[Valmis] Peugeot Tourmalet sinkula

EDIT 2011_05_07: Valmis pyörä.

Viime kesänä alko ottaa päähän toi langsteri (vaik hyvä pyörä onkin), kun siitä alko kuuluun ihme naputusta polkiessa. Vikaa on yritetty etsiä, mutta toistaiseksi tuloksetta. Ehkä se ääni lähtis, kun riittävästi vaihtais osia, mutta kun alkoi muutenkin vähän oleen sellanen fiilis, että vois muullakin ajaa, niin siitä se ajatus sitten lähti. Tosin meinasin ostaa toisen Langsterin tilalle, mutta sit ajattelin, että josko sitä löytyis jotain muuta tarjontaa.

Tältä foorumilta sitten bongasin sinkulaksi muutetun entisen vaihdepyörän. Ihastuin runkoon aivan täysin, eikä se pakettinakaan hullumman näkönen ollu. Ensin ajattelin, että vaihdan vain muutamia osia siihen ja sit vain ajoo. Mutta nyt kun sitä asiaa on saanut ihan kaikessa rauhassa pohtia niin aattelin, että vaihtoon taitaa mennä melkein kaikki paitsi runko, haarukka, keskiö, kammet ja eturatas.

Kippurastongalla en ole juurikaan ajanut ja olen niin tykästynyt bullikseen, että sellanen se pitää olla. Kiekot menee uusiksi kokonaan, jos rahkeissa varaa niin mahdollisimman hyvät. Tai yksinkertaisesti sen vois sanoo, että kaikki vaihdettava pitäs olla todella hyvää tavaraa. Siis rahallisestikin olen valmis satsaamaan.

Tosin ajatukset muuttuu aika ajoin, ja nyt kun tuli tuo vaihdepyörä optio mukaan kuvioihin niin herää ajatus, että laittaako sittenkään niin paljoa kiinni tähän. Toisaalta mieli tekis.

Joka tapauksessa homma on pitkän hiljaiselon (pyörä syyskuussa kuistille) jälkeen päässyt vauhtiin. Joitakin osia tuli hommattua jo heti pyörän oston jälkeen ja osa nyt talven aikana. Aika alkutekijöissä kuitenkin vielä ollaan eli jonkun verran pitää osia vielä hommata.

Suurin osa kamoista on ostettu tämän foorumin kautta. Kärsivällisesti kun odottaa niin aina välillä jotain ilmaantuu. Ja mikä hienointa, uutta kamaa kilpailukykyiseen hintaan.

Välillä tuntuu, että mulla on ajatus, miltä pyörä näyttää valmiina, välillä tuntuu ettei oo hajuakaan. Tässä nyt kuitenkin jotakin näytille.


Aivan sairaan hieno penkki, toivottavasti takamus tykkää kans.


Toivottavasti nää kestää lähes sadan kilon ajopainon.


Ihan näön vuoksi vain.

Ajatuksena oli, että satulatolppakin olis ollu Nittoa, mutta 24 koossa tuntuu olevan aika hankala löytää mitään. Pitää vissiin tyytyä Stronglightiin, mikä tuli pyörän mukana.

Laskeskelin, että ketjulinja nyt on edessä 45 mm ja takana 42. Suginon eturatas oli jo siirretty sisäpuolelle. Olikos eturattaan ja kammen väliin olemassa spacereita, jotta sen sais himpan sisäänpäin? Keskiöstä ei tällä hetkellä mitään hajua.

Onko valmistajien kammissa eroja niin, että ketjulinjaa pystyy muuttamaan vain kampia vaihtamalla vai onks ne standardijuttuja?

Ehdotuksia tangonpääkahvoiksi otetaan vastaan. Stongan sisäläpimitta on 20,6 mm.

Nyt projekti seisoo kunnes saan navat hommattua ja joku kasaa kiekot. Kait se tästä kuitenkin.

Ketjulinjan pitäis suoristua siten, että hankit 6mm lyhyemmän keskiöakselin. Vai selitänkö nyt ihan omiani? Kampia ei siis tarvii vaihtaa.

^^jos on kellokeskiö niin mulla on campan ISO irtoakseleita. 68mm enemmän muutama 70mm italokin on.

Näitä voisi varmaan käyttää

Kiitos marlon akselista ja “paketista”. Hyvää tarinaa.

Päivitän topikkia projektin edistyessä.

Tää proggis on vähä jäissä nyt. Odottelen, että pääsen tilaamaan kamaa. Mackin navat jo tilasin, tulevat vasta kesäkuussa. Mut täs olis nyt eka kokonainen kuva tän hetken tilanteesta.
http://www.beltassu.net/images/stories/urheilu/poso/posorakentuu.jpg