Vitus VEE-1

Tämmönen tuli hommattua. Yleisi-ilme ainakin omaa silmää hivelevä. Työn jälki todella laadukasta. Hyvin rullaava peli, jonka osien kestävyydestä voi antaa raporttiia myöhemmin. Vaihdoin heti flättipolkimet ja lukkogripit alkuperäisten tilalle, satula menee myös vaihtoon, aika susi. Välitys on hyvä asfaltille ja sorateille, metsään pitää vaihtaa kevyempi. Renkaat myöskin mallia city, joten ne menee myös vaihtoon jos metsään mielii. n. 300e pyöräksi tähän mennessä todella tyytyväinen. Miinusta aavistuksen verran tulee levyjarrupaikkojen uupumisesta.

http://img571.imageshack.us/img571/9711/vitus.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Tämänaiheista ketjua on odotettu! Millainen takanapa? Onko eturatas niitattu?

Takanapa on perus simppeli, johon kierretty varmasti aika peruskauraa oleva bmx vapaaratas, eturatas ei ole niitattu, vaan vaihdettavissa.

Hiano,
Etukiekko puolattu radiaaliksi… Ehkä vähän kummallista maasturille?
Mutta 224,48 puntaa chainreactionissa. Ostaisin itellekin, jossei iso olisi loppu

Ei siis flipflop? 622-kokoinen fiksikiekko mahtunee kuitenkin taakse tavanomaiseen tapaan? Saisiko takahaarukasta renkaan kohdalta lähikuvia? Kiinnostaa kuinka leveää rengasta tuohon saisi.

Keventelyvara kiinnostaa myös. Liekö jotain erityisen painavia osia, jotka voisi korvata helposti kevyemmillä ja edelleen halvoilla osilla? Sarvet? Stemmi?

Tarakalle näyttäisi olevan kiinnikkeet. Entä lokasuojille?

Ei oo flipflop. Noihan on 26` vanteet. Mielestäni menee ihan normileveet maasturin renkaat mahtuu hyvin. Tarkastelen paremmin ja laitan lisäinfoa. Sarvet ja stemmi oli kevyttä, ei mitään hipoa…mutta grammaviilaajalle varmaan löytyy töitä.

Meinasin (epäselvästi) että maastureihin, jotka käyttävät 559-rengaskokoa, mahtuu usein myös 622-kokoinen kiekko sekä “maantielevyinen” ja ehkä vähän leveämpikin rengas. Jos nyt kohtuullisen helposti haluaisi tuosta kiinteän…

Kyllä tohon melko varmuudella menee 622-kiekot. Omassa tallissa on 622-32 rengastuksella oleva coastie, tehtynä cressun maastorunkoon jossa alunperin oli juurikin 559 kiekot. Vieläkin on tilaa haarukoissa.

Mistään ei tosin taida löytyä niin pitkiä jarruja että enää ylettäisivät sitten vanteelle? Oma ratkasu etujarrun suhteen oli suht pitkä centerpull-caliper jarru, jonka turvallisuus on nyt kyseenalaistettavissa kun työstin sitä vähän saadakseni palat millin pari ylemmäs.

Mutta nouseekohan keskiö miten paljon jos laittaakin isompia kiekkoja pyörimään?

walto - 18:15, 5.10.2011 » ... Mutta nouseekohan keskiö miten paljon jos laittaakin isompia kiekkoja pyörimään?
Jaa-a. Aina voi laskea etupäätä! Tai ajatella että tää on semmonen rikräkki ny!
walto - 18:15, 5.10.2011 » Mistään ei tosin taida löytyä niin pitkiä jarruja että enää ylettäisivät sitten vanteelle?
Jos nyt jostain kumman syystä olisi tarvetta sovittaa tähän 622-kiekot ja jarrut, niin muistaakseni ainakin Mavic tekee V- eli cantileveradaptereita, joilla saa tapit ylemmäksi. Oli ainakin joskus CRC:n valikoimissa.
NKOTB - 19:00, 5.10.2011 »
walto - 18:15, 5.10.2011 » Mistään ei tosin taida löytyä niin pitkiä jarruja että enää ylettäisivät sitten vanteelle?
Jos nyt jostain kumman syystä olisi tarvetta sovittaa tähän 622-kiekot ja jarrut, niin muistaakseni ainakin Mavic tekee V- eli cantileveradaptereita, joilla saa tapit ylemmäksi. Oli ainakin joskus CRC:n valikoimissa.
[Tässähän](http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=33432) nämä.

onkos tässä poratut reijät ihan perus maantiejarrulle? Jos siihen ne 622kiekot pistää ei siihen välttämättä mitkään hirveesti 32 isommat mahdu. Mulla on muddy fox ysärimaasturissa vissiin 40milliset 622 ja clearancea ratapyörämäisesti.

Mites, onko lisää kokemuksia pyörästä? Olen parisen vuotta ollut ilman pyörää ja nyt haeskelen peruspyörää ihan peruskruisailuun kaupungissa. Jostain syystä päätin että haluan fiksin/sinkulan ja Vee-1 miellyttää omaa silmää eniten.

Tästä on myös 29" versio olemassa, kumpaa suosittelisitte ja miksi? Itse ajattelin aluksi että 29" on pakko saada jos mahdollista (suurempi runkokoko tosin on loppu atm), mutta tuo 26" runko näyttää pikkasen paremmalta… onko perus kaupunkiajelussa sen suurempaa eroa 26" ja 29" välillä?

Sitten kun olen täysin kokematon pyörien rakentelun kanssa niin entä jos haluan pyörästä fiksin, onnistuuko se ihan takavanteen vaihdolla? Tai sopiiko tuollaseen myös flipflop?

Vastaavia pyöriäkin voi ehdottaa, vaikka käytettynä.

Takakiekon vaihto on helppo nakki, jos koko on se 700c (29er). Pienemmässä koossa ei valmiiksi koottuja fiksikiekkoja juuri ole tarjolla. Vai tarviikohan ketjulinjaa säätää? Onko alkuperäinen napa 120mm leveä, kuten ratanavat?

Jos omalle ruuminrakenteelle vaan sopii, suosittelisin katuajoon 700c-kokoista versiota. Rullaavuus on parempi ja rengasvalikoimaa kadulle on tarjolla enemmän. Rynkytyskäyttöön pienemmät kiekot voi olla kestävämmät ja kiihtyvämmät (ja tämä sillä oletuksella ettei hankintavaiheessa jo speksata laadukkaampia kiekkoja). Tästä aiheesta löytyy netistä paljon juttua esim. haulla “mtb 26 vs 29”.

Mikuni - 13:54, 24.5.2012 » Vastaavia pyöriäkin voi ehdottaa, vaikka käytettynä.
29er-sinkulamaasturit tuppaa olemaan ainakin tuplasti kalliimpia. Jos ekana katsotaan hintaluokkaa, tulee mielee Redline Urbis (ei maasturi, mutta...). Niitä sai kuulemma jostain (liikkeistä?) jo poistohintaan ihan muutamalla satasella. Käytetyistä kannattaa katsella Haro Marya ja GT Peace 9r:ia
walto - 19:09, 5.10.2011 »
NKOTB - 19:00, 5.10.2011 » ainakin Mavic tekee V- eli cantileveradaptereita
[Tässähän](http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=33432) nämä.
Halpakopio kelpaisi. Tuota voisi kehittää kyllä sen verran, että "jarrusillan" kohdalla olisi pitkä hahlo kolmannelle kiinnityspultille.

Ha, oon ihastellu tota likkakaverin taloyhtiön pyöräkellarissa jossa munki pyörä välillä seisoo. voi tulla nykimään hihasta jos näät urpon taluttamassa rossinia…
edit: säkö kyselit mun kiekoista joskus kuukaus pari takaperin?