e. näen siis keskustelut hieman eri tavalla kuin puhtaasti yksilöihin attribuoitujen kantojen näkökulmasta.

Tykkään pulttirattaassa sen yksinkertaisesta luonteesta. Ei tarvitse käyttää arviointia voimankäytön suhteen asennusvaiheessa. Ei tarvitse taivutella paskasta ketjua sukka välissä keskiömuhvin ympärille. Se vaan ruuvataan kiinni eikä se siitä liiku. Ei tarvitse pelätä ekan päivän aikana skidaavansa lukkorenkaan auki siinä jyrkimmässä mäessä. Elämässä on yks asia vähemmän huolehdittavaks. Ei tarvitse omistaa ketjupiiskaa tai lukkorengastyökalua, eikä etsiä niitä kun ne kuitekin on jossain väärässä paikassa.