Yksivaihde-"yleisötapahtuma"

Tuli tuolla tsätissä esiin, että olis asiallista järkätä jonkinmoista “tapahtumaa”, jossa poppoo vähän näkis ja tutustuisi a) kiinteävetoisiin fillareihin b) fillaristeihin c) yleiseen hyvään meininkiin. Eli yksivaihteen jampat - miksei massiivi, jos kiinnostusta on? - olisivat ajopeleineen paikalla, ja puhuttais ihmisten kanssa mukavia ja pistettäisiin ohikulkijoiden fillareihin ilmaa renkaisiin ja ketjuihin öljyä.

Miltäs kuulostais? Ajankohta ja kaikki tarkempi on ihan auki, jos nyt kevään aikana kuitenkin. Jos ei muuta, niin tämä vois olla edes jonkinasteista positiivista näkyvyyttä fillaristeille ja tietyn alajaoston harrastajille.

Olkoot tämä topic kehityskeskustelulle avoinna ja voidaan sit miettiä mitä tehdään ja milloin ja kuka tuo mitä paikalle. Multa irtoaa rikkinäistä t-paitaa ja öljyä mestoille + lattiapumppu.

Ensimmäinen paikkaehdotus tulee tässä: Kolmen sepän patsas. Ilmoitetaan jepeille että pidetään pienimuotoinen “mielenosoitus”, ja se olis sillä selvä. Niillä ei pitäis olla mitään naputtamista asiaan, jos ei aiheuteta häiriötä. Ajankohdaksi joku lauantai, että näkyvyys on kohdillaan.

Miten olisi mieluummin espalla? Ei niin paljon näkyvyyttä, mutta varmasti kuitenkin ohikulkijoita. Siinä puistoalueen hiekalla halukkaat voi kokeilla vaikka skiddailuakin siinä asvaltilla.

Mikä tässä oli se varsinainen ajatus tai jutun juju, ja mikä on kohderyhmä? Tavallaan ymmärrän ajatuksen mutta tavallaan en.

Ok, pyöräilyä on tietenkin hyvä aina edistää, tätä meidän foorumia voi aina mainostaa ja varmaan löytyy myös tyyppejä jotka mielellään kokeilisivat fiksillä ajoja mutta joilla ei ole siihen mahdollisuutta eli voisi tarjota koeajomahdollisuuden, vai oliko tässä jotain muuta ajatusta mitä en keksi? Ja voidaanko juoda bisseä samalla vai sotiiko se tapahtuman luonnetta vastaan?

Ehkä muuten Narinkkatori olis parempi, tai ainakin miellyttävämpi paikka kuin kolmen sepän patsas.

Hyvä idea! Paikkana mieluusti jokin, missä ihmiset voivat fillariakin kokeilla, kuten MrHat tuossa mainitsi. Mielenosoitus olisi sekin hyvä ajatus. Samalla voi kerätä nimiä addressiin pyöräilyä suvaitsevan liikennekulttuurin puolesta tms.

Meikäläiseltä löytyy pirusti (Hartwallin logoilla) varustettuja pesukoneessa karvan verran liian pieniksi muuttuneita t-paitoja räteiksi, jalkapumppu ja työkaluja. Paikkojakin voisi ostaa jos halvalla saa ja kerätä vaikka kolehtia millä rahoittaa seuraavan vastaavan tapahtuman materiaalit.

jos baareja saa ehdottaa, niin mulla on 11.4 porvookadunbaarissa “klubi”, mihin voisi järkkää fillariteemaa jos kiinnostaa. jos tulee tuottoa illalta, niin ne vois lahjoittaa vaikka yksivaihde.netin toimintaan, vai millä rahoilla tämä pyörii?

Nyt kun mietin tuota paikkaa enemmän, niin myös vanhan linja-autoaseman piha voisi toimia hyvin. Ei niin ruuhkainen, kuin narinkkatori, mutta lähes yhtä paljon ohikulkijoita ja on tilaa missä pyöriä ja pyöräillä.

^^Baarihan on aina kiva jatkopaikka. Toisaalta kovin vahvasti en haluaisi yhdistää pyöräilyn (yksivaihteisen tai minkäänlaisen) promoamista alkoholin nautiskeluun. Ei sillä, ettenkö olisi (liian) monta kertaa fillaroinut baarista himaan.

Konkelin esille ottama miekkari-idea houkuttaa siinä mielessä, että tapahtumalle saattaisi saada näkyvyyttä, mikä tukisi tuon positiivisen näkyvyyden saamista.

hmm… eiköhän noi paikat jne. rasvat ja läträt vois kerätä lahjoituksena alan kaupoilta… sellaisille investointi ei ole kummoinen pientä näkyvyyttä vastaan… Ja harvempi sinne oikeesti pyöräänsä taluttelee himasta saakka paikattavaksi… ketjujen ja kaapeleiden öljyäminen ynnä mutterin kiristys ois varmaan asialistalla eka…? Fiksien kokeilu jne…

Kannatan kyllä adressiakin, mutta siitä sais tehokkaammaan, jos keräämiseen ryhtys muutkin tahot kun tän saitin jengi…??

Toukokuussa on valtakunnallinen pyöräilyviikko johon kuuluu mm. sunnuntaina 16.5. klo 13 fillarikulkue Senaatintorilta Itäväylää pitkin Mellunmäkeen. Olisikos tässä synergia etuja olemassa? http://www.alueportaali.net/fillarifestari.html

M

Mulla oli viime kesänä ajatuksena joku päivä mennä ihan vain jonnekin öljyn, rättien ja pumpun kanssa tekemään muiden fillaristien elämästä mukavampaa, eli parantaa fillarointikokemusta. Se miksi sitä ei koskaan tapahtunut, enpä tiedä. Ehkä mulla oli parempaa tekemistä? Tänään Eki kuitenkin otti asian puheeksi, ja mun mielestä koko hässäkkä on ehdottomasti toteuttamisen arvoinen.

Ensinnäkin, joillakin fillarointi on ihan silkkaa tuskaa pelkän osaamattomuuden vuoksi. Se, että me näytetään miten pyörästä saadaan hippasen kivempi, ei ole juurikaan meiltä pois, mutta me annetaan yleisölle jotain. Toisekseen, toi keskustan hässäköinti on hämärtänyt niin fillaristien kuin jalankulkijoiden - autoilijoista puhumattakaan - yleisen, siistin käytöksen liikenteessä. “Koulutusajo” terminä on helvetin hauska, ja kyllä, sorrun siihen itsekin, mutta se ei ole kuitenkaan se oikea tapa lähestyä asiaa. Miksei voitaisi mennä paikanpäälle ja kertomaan mitkä on niitä paskoja settejä? Miten se tehdään, niin helvetin hyvä kysymys. Siksi mä tämän keskustelun avasinkin. Kohderyhmänä olisi tietenkin kaikki liikenteen osapuolet.

Polkupyöräilijöiden maine on ihan helvetin heikko, ja mun mielestä olisi aiheellista tehdä jotain asialle. Se, miten tietoisuutta lisätään ei tapahdu miettimällä, vaan tekemällä jotain.

Sponsorointiin en tässä vaiheessa halua ottaa kantaa, koska se ei ollut mun alkuperäisessä ajatuksessa mukana. Kyllähän ilmaiset öljyt tälle tapahtumalle olis kiva juttu, en kiellä.

mitenhän joku ecobike lähtis mukaan…
tai miksei vaik kumiluotiki

No mutta tuollahan on vaikka mitä ohjelmassa:

"Lauantaina 16.5. Klo 10.00-14.00 vietetään Mellunmäen vanhan ostarin ympäristössä Mellunmäki-päivää polkupyöräilyn merkeissä, ohjelmassa mm. pyöräilyn suunnistusajo. Kontulan ostarilla on samanaikaisesti vuorostaan polkupyörämarkkinat.

-Kontulan Kelkkapuistossa järjestetään lauantai-iltapäivällä klo 14.00-19.00 päätapahtuma FillariFestari, jossa tiedossa on mm. fillarihuutokauppa, erilaisia polkukupyöräIlyyn liittyviä esittelyjä, huoltoklinikka, turvapiste, rompetori, maasto- ja BMX -pyöränäytöksiä ja Mellunkylän pyöräilykierrokset "

Noh, tuonne sit ainakin. Voishan niitä fillareita ropeltaa keskustassakin?

Voishan sitä valtakunnallisella pyöräilyviikolla järjestää omankin tapahtuman? Kyllä varmaan kilpailevan tapahtumaakin mahtuu jos suunta on eri esim. keskusta tai länsi…
Kaapeli yms. Yhteisajaminen olisi hieno juttu.

Mellunmäki on mulle ainakin niin väärällä suunnalla…

M

+1 Mellunmäelle. Voin tuoda jalkapumpun ja työkaluja jos jotain saadaan järjestettyä…

Mutta toki kaupungissakin voi järjestää myös jonkin tempauksen, ja hei ei tuonne ole niiiin pitkä matka fillarilla, ja metroonkin saa pyörän!

Poolonäytös / -kokeilumahdollisuus voisi sopia valtakunnallisen pyöräilyviikon tapahtumaan kuin nakki silmään.

Kaikki käy, mutta keskustassa ainakin itse koen olevan eniten haasteita muun liikenteen ja polkupyöräilyn yhteensovittamisessa. Entisenä Kontulalaisena, Kurkimäkeläisenä ja Vesalalaisena uskoisin jengin valuvan myös idän ghetoista viikonloppuisin keskustaan. Pyörien kanssa tai ilman. Jos ei voida öljytä ketjuja tai laittaa ilmaa kumeihin, niin ainakin voidaan näyttää, miten säätää pyörä sopivaksi jne.

Kannatusta täältä kaikille em. ideoille. Yhdistämällä pyöräilyn liikkumismuotona, siihen liittyvät vähän erikoisemmat vehkeet (yksivaihteiset) ja positiivisen asenteen yhteen tapahtumaan näkyvälle paikalle voidaan parhaalla ja tehokkaimmalla tavalla lisätä pyöräilyn näkyvyyttä ja ehkä puhdistaa asenteita näitä “jarruttomia itsemurhapyöriä” kohtaan. Fiksien määrä kuitenkin lisääntyy tänäkin vuonna.

Kuinka moni teistä tuntee ihmisiä, jotka ovat vaikuttamassa pyöräilyn ja kunnollisten pyöräteiden lisäämiseen jossakin kaupungin elimissä? Itse seuraan kaupunkifillari-blogia ja tunnen/tiedän pari tyyppiä jotka saattaisivat olla kiinnostuneita, ainakin tietämään etukäteen tällaisista tapahtumista. Eivät tosin taida olla fiksiporukkaa.

Ajankohtaa valitessa kannattaa mielestäni ottaa huomioon katujen putsaus, joka yleensä tapahtuu joskus huhtikuun aikana. Sitä ennen ei sunnuntaipyöräilijöitä välttämättä hirvittäviä määriä ole.

Hienoa että porukka lähdössä mukaan. Mun alkuperäinen idea oli tehdä jotain todella yksinkertaista, joka käytännössä konkreettisesti hyödyttää perusfillaristin elämää.

Eli tyyliin simppeli huoltopiste jossain keskustassa, jossa voisi kuvitella jonkun ajavan pyöräll ohi. Pumpataan kumit, rasvataan ketjut ja kiristellään muttereita jonka jälkeen toivotetaan hyvää päivänjatkoa. Halukkaat voisivat kokeilla sinkulaa tai fiksiä. Muutama partio voisi kierrellä fillareilla keskustassa ja kertoa että nyt olisi ilmainen pikahuolto tarjolla. Samalla vois jättää flaireita paskana olevien tsygien tankoihin. Viikolla ennen tapahtumaa voisi jättää samaisia lappuja steissillä ja muissa isoissa pyöräparkeissa oleviin fillareihin, jotta he osaisivat tulla paikalle.

Tietty vois miettiä jotain pientä pr-kuviota ja ilmoittaa tapahtumasta esim Jetzt-liitteessä, mut sit pitäis varmaan hakea jotain lupaa ja ilmoitella asiasta kaupungille, joka ei taas hirveästi kiinnosta.

Huoltopäivän jälkeen tietty poolo + grilli + kalja -setit.

^Toi sissitoiminta olis aika passeli tapa toimia. Kannatan suuresti.