voiko vaihtaa pienemmät rattaat tilalle

Hei, ihan idiootti kysymys mutta ostin tänään uuden takavanteen jonka ratas on 20 hampainen 18 sijaan, eli ketjut eivät menneet kunnolla ympärille tai vanne kunnolla paikoilleen. Onko mahdollista vaihtaa vanhasta pyörästä oikean kokoinen ratas uuteen vanteeseen vai onko se sitten pidikkeiltään liian pieni siihen tai ym.? Korjaustasolta sisäkuminvaihtaja

en tiiä mut itse ehk ostaisin prismasta neljän euron ketjun, lyhentäisin sopivaksi ketjutyökalulla ja ajaisin kevyemmällä välityksellä ja uusilla ketjuilla melko tyytyväisenä.

Minkälainen kiekko? Kaikista kyllä saa rattaan vaihdettua mutta tarvittavat työkalut vaihtelee täysin sen perusteella millainen kiekko ja ratas on kyseessä.

Ylläoleva ehdotus varmaan helpompi ja halvempi kuin yksikään rattaan irrotustyökalu.

28" 18x622 toi o, enempää ei lue. Mietin eka iteki ketjun vaihtoa mutta täysin pimennossa mikä ketju pitäisi ottaa kun ei toi vakio mene ympärille ja on liian lyhyt. Ja kun valitten ketjun isomman rattaan mukaan niin eikö tuo uusi ketju ole liian löysällä poljinrattaan ympärillä (eli sekin vaihtoon?)?

alottaisin tälläiset triidit .jpg formaatissa

No jos meinaa heti eteenpäin päästä, niin vanha ratas uuteen napaan kiinni vaan. Ja entinen ketju siihen. Malli on kai tämä?

Ja noin lähtee lukkorengas irti.


Mutta jos uusi ketju istuu vanhan rattaan päällä kovin löysästi, tämä on merkki rattaan kuluneisuudesta ja se on aika vaihtaa. Ehkä se vanha ketjukaan ei enää ole kovin luotettava?

Hyvä topsu piste hästääg jipeki digi

Mikä kaupunki? Joku voi varmasn jeesaa ketjun kans tai käy liikkeessä vaihdattamassa. Kylläkin itse vaihtamalla oppii. Onko kyseessä fiksi, sinkula vai jalkajarrullinen kiekko?

Jos uusi takapyörä on samaa mallia kuin vanha, eli vaikkapa ostettu rikkinäisen tilalle, takarattaan voi vaihtaa vanhasta pyörästä.

Oleellisinta on, että takarattaan kiinnitystapa on samanlainen vanhassa ja uudessa.


Ketjun kuluneisuudesta: Mittaukseen on olemassa hyviä apuvälineitä, eikä ne aina kalliitakaan ole. Mutta eipä niitä välttämättä hetkessä käsiinsä saa. Uuden ja vanhan ketjun vertailu vieretysten ei myöskään aina ole hirveän näppärää.

Joku sääntöhän oli, että sellainen ketju on vaihdettava, joka on yli 1% alkuperäisestä mitastaan venähtänyt. Käytännössä tämä siis tarkoittaa ketjun sisäosien kulumista ja väljistymistä.

Kuluneisuuden voikin todeta mittaamalla ihan rullamitalla vanhaa ketjua. Ihkauudessa ketjussa 20:n linkkiparin pituus pitäisi olla tasan 50,8cm. Jos vanhassa ketjussa tuo 20:n linkkiparin mitta on 51,3cm tai enemmän, vaihtoon vaan. Ja mielellään samalla aina takaratas myös, jokseenkin samaa tahtiahan ne kuluu.

vv66 - 22:11, 12.6.2017 » Korjaustasolta sisäkuminvaihtaja
Sigumatskua sanoisin.

Pistä kuvaa.

Onko kyseesä vaihdepyörä, jalkajarrullinen sinkula, fixi vai sinkula käsijarruilla?

Klassinen topi muutenkin. Yksinkertainen kysymys rattaan vaihdosta ja täällä ollaan jo tuputtamassa jotain ketjun venymismittareita :smiley:

Jalkajarrurattaan vaihto ei tarvitse yleensä ainuttakaan erikoistyökalua ja vie muutaman minuutin.

Yleensä sielä on tollainen halkaistu rengas joka irtoaa levittämällä ja sitten ratas irti ja uusi tilanne. Rengas toki saattaa löytyä esim. silmästä jos lipsahtaa eli varovasti irroitus.

jos on oikeasti jalkajarrupyörä niin ketju on liian venynyt sit kun ei saa enää ketjua kauhean kireälle vaikka vetää kiekon ihan droppien perälle.

YouTube on muuten semmone mesta, josta löytyy enemmän tai vähemmän hyvät opasvideot joka asiaan. Jos ei tiedä millä sanoilla etsiä, niin Yksivaihde.net on muuten semmone mesta, josta löytyy Toivon Voima joka asialle.

asb - 8:22, 13.6.2017 » Yksivaihde.net on muuten semmone mesta, josta löytyy Toivon Voima [joka asialle](https://www.yksivaihde.net/old/23071).
arvasin et meni linkki väärin ni