Vicini

Sain mukavalla hinnalla ostettua kyseisen maantievaihdeteräksen. Onko tietoa kuinka hyvää tuo Columbus MS putki on? Entä mikä osasarja on kyseessä?

Fillari noin muuten todella hyvässä kunnossa, ei pahemmin kiveniskemiä eikä muitakaan jälkiä maalipinnassa.

http://i1020.photobucket.com/albums/af325/HonKK/th_DSC03507.jpg

http://i1020.photobucket.com/albums/af325/HonKK/th_DSC03509.jpg

http://i1020.photobucket.com/albums/af325/HonKK/th_DSC03505.jpg

http://i1020.photobucket.com/albums/af325/HonKK/th_DSC03503.jpg

Mulla on vähän aikaa sitten ostettu Basso, joka on samasta putkisarjasta. Sen verran otin selvää, että Columbus MS (multishape)on yksi harvinaisimmista ja edistyksellisimmistä putkista. Siitä on valmistettu Fillareita vain vähän aikaa 80-luvun lopulla ja 90-luvun alkupuolella. Hivenen painavampaa putkea mutta ilmeisesti myös vähän jäykempää (noin 1,9kg/runko). Jostain muistan lukeneeni, että alunperin putki olisi suunniteltu jonkun ammatilaistallin isommille ajajille. Onnittelut hyvästä hankinnasta, aika hieno fillari.

Aivan käsittämättömän kaunis peli. Vaihtaisin ehkä tankoteipit ja satulan :slight_smile:

Pienellä googlauksella löytyi putkesta seuraavaa infoa: "MS was a Columbus “multi-shaped" tubeset introduced around 1990. It was made from Cyclex steel alloy, in the same family as Columbus SL, SLX, TSX. Each frame tube had a unique shape which was supposed to enhance it’s stiffness without increasing weight. The right chainstay differed from the left in that it’s cross-section was triangular, the down tube was ovalized, etc. Frames built from it by Tommasini and Basso, among others, were one notch higher in price point than those of SLX. Quickly superceded by Columbus EL, which was a lighter and stronger Nivachrom tubeset, MS didn’t really catch on and capture much of the market at the time, but the concept undoubtedly influenced many of today’s shaped and flared tubing designs.”

Summa summarum, laadukasta muotoiltua putkea ? :slight_smile:

Komppaan tätä. Uskomattoman hieno pyörä. Velobase on yleensä hyvä saitti bongata noita osasarjoja. Vaikee sanoo kun ei ole kuvia kaikista osista, mutta eiköhän 90-luvun alun (C-)Record osu aika lähelle.

styffe - 16:02, 28.5.2010 » Entä mikä osasarja on kyseessä?
C-Recordilta (Corsa Record) näyttäis.

Äärihieno.

Jos takana on kasipakka niin itse hommaisin Ergopower-vaihtajakahvat mutta se nyt on makuasia.
Vaan onhan huisin pitkä stemmi!

Hieno peli. Jos päädyt fiksaamaan/sinkuloimaan, niin ota yhteyttä jos haluat luopua osista. Ovat hyvää c-record sarjaa… Jos tuntuu liian pitkältä ajoasento, niin aina voi lyhentää stemmiä.

uskallatko paljastaa mukavan hinnan ja ostopaikan?kiinnostaa

Columbus tubing tietoa on täällä.

Mulla on samasta putkesta tehty Bottecchia.

Bottecchian kammet on ainakin c-recordia jos lähdet keskiön huoltohommiin niin kuusiokoloavaimen koko on 7mm. Pultti on vasurikierteisen pölykupin alla. Idea on se että lähtee kampi irti keskiöakselista kun pultista vääntää, ei tarvitse kammen ulosvetäjää. Jos kuusiokolo on huonossa hapessa niin dottore suositteli Diamond Grip merkkistä tahnaa väliin laitettavaksi.

Ai niin, helvetin hieno fillari!

Ajattelin kyllä ihan vaihteellisena pitää. Voiko tuohon laittaa tollaset ergopowerit? Jos voi niin vinkit kiinnostaa, sillä putkelta vaihtaminen ei ole oikein mun juttu, ja jarrukahvatkin tuntuvat vaikeilta käyttää muuten kuin alaotteelta. Minkäslainen tuo C-record sitten osasarjana on? Hyvä, parempi, paras?

Tämä oli yksittäistapaus, joten ostopaikasta ei oikein hyödy :slight_smile: Ja tuossa kun ensimmäiset kokeilut pyörästä otin, niin kaikki toimii kuin rasvattu. Vain jarruttaminen on hieman tehotonta. Fillari on tosiaan ollut ajossa vielä vime vuoden lopulla, ja osaavissa käsissä joten mitään huollettavaa en keksi. Stemmi tosiaan on aivan liian pitkä, joten jos jollain on tarjota lyhyempää stemmiä olisin kiinnostunut!

styffe - 7:26, 29.5.2010 » Voiko tuohon laittaa tollaset ergopowerit?
Voi laittaa, puhuvat taysin samaa kielta vaihtajien kanssa. 8spd Record ErgoPowereita on aika vaikea vaan loytaa (jarkevaan hintaan), mullakin on oikea kahva hakusessa. Omasta on sisuskalut (joku jousi tai hammasratas) kuluneet ja hyppaa takana aina yhden rattaan yli, jonkinmoinen tyyppivika kai kun olen kuullut noin kayneen muillekin.

Jos kuitenkin tuommoiset kahvat jostain loydat niin tanko kandee vaihtaa semmoiseen jossa on tuplaurat niin saa siistimmat ja mukavammat vaijerivedot.

Record on campan top-of-the-line gruppo. C-record suunniteltiin ja tuli markkinoille Moserin ennatysajon aikaan aero-aikakaudella, osat ei ole ihan kevyimmat mutta sitakin virtaviivaisemmat ja sexymmat.

muistaako joku sen taannoisen Vicinin Forumin edessä?

Mitens ne kuorensäätäjät tai mikä se oli, jotka tulee nykyisten vaihdevipujen paikalle, löytyykö malleja mitkä käy tähän Viciniin?

Ihan tavalliset kuoristopparit tohon varmaan menee. Tohtorilta (ja varmaan muiltakin) löytyy.

Smurf - 8:57, 29.5.2010 » muistaako joku sen taannoisen Vicinin Forumin edessä?
Jep, tutulta näyttä. Kävin aikoinaan lainaamassa voimapihdit mutta kun pääsin foorumin eteen niin jäljellä oli vain mäsä kryptoflex.

Jaa samanlainen fillari ollut Foorumin edessä kestoparkissa vai? :slight_smile: Harmi etten ole bongannut. Jäi kaivelemaan nuo ergopowerit, fillarissa on siis yhteensä 12 vaihdetta, 6 takaratasta ja kaks edessä, eli ei vissiin nuo 8 vaihteiset kahvat edes käy mistä Jussi/chaintug mainitsivat?

Pyörä kyllä rullaa ja kulkee Todella sulavasti ja on sen suhteen kuin uusi, mutta jarrutusteho on melko surkea. Vaihteet vaihtuu mutkitta, mitä nyt on vaikeuksia tottua noihin vaihteisiin kun en ole moisenlaisia aikaisemmin käyttänyt :stuck_out_tongue:

styffe - 15:07, 29.5.2010 » Jäi kaivelemaan nuo ergopowerit, fillarissa on siis yhteensä 12 vaihdetta, 6 takaratasta ja kaks edessä, eli ei vissiin nuo 8 vaihteiset kahvat edes käy mistä Jussi/chaintug mainitsivat?
Kutospakan tilalle kasipakka (jos tuohon napaan sopivan loytaa) niin sitten kay. Ja kahvojenhan ei ole ihan pakko olla ne kalleimmat ja vaikeimmin loydettavat recordit, esim. chorukset toimivat myos jos on valmis tinkimaan kokonaisuudesta.

Uudet jarrupalat sekä kaapelit lisää varmasti jarrutustehoa. Itse diggaan kitkavaihtajista mut toihän on ihan mieltymysjuttu…

Kyllä kitkavaihtajiin tottuu, sekä on sitten niitä syncro vipuja, en tiedä tekikö campa niitä 6-pakalle.

mistä päin tämmönen kaunis pyörä on löytynyt?

v-loppuja

Päijät-Hämeen keskuksesta.