Vanha runkolukko irti?

Dyykkasin tuossa juuri pyöränrungon roskalavalta ja ajattelin alkaa työstämään, mutta takana on yhä vanha runkolukko kiinni, eikä siihen löydy itseltäni avainta.
Hieman rumalle näyttää jos sen sinne jätän roikkumaan joten irti olisi saatava.
Helpoin/kätevin keino saada moinen mollukka irti? Rälläkkää tai sahaa en itse omista joten en sellaisella pääse itse viilailemaan. Ottavatko miten mielellään liikkeissä pois?

Hommaahan työkalut, jotta pääset hommiin. :slight_smile:

Rälläkkä ei ole fillarin korjailussa ihan yleisin työkalu, mutta erilaisilta konepajoilta ja autokorjaamoista noita löytyy. Kun on rehdillä asialla, kyllä tilanteen saa myös selostettua niin, ettei vaikuta rotalta. Saattaisin ite tommosella asialla näyttää paperit ja jättää yhteystiedot, etteivät luule rikoksessa avustavansa.

Pieni rautasaha ei montaa euroa maksa ja sillä saa paljon aikaan. Karkaistuun teräkseen se ei pure, mutta sen ei pitäisi olla tässä kohtaa ongelma.

Kannattaa harkita kiinnikkeiden jättämistä paikalleen. Muistankohan ihan väärin, että jotta Tampereella Rauta ja Väri olisi myynyt Tunturin runkolukkoja?

Eipä noi rälläkät kovin paljoa nykyään maksa, jos vaan löytyy paikka suorittaa ko. operaatio.

Heh. Itsekin olen joutunut käyttämään naapuriraflan pistorasiaa, kun omassa talossa ei ole ulkopistorasioita. :smiley:

Rälläkkä 19,99 Biltema

Älä sit rälläköi takakolmiota pas2.

Mjoo. Äläkä yritä vääntää lukkoa irti jonkun matkaa rälläköityäsi. Vedät vaan rehdisti materiaalin läpi sieltä lukon puolelta ja siivoat sitten. ja jätä muutama millin kymmenys ylimääräistä. Siinä putkessa ei loputtomiin ole materiaalia, ja rälläkkä on nopeasti putken sisällä.

Yks vaihtoehto on kans että sahaat / poraat lukkopesän irti, jolloin se koko lukkomekanismi irtoo siitä. Jos kyseessä on basta tms. standardi, niin niihin saa lukkoliikkeistä uusia lukkomekanismeja. Näin sulla on edelleen siinä toimiva runkolukko.

Työn ja tuskan takana oli kun 6€ rautasahalla vedin irti.
Vei aikaa enemmän kuin tarpeeksi, vaan tuli tarkka jälki!

Paikkamaali päälle niin ei lähde heti ruostumaan

Helkaman vanhasta mummiksesta pitäisi saada runkolukko auki. Porasin 8mm poranterällä lukkopesää ja lukko pysyy kiinni. Seuraavaksi 10mm terällä vai mikä neuvoksi?

Pitäisi kyllä lähteä. Saisinko linkin ko.lukkoon? Tai kuvan. Noita lukkoja availtu useampi. Naapurilta viimeksi:)
Useimmiten kun saa kammettua pesän ympäriltä suojan irti niin näkee hieman mitä siellä on salpaa pitelemässä.

Jesaako? Vai haluatko kuvan jostain toisesta kulmasta?

Hyvillä pihdeillä kiinni tuosta mistä ilmeisesti oletkin jo väännellyt. Sitten kairaa lukkopesää sivuille jos ei meinaa aueta.

Lukkopihdit tohon rööriin kiinni ja naps auki.

kunba - 12:27, 22.4.2018 » Hyvillä pihdeillä kiinni tuosta mistä ilmeisesti oletkin jo väännellyt. Sitten kairaa lukkopesää sivuille jos ei meinaa aueta.
Vaati vielä jonkin verran kairausta sivusuunnassa poran terää pyöritellen ja auki lähti pihdeillä. Tattista!