Yllärit 15.9.2011 Oulusa

Yllärit 15.9.2011
Mitäpä tuohon paljon muuta kuin linkkiä kehiin ja sinne päivitellään sitä mukaa kun tietoa tulee ja homma elää. Ajankohta joukkion kiireiden takia laitettu hieman kauemmas. Hoplaa…

Sivua päivitetty hieman. Ainakin sen verran että maalipaikka on selvinnyt ja muutama pinnakortti löytyy vielä Special Biken tiskiltä.

Prkl, taisi tuolle viikonlopulle pukata reissua kehien sisäpuolelle.

Mutta tuohan on torstai-iltana :wink: eikä siellä koko yötä välttämättä mene.

Pitkä vkl haaveissa eli varmaan pitää liikahtaa etelään jo torstaina, jos vain pääsee irtoamaan töistä.

Kiinnostaisi tulla kokeilemaan, pitääkö ilmoittautua etkäteen vai hilata vain ruho kuljettimineen paikalle?

Ei tarvitse ilmoittautua erikseen. Paikalle vain ennen starttia ja tarvikkeet mukaan. Muutama euro (isoja kolikoita / pieniä seteleitä ;))rahaa näillä näkymin otetaan kulujen peitoksi.

tervetuloa mukaan, leikkimielellä mennään ja kalusto on vapaa valintainen.

tuolta löytyy lisää juttua aiheesta jälleen. Jotain alas päivitetty. Kuviot selkiävät.

Ylläreitten alla ajateltiin lähteä huomenna 3.9. toripoliisilta klo 10:00 ajelemaan kuuden kunnan kierrosta. Oulu-Osalo-Kempele-Liminka-Oulu-Kiiminki-Haukipudas. Mukaan sopii ja pidetään vauhti leppoisana koko matkan ajan. Joka kunnassa pysähdytään kalijalle / limulle todisteeksi kunnassa käynnistä päivän aikana.

Messissä ollaan.

kuinka pitkä päivä edessä? taytyy yrittää myydä naiselle idea.

klo 10 startti ja siitä heitetään ensin Osalo-kempele-liminka ja sieltä ouluun takas. Paha sanoa mikä aikataulu mutta kuusi kuntaa, kuusi kuittia ja kuusi kaljaa. Siksi otettiin Oulu takas tullessa pisteeksi myös että voi jäädä väliltä pois jos aika anna myöden. Tai sitten tulla mukaan Kiiminki-hpudas lenkille.
Raaka arvio noin 130-150 km ja aikaa menee 7-8 tuntia. Siis aivan hatusta vetäen arviota

Olipa kivasti porukkaa mukana. Torilta starttasi kahdeksan henkeä, otettiin Limingasta mukaan yksi haukiputaan mies ja ohjattiin kotiin. Oulussa ruokailu ja jatkettiin matkaa seitsemän hengen voimin Kiimikiin. Haukiputaalta Ouluun tuli vielä viisi henkilöä ajettuaan noin 140 km. Täältä löytyy jälkeä

http://tahkolle.blogspot.com/2011/09/yllareita-edeltava-harjoitusretki.html suoraa kopiota tuolta sivulta.

Ylläreitä edeltävä harjoitusretki tehtiin eilen kuuden kunnan kaljakierroksena. Koetettiin kasata joukkuetta 24h ajoon Kälviälle, porukkaa ei saatu tarpeeksi kasaan niin päätettiin lähteä toisenlaista haastetta suorittamaan.
Startti sovittiin toripoliisille kello 10:00, paikalle ilmaantui kahdeksan pyöräilijää hyvin varustautuneena ajelemaan. Ensimmäiseksi kunnaksi valittiin Oulunsalo, ilman ongelmia ei matka alkanut. Itseltäni hyppäsi kumi kehältä pois Oulunlahden kohdalla, onneksi vältyttiin suuremmalta ongelmalta ja matka jatkui renkaan tyhjentämisen ja uudelleen täytön jälkeen kohti kauppakeskus Kapteenia. Baarit eivät olleet auki joten tyydyimme kaupasta ostettuihin nestepuikkoihin.
Matka jatkui reipasta vauhtia, joten hurautimme Kempeleen ohi ilman huoltoa. Liminkaan ajelimme Haarasillan ympyrän kautta, vanha nelonen taitaa olla nykyään rauhallisempi ajettava kuin Tupoksen suora joka odottaa vielä kevyenliikenteenväylää vierelleen. Hannu Krankan edessä testasimme oven ja totesimme sen olevan auki, soitto Nicoless aliasta käyttävälle Haukiputaan miehelle ja kokoonnuimme pöydän ääreen nauttimaan oluet. Tarjoilia paljasti meille että määränpäämme Haukipudas sijaitsee toisessa suunnassa Oulusta katsoen. Olimme lähtenee aamulla väärään suuntaan.
Kempeleeseen suuntasimme Tupoksen kautta pitkänä yhdenksän miehen letkana. Karhunpesä oli avannut hanansa janoisen kulkijan iloksi. Paikalla ollut kemborginaali olisi välttämättä halunnut näyttää meille jotain rahatemppuja. Olisi pitänyt vielä päästä pöydän keskelle näyttämään taikojaan, emme lämmenneet asialle. Ohjasimme päihtyneen herrasmiehen ystävällisesti johonkin toiseen pöytään riisumaan kuteitaan. Poistuminen pesästä ei ollut sitten niin kauhean nopea, pihalla odotti rengasrikko numero kaksi. Nopeasti silti vaihdoimme uuden suolen vaurioituneen tilalle.
Kolme kuntaa oli juotu, nyt olisi aika syödä Oulu. Kauppuri 5 oli perinteisesti täynnä porukkaa, jouduimme turvautumaan suunnitelmaan B eli Troija Kebabiin. Tukeva proteiini annos survottiin nopeasti sulamaan energiaksi jolla siirrettäisiin satakiloisia paketteja kohti uusia seikkailuja. Ainolan puiston kautta seitsemän miestä jatkoi matkaansa Kiimingin Casaa kohden. Jäälissä tuli reissun kolmas ja viimeinen rengasrikko. Jälleen saatiin ongelma nopeasti paikallistettua ja matka jatkui.
Ravintola Casa löytyi nopeasti, ovet vain eivät meille auenneet. Ei auttanut muu kuin alkaa etsimään uutta kohdetta janon sammuttamiseen. Neidonkenkä tai jokin vastaava nimi osoitti pubin olevan auki, valitettavasti terassi oli suljettuna. Juomia tilatessa hämmästytimme henkilökuntaa pitkällä juomamatkallamme. Kuka viitsii oikeasti ajaa Oulusta Kiiminkiin oluelle Limingan kautta? No eihän se olut ole itse tarkoitus vaan matka joka sinne tehdään. Paikallinen baariruusu sai tylyn vastauksen pyytäessään seuraa pöytäänsä. -“Tuu istuun tähän pöytään” - “EN”. Ei sitä enää juuri sen selvemmin voi ilmoittaa.
Usain Boltin haastattelua kuunnellessa alkoi pari päivää liikaa juonut mies selittää jotain mistä kukaan ei saanut mitään selvää. Tutun näköisiä ilmeisesti oltiin vaikkei täällä kukaan ollut käynyt ainakaan tämän vuosituhannen aikana. Pakollisten kevennysten jälkeen suuntasimme kohti Haukipudasta, tottakai tietä pitkin kun sitä kevyenliikenteenväylää ei tällä osuudella ole olemassa.
Alakylän kohdalta jatkoimme matkaa kilometrikisa joukkueen voimin, kuusi miestä jonossa menossa kohti navettaa. Asemakylän kohdilla sokea kuuro torvensoittaja sai haisevat terveiset kahden keskisormen voimin ohitettuaan meidät turhan läheltä. Mikä kumma siinä on että joidenkin kaaliin ei mene ettei äänimerkkiä saa lain mukaan käyttää Suomessa. Nicoless päästettiin keulille vetämään letka janon sammutus paikoille. Täällä Nicoless jäisi matkasta pois, hänelle tuli kuntakierros täyteen, muilla olisi vielä Oulu käymättä. Terassilla istuessamme tuli joku heikko kätinen nostelemaan jopoja moittien niitä raskaiksi. Hänellä oli No Saint maasturi joka painoi vain seitsemän kiloa. Marko kehotti miestä käymään punttisalilla hetken jos kahdeksan kilon maantiejopo tuntui raskaalta. Varustuksesta päätellen pyhimystä ei oltu ulkoilutettu oikein, vain kotoa baariin. Sen verran ripeästi putaan herra poistui ettei ehditty kysyä kaikkia oleellisia tietoja mankelista. Tykkäsi vissiin huonoa Mikan kokemuksista No Saint rungoista.
Viiden miehen letkana jatkettiin kohden virallista maalia kuivasjärvelle. Kevyenliikenteenväylä Haukiputaalta Ouluun on sen verran heikko ajettava että suosiolla otimme reitin maantietä pitkin. Hieman ennen Kelloa kuului tömähdys ja kyselin takaa että mikä se oikein oli? Ohi ajanut maanteiden ritari oli heittänyt täyden kaljatölkin meitä kohden. Harmi kun ei saanut rekisterinumeroa ylös, olisi varmaan tullut asiaa virkavallalle. Emme onnistuneet saamaan kulkinetta Kellossakaan kiinni. Luultavasti olisin palauttanut tölkin sisällön kierrätettynä takaisin. Ei neropatti tajua millaista vahinkoa tuollainen esine osuessaan voi aiheuttaa, varsinkin kun pyörissä on vauhtia yli 30 km/h.
Kuivasjärven maalisuora alkoi häämöttää ja Teron baari tuli vastaan jopa yllättävän äkkiä. Siellä napattiin reilusti kuuden kilon kaljat reissun päätteeksi. Kuudes kunta juotiin ja retki haaste tuli suoritettua, aikaa kului kahdeksan tuntia josta ajoaika oli noin viisi tuntia. Loppu ajasta otettiin rennosti kalustoa korjaten, nesteytyksestä ja ravinnon saannista huolehtien. Mukava lenkki jolle tuli matkaa noin 140 kilometriä, seura oli hyvää ja matka taittui ripeästi. Ensi vuonna tämän retken voisi ajella uudestaan, hieman vielä isommalla porukalla, ajamisesta ja maisemista nauttien.

Mukavaa oli, kiitokset ajo- ja kaljanottoseurasta! Alla pari kuvatusta matkan varrelta.

Hannu Krankka Limingassa

Kevyt lounas Troijassa

Haukiputtaalla Navetassa

Kuittien tarkastus maalissa eli Teron Pubissa

Hieno reissu ollu selvästiki :slight_smile: Mitä ny pari kus’piäistä autoilijaa. Vaan pidetäänkö tää topikki koskemassa niitä Ylläreitä? Meinaa mennä jo vähän sekavaksi. Tästähän vois äkkiseltään viimesiä viestejä vilkuilemalla luulla että ne on jo pidetty, jos ei osaa päivämäärää katsoa :wink:

Hyvä huomio px. Tuo yllä oleva stoori ja kuvat on siis Ylläreitten ennakkokiertueelta joka ajettiin jo. Matka oli tosin kolmin kertainen ylläreihin verrattuna.

Yllärit ovat siis 15.9.2011 ja starttaavat kello 17:36 Intiön Vesitornilta. Mukavaa ajelua ympäri Oulua luvassa.

Ylläreitten suunnittelu jatkuu, ollaan oikeastaan loppusuoralla. Pari muuttuja tullut mukaan matkalle. Ylläri linkkiin pitäisi päästä kirjoittelemaan kommenttia, sinne voisi tiputella ilmoittautumisia mukaan niin tietäisi suunnilleen maaliin ilmoittaa osallistujien määrän.

Ylläreitten suunnittelu jatkuu, ollaan oikeastaan loppusuoralla. Pari muuttuja tullut mukaan matkalle. Ylläri linkkiin pitäisi päästä kirjoittelemaan kommenttia, sinne voisi tiputella ilmoittautumisia mukaan niin tietäisi suunnilleen maaliin ilmoittaa osallistujien määrän.

Ylläreihin saatu ihan kivasti erillaista rekvisiittaa jaettavaksi porukalle. Kannattaa tulla osallistumaan. Jos pitää nupin kunnossa ja ketjun tiukalla niin täällä pärjää hyvin.