Venetsian pöyräkaupat.

Hei!

Olisiko joku sattumalta käynyt joskus tuolla Italian maalla kääntymässä ja tietäisi jotain Venetsiassa sijaitsivista rata/fiksi henkisistä pyöräkaupoista? Nimi, sijainti, osoite… pienimmätkin tiedon muruset kelpaa.

kiitos.

Itse kanssa menossa Venetsiaan toukokuun lopulla, mutta jotenkin semmonen fiilis, että aikaa menee enemmän ylihintaisten espressojen maisteluun kuin fillareiden speksaamiseen. Olisi tietty kiva käydä jossain pyöräputiikissa.

En tiedä mitään Venetsian liikkeistä mutta teitä saattaa kiinnosta tää fakta:

“The Bareknuckle is handmade for EAI by a small shop in Venezia Italy.”

Mainittu paja sijaitsee kuitenkin varmaan pikemminkin mantereen puolella Mestressa eikä siellä oikeessa Venetsiassa saarella. Tai mistä sitä koskaan tietää?

Itse on tullut käytyä (olosuhteiden pakosta) Venetsiassa kaksikin kertaa. Siellä
itse saarella missä kadut on vettä ja turistit ajelee kondooleilla ei ehkä ole
ainuttakaan pyörää tai pyöräilyyn liittyvää kaupaa. Mutta kuten Jussi mainitsi,
niin siinä mantereella saattaa olla jotain fillari shoppeja, onhan se kuitenkin Itaaliaa.

http://www.nationsonline.org/oneworld/map/google_map_Venice.htm

-Olli

Viime kesänä muutaman päivän Venetsiassa ollessani voisin allekirjoittaa ChopperOllin väittämän. Itse kaupunki yllätti positiivisesti.

Muutenkin Italiaa kahtena kesänä yhteensä viisi viikkoa kiertäneenä en voi sanoa törmänneeni moneenkaan fillarikauppaan. En aktiivisesti tosin niitä etsinytkään, joten voi olla että liikuin väärissä paikoissa. Yks siisti mesta löytyi Milanosta (siellä oli jopa fiksikamaa) mutta muuten oli aika hiljaista.

Maantiesuccistelijoita tuli kyllä teillä vastaan jatkuvasti, hullua touhua 40+ asteen lämmöissä vuoristoteillä.

Saapasmaassa oikeat pyöräliikkeet (ja pyöräilijät) on landella.
Kaupungeissa kandee keskittyä niihin ylihintaisiin erikoiskahveihin.

Ylihintaista kahvia ei Italiassa taida olla kuin Venetsiassa, ja sielläkin se on (v***sti) halvempaa kuin täällä. Btw Eki, check Dorsoduro-niminen kaupunginosa Venetsiassa…

Jacopo pitää putiikkiansa Milanossa http://www.vintagepista.com/ ,mutta on kotoisin Venetosta, eli osannee ohajata oikeaan suuntaan.

Tiiättekös onko Prahassa mitään käymisen arvoista paikkaa?

Taitaa siellä Venetsiassa jotain olla sittenkin: http://ridingincircle.blogspot.com/2008/12/venice-eatcat-shop-rc.html

Viime kesänä frouvan kanssa kierreltiin päivän verran tuolla uppoavassa kaupungissa.
Ei tullut yhtään pyöräilyyn liittyvää kauppa vastaan.
Pyörittiin aika tarkkaan jokainen pikku katukin. Ainut mitä siellä myytiin oli paperimassa naamareita, Muranon lasia ja aivan poskettoman kallista ruokaa ja kahvia. Jos haluaa elämänsä kalleimmat kahvit juoda niin eikun Markuksen aukiolla siellä kellotapulin puolella olevaan kahvioon jossa on elävää musiikkia. Taisi pieni espresso irrota 20€:lla…

Tulevana kesänä olisi tarkoitus mennä Roomaan. Samalla kun laitan Paavin järjestykseen niin voisin tehdä hankintoja paikallisissa pyöräliikkeissä.
Onko kellään mitään vinkkiä mistä kannattaisi etsiä alan liikkeitä ettei mene päättömäksi pyörimiseksi?

Roomasta en tiedä muuta kuin että muistan nähneeni jossain blogissa/saitilla äskettäin surullisia kuvia Roomassa sijaitsevasta vanhasta puu-velodromista joka oli pahemmin päreinä kuin Colosseum.