Velorution 2018, 7.7.2018 + rata-ajoon tutustuminen alottelijoille - ILMO AUKI

ILMO AUKI: Velorution ilmoittautuminen 7.7.2018

Otetaan skabojen alkuun ottaa veloaamiaistapainen aloittelijoiden rataan tutustuminen ja pientä ajo-opastusta, koska tapahtumaan on tänä vuonna ennakkoilmoittautumisten perusteella osallistumassa vähäinen joukko kuskeja eikä skaboista täten tule kestoltaan kovin pitkät. Olisi parasta, että saataisiin kuitenkin foorumin bannerirahastolle vastinetta!

Osallistumiskynnys??:
Osallistumiskynnyksestä on ollut foorumillakin puhetta. Vaikka kisaajajoukko on ollut aiemmin miespainotteinen, toivotetaan kaikki sukupuoleen riippumatta tervetulleiksi skabaamaan. Mikäli foorumin mimmit haluavat esimerkiksi oman kisalähtönsä jossain lajissa huvin ja urheilun vuoksi, niin kerätkää kisaajia ja laittakaa allekirjoittaneelle viestiä. Kahta erillistä sarjaa ei todennäköisesti voida järjestää.
|
|
SKABAT

Ajamme luultavimmin samalla tavoin kuin edellisinä vuosina eli pudotusmenetelmällä: pudotusajo, keirin ja lopuksi eräajo/sprintti, josta selviää kuka on vuoden Velorutionaari tälle vuodelle.

Ajotapa on sama kuin viime vuonna:

  1. pudotusajo
  2. Keirin
  3. lopuksi eräajot

Karsintajärjestelmää katsotaan porukan koon mukaan. Käytännössä toissavuoden pisteytyssysteemiä hierotaan siten, että myös heikompiin keirinryhmiin sijoittuminen mahdollistaa pääsyn eräajoihin eikä huono menestys pudotusajoista karsi täsyn mahdollisuutta päästä keirineistä jatkoon.

Kommentteja turnausmuodosta, lajeista yms voi esittää.

Lajit tarkemmin:

Pudotusajo:
Pudotusajo ajetaan n. 10 kuskin lähdöillä. Pudotusajossa ryhmä lähtee velon suoran kaiteelta vapaassa järjestyksessä. Ensimmäinen kierros on vauhdinottokierros, jonka jälkeen jokaiselta kierrokselta viimeiseksi maaliviivan ylittänyt putoaa kisasta. Viimeiset kaksi kisaavat luonnollisesti maaliin.

Keirin:
Keirin ajetaan n. 6 kuskin erissä. Keirinissä ensimmäiset 2,5 kierrosta ajetaan dernyn (moottorikäyttöinen polkupyörä) imussa vapaassa järjestyksessä. Ainoa sääntö on, ettei dernyä saa ohittaa. 2,5 kierroksen jälkeen takasuoralla vetoapu poistuu, jonka jälkeen ajetaan jäljelläolevat 1,5 kierrosta vapaaseen tahtiin. Maaliintulojärjestys määrää sijoitukset.

Eräajo:
Eräajo ajetaan turnausmuodossa lähtökohtaisesti 8 kuljettajan turnauksena. Eräajossa kisaillaan paria vastaan 2 kierroksen kilpailu. Ensimmäisenä viivan ylittänyt jatkaa turnauksessa. Turnauskaavio laaditaan siten, että karsivissa lajeissa parhaiten menestynyt saa vastaansa huonoimmin menestyneen jne. Kanssakilpailijan kiilaaminen on kirissä viimeisellä kierroksella kiellettyä. Tämä tarkoittaa sitä, että keulilla ajava ei saa nousta punaisen viivan yläpuolelle, kun on kerran alittanut punaisen viivan sprintissä. Ohitukset ainoastaan ulkokautta.

Yleiset säännöt:
-Kaikilla kilpailijoilla tulee olla kiinteävälitteinen polkupyörä.
-Jarrut on kielletty, mikäli pyörässäsi jarru on, riittää esim kilpailun ajaksi jarruvaijerin irroittaminen, ettei jarrua voi vahingossa käyttää.
-Tangon päiden tulee olla tulpatut, jotta mahdollisissa ongelmissa tanko ei lävistä ihoa.
-Kilpailussa on kypäräpakko
-Radalla liikkuessa noudatetaan ehdotonta varovaisuutta, ajoaluetta ei ylitetä, mikäli kilpailutilanne on käynnissä.

Allekirjoittaneen saa kiinni numerosta O4O832I97I tai foorumin yksityisviestillä

moicculi

14.7. on tosiaan ratapyöräilyn sm-kisojen ryhmälähtö, eli ei mitä tahansa kisailua :slight_smile:

Päivämäärä päivittyi vielä, mutta nyt ratavaraus on vahvistettu.

Velorutioni lähestyy, nyt kaikki aktiivisiksi! Ilmottautuminen tulee kohta linjoille. Jos joku läppärin kanssa pääsee paikalle, niin hienoa!

nostellaan taas uuden viikon kunniaksi!

Nostellaan taas! Ensi viikonloppuna säiden salliessa vois pientä harkkaveloilua käydä?

Ilmottautumisia kaivataan lisää! Vain yksi listoilla mun lisäksi. Nyt vähän YV.net spirittiä ja jengi messiin.

Täähän on tällä viikolla, toivotaan säitä ja osallistujia! Saiskohan topikin pinnatuksi lauantaihin asti?

Ratapyörän kokeileminen kiinnostaisi. Mihin aikaa kannattaa tulla paikalle? Onko mahdollisuus lainata pyörää?

Toivotaan että pääsen irti Sawon kahleista ja pääsen Battaglinilla testailee veloa.

Polttarit estää pääsyn 54 x 15 kerhon kokoontumisajoihin. Ois muutenki voinu tulla vähän kuvaamaan pyöriä velon miljööseen.

scphnt - 8:43, 4.7.2018 » Polttarit estää pääsyn 54 x 15 kerhon kokoontumisajoihin.
Laittakaa päivänsankari lateksiasuun ja pitäkää polttarirasti velolla

Kännykkä tuplat

tiheland - 19:35, 3.7.2018 » Ratapyörän kokeileminen kiinnostaisi. Mihin aikaa kannattaa tulla paikalle? Onko mahdollisuus lainata pyörää?
Eiköhän pyörää saa kokeilla, jos vaan sopivankokonen pyörä jollain on. Toi velo tosin on sen verran loiva, että ihan omallakin fillarilla siellä voi kokeilla ajamista vaikkei edes fiksi olisikaan silloin kun on väljemmin porukkaa velolla.

Voiko paikan päällä ilmoittautua? Nyt flunssan kourissa, mutta tuun kisaamaan jos ehdin tervehtyä.

Tottakai

Tulossa ollaan. Moneltakos nää alkaa?

Velovuoro alkaa kybältä joten tavote vois olla että ajot alkaisivat klo 11, jää sit lämppäysaikaa ja jos ensikertalaisia tulee niin ehtii totutella veloon.

Nyt kaikki kisaajat ja katsojat liikkeelle! Kaikki tervetulleita

Tuun kannustamaan ja voin olla toimitsija-apuna jos tarvii!