Vanhan raleighin bb auttakaa!

Elikkäs olis tarkotuksena rakennella fiksi vanhasta raleigh royalesta ja tietenkin siihen pitäs saaha keskiö uusiks, että vähän uudempaa kampea sais alle. Tässä pienen tiedon kaivelun/omien mittauksen jälkeen tulin siihen tulokseen, että muhvi on raleighin oma 71mm leveä oman laisella kierteellä, joten uuden ostaminen sulkeutui mahdollisuuksista pois. Sheldonilta lueskelin, että perinteinen JIS akseli sopisi tähän keskiöön, kun vaihtaa 6mm kuulat vanhojen tilalle. Kysymys kuuluu näin: Mistä löydän uuden/käytetyn JIS viisteellä olevan 107mm leveän “7” sarjan eli 73mm keskiöstä peräisin olevan pelkän akselin?

Auttakaa avutonta :slight_smile:

Tässä linkki sheldonin sivulle aiheesta

e: Haussa siis 73 x 107mm JIS viisteellä oleva akseli. SL 2000 kammet kiinnostais(siks tuo 107), mutta ehdotuksia kuunnellaan.

Saisiko keskiötä kierteytettyä uudestaan? En tiedä, vain mietin.

Nostelin oman vanhan keskiöluukutustoban muutenkin pitkästä aikaa. Eiköhän akselia kääntämällä ja kampien sisä/ulkopaikkaa arpomalla löydy joku ketjulinja. Mulla on monta talvea Raleigh mennyt iloisesti fiksinä 120+ akselilla ja Sugino RD kakkosilla.

rahalla pääsis helpolla

2012 väsäilin myös Raleigh Royale ja tuolta ostin 5S-kokoisen akselin. Ehkä vastaava kuin nyt tuolla sivuilla oleva 5S-merkinnällä oleva.

Pakko kyllä kommentoida että melko käppää oli Raleigh Royale ja ei ehkä kannata viritellä sitä ainakaan hyvän ajokokemuksen toivossa. Ei ainakaan paljoa kannata rahaa laittaa kiinni.