Voiteluaine pieniin osiin?

En oikein löytänyt keskustelua tästä aiheesta, pahoittelut jos olikin helposti löydettävissä.

Pienten liikkuvien osien (esim. jarru-/vaihdekahvat) voiteluun olisi hyvä saada ohutta mutta kestävää ja kannusta puhallettavaa ainetta. Tri-Flowta suositellaan usein maailman nettisivuilla, mutta googlen perusteleella hankala saada Suomesta. Mikä olisi siis sopiva aine tähän tarkoitukseen?

https://www.yksivaihde.net/old/1061

vaikka tuolta

Eihän tää ihan vaseliinikysymyskään ole, hmm. Mä varmaan tommoseen käyttöön hommaisin jotain mahdollisimman sitkostettua sprayöljyä, esim. ketjuöljyä. Ja nyt ei ole siis kyse polkupyörän ketjuöljystä vaan semmoisesta yleissortin ketjuöljystä mitä esim. Motonetissä ja Biltemassa myydään, se on polkupyörän ketjussa aivan kauheaa liisteriä mikä kerää kaiken paskan mut varmaan kuvatunlaisessa käytössä toimii. Tosin jos hyllyssä on jo lähtökohtaisesti esim. aseöljyä tai jotain sitkeämmänpuoleista polkupyörän ketjuöljyä, niin käyttäisin vaan niitä. Sprayvaseliinille myös jyrkkä ehkä.

Kiitos! Ehkä sillä ei ole niin väliä. Brifterit sun muut ovat vaan niin hienovaraista mekaniikkaa, että olisi hyvä olla tuollaista juoksevaa öljyä, josta jää vain ohut pintakäsittely, joka keräisi mahdollisimman vähän likaa mutta pysyisi paikallaan. Varmasti löytyy tuollaista TriFlown tyyppistä helposti täältäkin päin, pitää selvitellä.

Mutta joo, ehkä laitan jotain perus voiteluainetta, varmaan ihan hyvin pelaa sekin jonkin aikaa ainakin.

Toi Tri-Flow on näköjään jotain teflon/öljy-sekoitusta, about vastaavaa saa tosiaan varmaan jokaiselta valmistajalta. Tässä ensimmäinen mikä tuli Googlella vastaan, varmasti nimenomaan briftereihin kovin toimivaa. AT-Teflonspray 400 ml | Motonet Oy

Osan kokohan ei juurikaan vaikuta voiteluaineeseen. Olennaista on rasitus, jolle osa altistuu.

Mutta tarviiko vaihdevipuihin ylipäätään mitään öljyjä? Siellä on liukkaat muovipinnat toisiaan vasten ja välissä hyvin pieni mekaaninen rasitus. Pistätkö sinne nyt vaan ainetta, joka sitoo pölyä ja lopulta tuhoaa vaihdevivun?

Mites joku ompelukoneöljy? Tai aseöljy?

Ballistolia oon käyttänyt satunnaisesti. Ite tykkään lasipullosta niin säilyy pitkään kun ei hävii paine. Pikkupullo kestänee mun käytöllä vuosikymmenen.

Jotain Lidlin silikonisaranaöljyä oon kans suihkinu joskus ja pakon edessä jumiosiin ihan mitä vaan on löytynyt.

vvaltsu - 19:05, 7.12.2020 » Toi Tri-Flow on näköjään jotain teflon/öljy-sekoitusta, about vastaavaa saa tosiaan varmaan jokaiselta valmistajalta. Tässä ensimmäinen mikä tuli Googlella vastaan, varmasti nimenomaan briftereihin kovin toimivaa. https://m.motonet.fi/fi/tuote/00564/AT-Teflonspray-400-ml
Tämä vaikuttaa tosiaan pitkälti samalta aineelta kuin tuo mainittu TriFlow. Taidan hakea pullon ja sitten on kaikki hyvin.

Ajatus kai on, että kun on ahtaat paikat ja pienet osat, niin pitää olla “ohutta” voiteluainetta, joka pääsee joka paikaan ja kerää mahdollisimman vähän pölyä ym.

Ainakin kahvoissa on valmiina voitelut, ja kaikissa kahvojen huolto-ohjeissa on suositeltu laittamaan. Hyvä pointti kyllä.

Kiitokset näkemyksistä! Nyt on kohdennettu topic muita mahdollisia ihmettelijöitä varten.

Shimanon (etu)brifteri on kerran jumittunut neljän vuoden aikana. Pistin vähän wd-40 brifterin sisään ja sen jälkeen olen ajanut ongelmitta reilu pari vuotta. Eikä minulla ole edes kuoleman pelkoa.

Mulla GRX:än kahva ei vaihtanu kunnolla. Välissä oli hiekkaa, mutaa ja ties mitä tavaraa.
Suihkutin Mucoffin degreseriä useemman kerran sisuksiin ja vaihdoin laidasta laitaan. Putsasin vedellä, annoin kuivua ja suihkutin kevyet TF2:set perään. Toimii kuin unelma.

Ite ihmettelin, kun upouusi pakasta vedetty GRX-kahva ei naksunut niin kuin kaiken järjen mukaan piti. Meinasin jo hermostua (=turvautua ammattilaiseen) kunnes tajusin et hetkinen siellähän on jotain varastomömmöä varmaan ja annoin kahvalle bräkleen-sumutuksen. Ach so, kaikki toimii. Kuivumisen/-vaamisen jälkeen 5-56:sta taktisiin kohtiin. Pilasinko nyt hyvän kahvan jaa-a

Ennekin kehunut, nykyistä Tampereen ihmettä Anti-corrol moniteho ainetta, pesee, voitelee ja tunkeutuu, aseöljyn tapaista ohutta öljyä, haihtuvia aineita vähemmän kuin monissa yleis-/irroitusöljyissä.
Teflonsprayt ovat kivoja jos ei saa jäädä öljypintaa kohteeseen.