Yksivaihde.net sivuston käyttöohjeet

1. Foorumille rekisteröityminen
Sivustolle rekisteröidytään rekisteröitymissivun kautta, joka löytyy täältä. Jos haluamasi nimimerkki on jo käytössä, niin kokeile jotain toista. Ääkkösiä ja erikoismerkkejä ei tueta. Ilmoittamasi sähköpostin tulee olla toimiva. Jos unohdat salasanasi, ota yhteyttä ylläpitoon osoitteessa webmaster@TÄMÄKYSEINENSAITTI. Salasanan palautustoiminto on rikki.

2. Foorumille kirjoittaminen

Kun mieltäsi painaa joku asia ja haluat vertaistukea tai vastauksen kiperään kysymykseesi, niin käytä ensin hakua muutamalla eri hakusanalla ja mieti vielä, että millä termeillä aiheesta olisi jo voitu kirjoittaa. Hakemiseen kannattaa käyttää alempaa Google-hakukenttää. Jos kuitenkin kaikki viittaa siihen, että on oikea hetki luoda uusi aihe, niin otsikoi aiheesi selkeästi ja kuvaavasti. Esimerkiksi “Hoi!” ja “Pikkukysymys” on huonoja, mutta “Ketjun rutina” ja “M: sinkula 54cm” on hyviä.
Osto- ja myynti-ilmoituksissa laita aina alkuun M (=myydään) tai O (=ostetaan) tai vastaava kaupan suuntaa kuvaava kirjainlyhenne. Myös hintapyyntö, paikkakunta ja kuva tuotteesta on erittäin toivottavia. Huuto.net-linkit ja muut muualla myynnissä olevien tuotteiden linkit kuuluvat “Muualla myynnissä” -ketjuun. Lue myös huolellisesti ohjeet ilmoituksen laittajalle.

3. Viestin muotoilu
Viestikentän yläpuolella on ryhmä painikkeita (B, I, U,…). Niitä käytetään viestin muotoiluun. Painikkeiden toiminnot ovat:

B = Boldaus
I = Italic
U = Underline
S = Strike through
URL = linkitys
“quote” = lainaus
IMG = kuvan lisääminen
UL = lista
OL = numeroitu lista
LI = listan jäsen
center = keskitys
code = koodin lisäys näkyvänä tekstinä
close = muotoilujen sulkeminen

Pääasiallisesti muotoiluja käytetään siten, että ensin kirjoitat tekstiä ja valitset sen aktiiviseksi ja klikkaat haluamaasi muotoilua ja valitsemasi tekstin ympärille tulee muotoilutägit, jotka näkyvät julkaistussa viestissä sitten kyseisenä muotoiluna. Pari poikkeustakin löytyy:

3a. Kuvan lisääminen
Jos sinulla on kuva kovalevylläsi, sinun pitää ladata se ensin internettiin. Yksivaihde.netiin ei voi kuvia ladata, mutta voit tehdä sen vaikka täällä. Muista muuttaa kuvan koko sopivaksi (leveys max 600px) joko koneellasi tai latauspalvelussa. Dropbox-palveluun lisätyt kuvat näkyvät viesteissä vain, jos ne on ladattu public-kansioon ja kopioit tiedoston julkisen osoitteen leikepöydälle.

Jos kuva on jo sopivan kokoisena internetissä, ei sinun tarvitse ladata sitä itse mihinkään.
Kopioi kuvatiedoston tarkka osoite leikepöydällesi klikkaamalla kuvaa hiiren oikealla napilla ja valitse “copy image location”, “kopioi kuvan osoite” tai mikä selaimessasi kyseisen toiminnon nimi onkaan.
Viestikentässä mene kohtaan, johon kuvan haluat liittää ja paina IMG-painiketta. Liitä kopioimasi kuvatiedoston osoite aukeavaan laatikkoon ja valitse OK. Huomioi, ettei http:// ole kahteen kertaan kuvatiedoston osoitteessa. Älä siis laita osoitteeksi sen nettisivun osoitetta, jossa kuvaa on käytetty, vaan nimenomaan kuvatiedoston tarkka osoite, joka päättyy .jpg, .jpeg, .gif, .png, mutta ei esimerkiksi .html ai .php. Jos kaikki on mennyt oikein, kuva näkyy julkaistussa viestissäsi. Ei se vaikeaa ole.

Jos kuvasi on Flickrissä saat kopioitua sieltä suoraan kuvan upotuskoodin, joka tulee liittää sellaisenaan viestikenttään, eikä IMG-painiketta tule käyttää. Flickrin upotuskoodi sisältää myös linkityksen kuvan muihin kokoversioihin. Näin kopioit upotuskoodin Flickristä:

https://dl.dropboxusercontent.com/u/4212055/yksivaihde/flickrshare.jpg

 1. klikkaa share-ikonia
 2. valitse BBCode
 3. valitse kuvan kooksi jotain 640-800 levyistä
 4. kopioi upotuskoodi
 5. liitä upotuskoodi sellaisenaan viestiisi käyttämättä IMG-painiketta
 6. lähetä viestisi ja näe kuva viestissä.

Mobiilisti kuvan lataaminen ja tiedoston linkin saaminen onnistuu ainakin iphonella picup-applikaatiolla.

3b. Videon lisääminen

Youtuben, Vimeon ja muiden isojen videopalvelujen videot tulee lisätä viestiin pelkästään lisäämällä viestiin kyseisen videosivun osoitteen. Älä siis paina URL, IMG tai muutakaan nappia, vaan ihan vaan kopioi sivun osoite ja video tulee siihen automaattisesti. Älä siis myöskään kopioi mitään embed-koodia tai URL-tagia tai muutakaan. Jos haluat vain linkittää kyseiselle sivulle, muttet halua videon näkyvän viestissäsi, tulee sinun käyttää linkinlyhentäjäpalvelua kuten tätä.

Päivitin kuvan lisäämisen ohjeistusta jatkuvien Flickr-sössimisten takia. Onko tekstini epäselvää ja pitäisikö nämä ohjeet kirjoittaa vieläkin perusteellisemmin?

Tämä ei liity oikeastaan tämän sivuston toimintaan vaan Dropboxiin, mutta sieltä ei saa kuvatiedostoja enää linkitettyä ulos eli kuvaa ei saa näkymään täällä.

tnts - 22:02, 15.11.2012 » Tämä ei liity oikeastaan tämän sivuston toimintaan vaan Dropboxiin, mutta sieltä ei saa kuvatiedostoja enää linkitettyä ulos eli kuvaa ei saa näkymään täällä.
Huomasin. Paitsi saa, jos tekee näin:
 • Pistä kuva suoraan suoraan hakemistoon “Public” tai sen alihakemistoon.
 • Copy public link (kuten siis mistä tahansa tiedostosta)
 • IMG-tageihin
 • Spämmää
 • profit.

Ei siis toimi mistään Dropboxin varsinaisista kuvakansioista, kuten “camera uploads”

tnts - 8:34, 1.7.2010 » 3b. Videon lisääminen[/b] Youtuben, Vimeon ja muiden isojen videopalvelujen videot tulee lisätä viestiin pelkästään lisäämällä viestiin kyseisen videosivun osoitteen. Älä siis paina URL, IMG tai muutakaan nappia, vaan ihan vaan kopioi sivun osoite ja video tulee siihen automaattisesti. Älä siis myöskään kopioi mitään embed-koodia tai URL-tagia tai muutakaan. Jos haluat vain linkittää kyseiselle sivulle, muttet halua videon näkyvän viestissäsi, tulee sinun käyttää linkinlyhentäjäpalvelua kuten [tätä](http://goo.gl/).
ja muistutellaas taas, et miten videot pitää tänne laittaa. just parit korjailin taas

Miten profiilin poisto onnistuu.

Ylläpito voi poistaa käyttäjän pyynnöstä, mutta viestit säilyvät.

Saako tähän topsuun tavalliset kuolevaiset kirjottaa?

Kokeilen onneani.

Kun nyt tuntuu tuo Dropboxin käyttö olevan monelle niin mahdottoman vaikeaa, kas tässä monimutkaiset ohjeet, millä saa Dropboxissa sijaitsevan kuvan näkyviin foorumilla.

Jos sinulla on vanha (ennen 4.10.2012 perustettu) Dropbox-tili:

 1. Siirrä kuva Public-kansioon.
 2. Kuvan kohdalla: Copy public link.
 3. Lisää kuva foorumille kuten normaalisti käyttäen kohdan 2 kautta saamaasi URLia.

Jos olet uusi Dropbox-käyttäjä:

Hotlinkkaaminen onnistuu mutta ilmeisen vaivalloisesti, joten käytä esim. Imguria.

Jep, paitsi tällaisella myöhäisheränneellä db-käyttäjällä ei ole public folderia…
What is the Public folder
Pitäs ostaa Dropbox Pro plani niin sais…

Oho! Oli mennyt moinen uudistus ihan ohi kun olen taiwahan wanha DB-käyttäjä. Korjaanpa.

Nostellaampa niin saa muutkin Onedrive käyttäjät apua. Jostain syystä Onedrive katkoo public folderin linkit yöaikaan. ilmeisesti sama ongelma myös jakedillä. Onneksi on tuo vanha Dropbox niin saa sinne heitellä.

ilonanne - 7:33, 25.8.2015 » Onneksi on tuo vanha Dropbox niin saa sinne heitellä.

tuo onedriven muutos on ilmeisesti täysin tarkoituksellinen ja linkki kuviin pitäis hakea tiedoston ID:n perusteella joka kerta kyselemällä kuvan urlin osoitetta palvelimelta m$:n APIen kautta. todennäköisesti ei tule enää koskaan toimimaan kuvien linkkaaminen suoraan joten parasta vaan kaivella joku toinen kuvienjakopalvelu käyttöön.

Onneks eivät rikkoneet vanhoja kuvalinkkeja. Asb: Pilvipalveluissa taitaa olla sama se mitä käytät (paitsi jotkut maksulliset pikkulafkat) “julkisia” ne kuitenkin on, ei yksi leidi sitä hetkauta.

Voiko Google Driven tarjoamaa iframe-upotusta käyttää vai räjähtääkö jokin? En uskaltanut kokeilla. :slight_smile:

ei voi. iframet ei ole sallittuja

tnts - 9:34, 1.7.2010 » Osto- ja myynti-ilmoituksissa laita aina alkuun M (=myydään) tai O (=ostetaan) tai vastaava kaupan suuntaa kuvaava kirjainlyhenne. Myös hintapyyntö, paikkakunta ja kuva tuotteesta on erittäin toivottavia.
paikkakunnan pitäis käydä ideaalitilanteessa ilmi jo otsikoinnissa noin niinku omasta mielestä. tää on yleistynyt onneks, mut tavoitehan vois olla vaikka 100% ilmoituksista.

muistatte vaan käppäset projektit ja poliittisesti korrektit puujalkavitsit ja hyvin se yv-ura menee

Mikäs nyt on sitten paras/helpoin tapa instavideoiden giffaamiseksi upotuskuntoon? Lähinnä mobiilia tässä mietin.

tnts - 8:34, 1.7.2010 »

3. Viestin muotoilu
Viestikentän yläpuolella on ryhmä painikkeita (B, I, U,…). Niitä käytetään viestin muotoiluun. Painikkeiden toiminnot ovat:
B = Boldaus
I = Italic
U = Underline
S = Strike through
URL = linkitys
“quote” = lainaus
IMG = kuvan lisääminen
UL = lista
OL = numeroitu lista
LI = listan jäsen
center = keskitys
code = koodin lisäys näkyvänä tekstinä
close = muotoilujen sulkeminen
tätä.

Mitä minä en nyt hoksaa, kun mulla puuttuu monesti nuo viestikentän yläpuolella olevat painikkeet? Jos haluaa vaikka kuvan tällöin lisätä, niin pitää ensin laittaa linkki suoraan viestikenttään, julkaista viesti ja tämän jälkeen sitten editoida postausta jolloin myös nuo painikkeet näkyvät.