Cyclo Cross/Gravel Grinder/Monstercross -speksauslanka

vähä samanlaine ku mash, noh ainakin bb dropin suhteen.
http://www.cinelli.it/site/components/com_virtuemart/shop_image/product/Mash_CXSS_geo_50584b451e1e5.jpg

ite tein ton pohjalta mun mjelets cx. Emt, vähä ehk korkea keskiö. Enemmän ajavat osaa varmaan sanoa tarkemmin.

EDIT: ei mitään

Erik - 10:08, 15.1.2015 » Tuota myytiin Evans Cyclesissä vajaaseen parin tonnin hintaan, kunnes loppu.
on noita edelleen monessaki brittiverkkokaupassa samaan hintaan... mielestäni kyl bongasin joltain suomalaiseltakin sivulta, mutten nyt löydä sitä enää. tai ehkä muistan väärin

Sori, olin vähän epäselvä, eli siis toki oon nähny ton geotaulukon mutta kun toi kai slouppaa ylöspäin, niin onko toi seattuben mitta esim. c-t vai c-c?

Muutenhan tossa tulee standoveri vastaan L-koossa vaikka muilta osin saattais mulle olla ihan passeli. Elikkäs ihan käytännön kokemuksia tässä kysellään.

Näyttäs sentin liian korkeelta toi keskiö Suomi-ajoon. Tietty jos fiksinä tykkää kurvailla oikeessa maastossa niin sitte.

Kare_Eskola - 12:31, 15.1.2015 » Näyttäs sentin liian korkeelta toi keskiö Suomi-ajoon. Tietty jos fiksinä tykkää kurvailla oikeessa maastossa niin sitte.
Kun en ymmärrä ni avaatko tuota keskiön korkeutta vähän. Mulla on tollanen ja miten se sit pitäis ilmetä ajossa? Kokemuksia ei muista krossareista ole niin itse en enempää tiedä.

Tykkään kyllä 8barin krossarista. Kiva sillä on ajella.

Jukksd - 12:44, 15.1.2015 »
Kare_Eskola - 12:31, 15.1.2015 » Näyttäs sentin liian korkeelta toi keskiö Suomi-ajoon. Tietty jos fiksinä tykkää kurvailla oikeessa maastossa niin sitte.
Kun en ymmärrä ni avaatko tuota keskiön korkeutta vähän. Mulla on tollanen ja miten se sit pitäis ilmetä ajossa? Kokemuksia ei muista krossareista ole niin itse en enempää tiedä. Tykkään kyllä 8barin krossarista. Kiva sillä on ajella.
Ihan kuin näyttäis aika pitkältä toi sun mediumikin?

Juu ei se ainakaan liian lyhyt ole. Perus 56-mitoitus muissa pyörissä ja tässä päädyin tohon mediumiin. Kyllä se noissa kokohaarukoissa on sopivin.

Korkea keskiö nostaa painopistettä.

Miinusta: Horjakampi kurveissa ja maastossa. Standover.
Plussaa: Voi kiihdyttää mutamutkat polkien läpi jos osaa. Kammet ei kolise kiviin. Lyhyemmät putket jolloin teräspyörästä helpompi tehdä jäykkä.

Tykkään korkeasta keskiöstä Bareknucklessa. Tykkään matalasta keskiöstä maastossa ja cyclocrossissa. 65-70 mm BB drop on Suomi-krossariin musta jees.

Kiitos tämä selvensi hyvin.

Kare_Eskola - 12:51, 15.1.2015 » Korkea keskiö nostaa painopistettä. Miinusta: Horjakampi kurveissa ja maastossa. Standover. Plussaa: Voi kiihdyttää mutamutkat polkien läpi jos osaa. Kammet ei kolise kiviin. Lyhyemmät putket jolloin teräspyörästä helpompi tehdä jäykkä. Tykkään korkeasta keskiöstä Bareknucklessa. Tykkään matalasta keskiöstä maastossa ja cyclocrossissa. 65-70 mm BB drop on Suomi-krossariin musta jees.
+keulii paremmin +bunnyhop herkempi

yyyyyeeeeees fun times hi bb

Mullakaan, niinkuin käyttäjällä Jukksd oo kunnon kokemusta muista krossareista. (eli en tiiä minkälainen olis matalammalla keskiöllä)
Jokatapauksessa omastani tykkään edelle erittäin paljon. 44-18 väleillä menee mukavasti 13km koulumatkat. Valkoset fiksikiekot myin poies ja ajelen vaparilla vaan.

Vanhoilla kiekoilla

Uusilla kiekoilla

ehkä mä jaksan odotella tuota absolute bläkkiä - täytyy vaan odotellessa hankkia mahd. takarattaistoa enempi.

toinen asia, josta tästäkin on varmasti ollut puhetta:

mites noi (pika)lokarihommat kaksysiin? krossarissa on pdw:n origamit, jotka olleet ihan ok, mutta arvostaisin pidemmälle kohti satulatolppaa tulevaa takaloksua:

http://cdn.shopify.com/s/files/1/0069/1312/products/306_informal_0_grande.jpg?v=1368467539

onko nuo mud shovelit (alla) lähtökohtaisesti niin overkill/fättishomma kuin kuvien perusteella vaikuttaa? eli ostaisinko toisen origamisetin vai mutalapiot, tai sitten jonkun muun erinomaisen muun setin, jonka olemassaolosta minulla ei toistaiseksi ole aavistustakaan…

http://allseasonscyclist.files.wordpress.com/2013/02/pdw-mud-shovel-fat-bike-fender-1.jpg

lokarit metsään vai tuleeko arkiajoon? Kokopitkät on aika hyvät jos ihan duunimatkaa vetelee.

Lokari vuoripyörään. Anna minulle tauko.

Läskiajoon noi mud shovelit on ihan hyvät. Sekä metsässä että arkiajoon. Tosin taakse tarttee lisää suojaa jos meinaa puhtaana pysyä. Mun takalapiossa oli se kiristys kanssa aika huono, eli läppä tippu koko ajan. En tiedä onko tyyppivika, vai oliko mulla vaan maanantaikappale. En jaksanu ees palauttaa, ku laitoin siihen remmin korkeutta säätämään ni toimi ihan hyvin.

Saa muuten lainaan tota taka-mud shovelia jos haluaa.

maastoajoon tarvii lokarin lisäksi myös kerma_pepun ja kaakaota

mikko.k - 15:16, 15.1.2015 » Lokari [i]vuoripyörään[/i]. Anna minulle tauko.
Mietin samaa. Eikai metsässä kukaan lokareja tarvii. Työmatkoilla toki voi olla ihan kivat, mutta housunlahkeet menee sottasiksi anyway ja eiköhän työmatkoihin ole joku sopivampikin vempele kuin 29er?

Kyllähän noi lokarit on aika nimellisiä kunnon maastohommissa ylipäätään ja ajatus on yleensä estää mudan lentäminen naamaan, täpäreissä mahdollisesti suojata iskaria/linkustoa. Tai se mitä yleensä näkee on noi mitkä esim. Mucky Nutsin valikoimissa kulkee nimillä Face- ja Gut Fender. http://www.muckynutz.com/index.php?route=product/category&path=50 Toi tollanen Face fender on suht yleinen varsinkin enskassa ja ihan jees.

Jotkut pitää ass saver tyyppistä ratkaisua mutta silloin on hankalampi päästä penkin taakse tiukemmassa paikassa jos tarvis. Itse en laittaisi.

Kommuuttikäyttöön en oikein osaa sanoa kun omalla kohdalla kommuuttiajo maasturilla on poikkeustapaus.

vahva meno taas pojilla.

loskaiseen työmatkakäyttöön ajattelin laittaa jonkinlaiset roiske-esteet, jotta tulisi enempi kilsoja uudelle pyörälle. täytyy tutustua noihin mucky nutseihin tarkemmin…

e. uomo, hyvä kun muistutit; jouduin itsekin vaihtamaan takaorigamin kiinnityslaitteen sks:n vastaavaan - eli voi hyvin olla isompikin ongelma pdw:llä