Varoituksen sana pellavaöljystä ruosteenestossa

Tilasin tuossa noin kuukausi sitten steamrollerin halvalla ulkomailta ja päätin käsitellä rungon bilteman pellavaöljypohjaisella ruosteenestoaineella. En tietenkään malttanut odottaa öljyn “kuivumista”, vaan kasasin pyörän saman tien. Tänään sitten puhdistelin emäputken ympäristöstä noita ylimääräisiä jämiä ja huomasin, että alempi ohjauslaakeri oli ihan hirveässä kunnossa.

Pellavaöljy oli ilmeisesti valunut laakerin sisälle ollessaan vielä notkeaa ja kuivunut/hapettunut sinne. Jälki ei ollut kaunista, sillä tuo aine muistuttaa lähinnä kuivunutta liimaa tuossa vaiheessa. Laakerit sai onneksi vielä ihan hyvään kuntoon huolellisella puhdistuksella. Tämä olisi varmaan pitänyt osata välttää, mutta enpä osannut, joten ajattelin varoittaa muitakin.

Jossain vaiheessa pitää vielä kurkata kampilaakereita, kunhan saan hommattua siihen sopivat työkalut…

pellavaöljy tosiaan hapettuu liima/lakkamaiseks möhnäks ja kaiken muun hyvän lisäks siihen kastellut rätit tyypillisesti syttyy itekseen joten sen kanssa on syytä olla suht varovainen.

^ ns. Spontaneous Combustion?

Joskus 15 vuotta sitten puusepänverstaassa kesätöitä tehdessä toinen kesätsuppari laittoi pellavaöljyliinat pesuliinojen joukkoon. Onneksi astia oli pihalla, meinaan jysähti ihan kohtalaisesti.

Meikäläinen kyllästi kanssa Favoritin sisustan samalla tavaralla ja kasasi pyörän parin tunnin odottelun jälkeen. Ohjainlaakeri tuli putsattua ja laitettua uudet rasvat keulan oikomisen jälkeen, mutta kaipa tuo irtokuulakeskiökin pitää ottaa auki ja tsekata tilanne.

Onneksi tulin maininneeksi öljyämisestä keulan oikoneelle kaverille ennen kuin se rupesi lämmittämään putkia…