Varo vaihteita! AMA Rossin Trofeo Crono -87

Aloituskiusari:

^Muista, että mä ostan tän koska tahansa 50e kalliimmalla kuin sä hankit!

No nyt on siipee!

Suit you sir!

no hjuh! Kyl nyt on kirjaimellisesti teaseri. Odotan innolla tulevaa.

Tiiserit on mun mielestä niin väärin…

Hoshi aero

Mullekin olis tulossa noita. Veikkaan tietäväni mitkä kehät aiot laittaa. :wink:

^Siis tuo inforestin on kokonainen pyörä, ei pelkkä runko. Tulevista muutoksista en kyllä tiedä mitään.

Mutta projektiksihan tuo on ilmoitettu. Ja ekan kuvan perusteella ei ihan pysty täysiä ajamaan.

Hell Yeah!

Nettiscouttauksen tuloksen veikkaisin, että tämä on Rossin Trofeo Crono vuosimallia -88, Blue Quadro -maalauksin decalssein. Osasarja vaan ihmetyttää, kun vertasin katalookiin ja yllämainitussa mallissa pitäisi olla Campy C Recordia ja tässä on kaikki paitsi navat Gipiemmeä. Voipi siis olla että tuo katalooki jonka löysin on joku “aluekohtainen” tai kyseessä on vaan joku muu malli.

Kuten MikeNAS yllä maitnitsikin tämä oli mulle tullessaan kokonainen pyörä. Ei kylläkään ajokuntoinen tai sen näköinen että kehtaisin sen kanssa ulkona näyttäytyä. Joku oli aikanaan asentanut tähän sellaisen sukkulaohjaamohirvityksen eikä alkuperäisestä stemmistä tahi ohjaustankosta ole havaintoja. Nyt kun pyörä on purettu aj enimmät osat puhdistettu vuosien kuonasta, alkaa itsensä kanssa painiminen rungon kohtalosta. Toisaalta kun tämä kerran on maantieaika-ajopyörä ja kaikki hienot Gipiemmen osaset tähän löytyy, niin pitäisi vissiinkin restauroida entiseen loistoonsa. Toisaalta taas funnybiketouhut ainakin kokemuksena kiinnostaa, niin voisin ensin kasata originaaliksi vaihdemenijäksi ja laatia kuvaraportin ja heittää muutaman lenkin. Sitten voisi riisua kiinteävälitteiseksi.

Tämä kohta rungosta miellyttää ainakin mun silmää eniten:

edit. Joku Pää-ääliö oli muuten kiertänyt vetopuolen polkimen väärille kierteille ja kampi meni käyttökelvottomaksi poljinta irroittaessa. Onneksi Visa riensi apuun ja hänen kätköistä löytyi lähes samanlaiset Gipiemmen kammet.

Volare SLX!

tästä tulee hiano.

Rossinit on Suomessa tupanneet olemaan aikaa sekalaisilla osilla mun kokemusten mukaan, ei ole harvinaista että osia löytyy samasta pyörästä esim. Gipiemmeltä, Ofmegalta ja Campalta. Myöskään noita Suomessa uaeammin esiintyviä malleja ei meinaa löytyä mistään katalogeista. Jostain pidemmän linjan pyöräliikkeestä voisi löytää suomikatalogeja, Tizumollakin oli niitä pari muistaakseni.
Runko on upea ja oon tästä pyörästä todella kateellinen. Himottaisi hankkia jossain vaiheessa uusi Rossin-projekti, sen verran merkki kuitenkin kiehoo.

Saattaa muuten hyvinkin olla juuri se kampi, jota Visalla männäviikolla ihastelin. Olin etsimässä poolopaskaan uutta vetopuolen kampea ja ajattelin, että jätetäänpä toi johonkin hienompaan projektiin. Hyvältä näyttää - tits for the win.

Mulla oli joku ´86 tai ´88 Rossini Gipiemmen Chrono Sprint osasarjalla ja Maillardin navoilla. Ei noista osista ole mitään huonoa sanottavaa, mut ei todellakaan löydy paljoa infoa että minkä tasoiset osat on kyseessä, aika harvinaisia tuntuvat olevan…

Kesä on inhottavaa aikaa. Joutuu ajeleen pyörällä yöt läpeensä ja toimittamaan muutakin ulkoilma-aktiviteettia. Ei kerkee ropaan näitä vanhoja teräskasoja. Nyt on kuitenkin ohjaamo.

Ensimmäinen ongelma ilmeni. Jouduin tosiaan vaihtamaan kammet ja alkuperäisen keskiön kanssa ei natsaa ketjulinja. Kun ketju on molemmissa päissä pienimmällä rattaalla, niin se hankaa eessä isoon rattaaseen. Pitänee löytää pidempi keskiöakseli.

Nyt alkaa jo yöt olemaan vähän viileitä, mitä tälle kuuluu?

Tämän kuvan rohkaisemana näyttää siltä, että puhtaaksi hinkatut vaihdeosat menee laatikkoon säilöön ja Rossin lipuu vielä tämän vuoden puolella Rauman öissä kiinteävälitteisenä. Jos kerran kaupastakin on saanut Rossin aika-ajopyöräkonversioita???, niin ei liene synti sellaista itse rakentaa.

Ollut kuitenkin kauheasti kaikkea muuta, niin kuin muuttoa ja kaljanjuontia, niin ei oo kerenny yhtään. Ei haluis kuitenkaan hutiloiden tehdä.

^ Epäilen, että Tunturin/maahantuojan jäbät ovat kasanneet konversion studiossa kataloogikuvaa varten tjsp. Tai vaikea ymmärtää miksi tuossa lukee “rata-malli” vaikka kuvassa on selkeästi tavallinen maatierunko, eikä edes aika-ajosetti.