Vanhasta uutta.

Morje,

Tarkoitus olisi siis tehdä vanhasta 21-vaihteisesta pyörästä fixie/sinkula. Aiemmin tullut jonkin verran pyörien kanssa räplättyä, joten perustiedot/-taidot on hallussa.

http://i.imgur.com/RQKkvcW.jpg

Runkona toimii siis tälläinen ns. perusrunko. Vanhasta säilyy ainoastaan satula ja sarvet, loput ajattelin hommata edullisesti ja/tai käytettynä. Rungon keskiputki on about 58cm ja just meikäläisen pituuteen sopiva. Takahaarukan leveys on about 135mm, millasia kiekkoja tohon olisi mahdollista soveltaa? Eniten koko projektissa huolettaa nuo dropit.

http://i.imgur.com/oLgyHpv.jpg

Sen verran jyrkältä näyttää, ettei ehkä fixiä saisi tehtyä, mutta sinkulahan onnistuisi.(?) Kuulin, että noita droppeja saisi hitsautettua jossain kunnollisiksi. Onko tossa vaan mitään järkee, tuleeko halvemmaksi ostaa kokonaan eri runko, vai kannattaako nähä vaivaa?

Uutena/käytettynä tuohon siis ajattelin ostaa keskiön, kammet, etuhaarukan sunmuut härpäkkeet.

Kiitän jo etukäteen tulevista vinkeistä ja neuvoista.

eli ei.

Adapterit lähti tilaukseen. Ajattelin ostaa tohon 28" kiekot, kaverin omilla koitin ja mahtu hyvin pyörimään. Mietin vaan, että mahtuuko sellaset Bilteman peruskiekot tuohon takahaarukkaan sitte hyvin? Keskiön irrottamisen kans on pienoista ongelmaa.

Alunperinhän ideanaki oli, että tästä tulee sellanen matalan budjetin pyörä. Kammet olikin ihan hyväs kunnos, nekin säilyy vanhasta. Keskiö ja etuhaarukka pitäis löytää vielä jostai edullisesti.

No tuota. Jos linkitin pommintilausohjeet läpällä ja toinen meni tilaamaan ja tulee TUHOISA RÄJÄHDYS, niin ensisijaisesti vastuussa siitä on tietysti toissa hallituskauden kulttuuriministeri.

Jos free- kierteille liimalla asennettu fiksiratas on saanut nimityksen “itsari”, sopivat adjektiivit tuolle adapteriviritykselle on saman sanan superlatiivin luokkaa ja sekin taitaa olla vähättelyä…

Oishan tuolle takapäälle voinu näyttää viilaa ja leikkiä halflinkillä. En tollaisiin adaptereihin koskis pitkällä tikullakaan. Epäilyttävän näköiset.

Periaatteessa kuitenkin ihan hyvä idea tehdä irtomalliset hahlot. Niiden pitäisi vaan olla tarpeeksi tukevasti kiinnittyvää mallia. Tavaran lisäämisen myötä perä myös kapenee ja takapään noston myötä geometria jyrkkenee, ihan toivotun suuntaisella tavalla.

No perkules, peruutetaampa tuo tilaus. Onko tuo dropin muutos isokin urakka?

Kyllä sen joutuu piirtämään ja rakentamaan itse, ellei teetä jollain toisella. Onhan noita jotain merkkikohtaisia sovelluksia vaihdettavista haarukanpäistä olemassa, niitä kannattaa ehkä opiskella ensi alkuun vähän. Tämänsorttista juttua muistaakseni puitiin myös alustavasti jossain Ale99:n Tunturi-projektin yhteydessä?

JvG - 19:05, 17.8.2013 » Oishan tuolle [s]takapäälle[/s] rungolle voinu näyttää [s]viilaa ja leikkiä halflinkillä[/s] veden pintaa sillan kohdalta. En tollaisiin [s]adaptereihin[/s] häksättimiin koskis pitkällä tikullakaan. Epäilyttävän näköi[s]set[/s]nen.
hankit suosiolla suosiollisemman rungon ns. aihioksi.

^kuulostaapa tylsältä.

ok.

Noh, jos unohtaa ton dropin ja tekeeki vaan sinkulan. Ketjunkiristimen ilmeisesti ainaki tarvii?

Hmm. http://www.chainreactioncycles.com/fi/en/pro-lite-dropout-for-track-frames/rp-prod70635

Hmm hmm. http://www.chainreactioncycles.com/fi/en/ns-bikes-adjustable-sliding-dropouts-inc-hanger-2012/rp-prod83581

Aina voi yrittää mutta suamen maa on kuitenkin pullollaan fiksailuun sinkulointiin paremmin sopivia 28" kiekoille suunniteltuja runkoja ni en näe mitään syytä miksi hakata päätä seinään epäsopivien runkojen kanssa.

Romunkeräys lavat, metalli romun vastaanottopisteet, kierrätys keskukset ja ojan pohjat ovat aikaslailla pullollaan hyviä aihioita. + käytettynä joku create, einzig muu tusina fiksi firman pyörä irtoaa hintaan 100-200 € kaikkine hilppeineen.

Viila toimii. Ei tarvita kuin about sentti liikkumavaraa ja halflink.

Mull Dundane - 19:55, 17.8.2013 » Kyllä sen joutuu piirtämään ja rakentamaan itse, ellei teetä jollain toisella. Onhan noita jotain merkkikohtaisia sovelluksia vaihdettavista haarukanpäistä olemassa, niitä kannattaa ehkä opiskella ensi alkuun vähän. Tämänsorttista juttua muistaakseni puitiin myös alustavasti jossain Ale99:n Tunturi-projektin yhteydessä?
täsä: https://www.yksivaihde.net/old/15716