Vaijerin kaapelin lyhentämiseen helppiä.

Terse!

Auttakaa avutonta. Miten lyhennetään vaijerin kaapeli nätisit? Otetaan nyt sitten huomioon se että vaijeri on alapääsät hunossa kunnosaa, eli on päässyt aukemaan. Työkaluja on tosi niukasti.

Voisko joku kiltti McGyver auttaa?

Hyvät kaapelileikkurit, tai hyvät sivuleikkurit, tai Dremel tai sen kopio ja leikkaava laikka. Ensimmäinen näistä on paras, itse käytän hyviä sivareita - halvoilla tulee vaan paha mieli.

Itsellä on tollaset Bilteman vaijeripihdit ja nättiä jälkeä on ainakin tehny tähän asti, halvat ja hyvät.

Vähän siistimpää jälkeä saa huonohkoillakin katkaisuvälineillä, kun pyöräyttää katkaisukohtaan pari kierrosta sähkömiehen tms. teippiä ja katkaisee vaijerin teipin keskikohdalta. Kireälle vedetty teippi pitää vaijerin kasassa ja ehkäisee pahimmat pärheet.

Vaijeri laitetaan kuvassa näkyvän reiän läpi. Siistimpää ei voi tulla.

Jos vaijeri katkaistaan muualta kuin päästä, silloin käytetään noita tavallisia leikkuupintoja.

Viilalla voi saada korjattua huonojen pihtien jälkiä

Riittävän siistiä jälkeä oon saanut (laittaa sen erkkarin leikkauskohtaan jos haluaa) kun asettaa vaijerin vaikkapa terävää viilapenkin reunaa vasten ja antaa mojovan iskun isolla vasaralla. Vasara toimii myös huonojen sivuleikkurien kanssa laittamalla vaijerin leikkurin väliin, tukemalla sen ja antamalla iskun leikkurien toiselle puolelle (Tämä on siistimpi keino). Vaijerin päihin sitte puristettavat “päättönippelit”. Näin siis kun ei muita työkaluja ole ollut tarjolla :slight_smile:

Vaijerin kuori sitten on sitten lyhentynyt rautasahalla tai rälläkällä. Leikkauskohtaa saattaa olla tarpeen siistiä. Kun kuorta lyhentää niin ei vaijerin rispaantunut vaijerinpääkään pitäisi olla ongelma kun siinä on sitten varaa katkaista se pois.

Nämä eivät varmasti ole hovikelpoisia keinoja, mutta näin tein kun en muuta osannut/keksinyt.

11361 - 21:11, 12.7.2011 » http://s.wiggle.co.uk/images/tacx-cable-cutters-med.jpg Vaijeri laitetaan kuvassa näkyvän reiän läpi. Siistimpää ei voi tulla. Jos vaijeri katkaistaan muualta kuin päästä, silloin käytetään noita tavallisia leikkuupintoja.
Mitä tuollaisten hinta mahtaa olla?

Sama hinta oli Tukholman Cykel Cityssäkin josta ostin aikanaan

Itse ostin taannoin muistaakseni clas ohlsonilta kaapelileikkurit jotka on toiminu kuoreen ja ite vaijeriin. Niillä on btw. myös edulliset crimpsit UTP-miehille jotka kulkevat omia polkujaan.

Myös clasulta ostamani ketjutyökalu on paljastunut hyväksi, joskaan tuota kyseistä mallia niillä ei taida enää olla.

Kaapelin Vaijerin ja kuoren kaappaminen kävikin yllättävän helposti perus leikkureilla. Itse vaijerin napsasin vasta sen jälkeen kun olin asettanut nippelin katkasukohtaan kiinni. Eli vaijerin katkasin lunnollisesti nippelin alapuolelta.

Tämähän toimii vain silloin kun vaijeri on vielä hyvässä hapessa. Jouduin hankkimaan uuden kun vanha oli lähtenyt aukeamaan koko matkalta eikä ollut enää mahdollista saada vaijeria takaisin kaapeliin kuoreen. Turvallisuuden nimissäkin ihan hyvä jo vaihtaa.

Pikaliimaa siihen vaiherinpäähän, niin ei tarvi niitä nippeleitä hankkia…

Eipä tullut ajatelleeksi. Pitääkö se hyvinkin?

Ihmettelin taas mistä puhutaan. Sitten tajusin.

On vaijeri. On vaijerinkuori. Ei ole “vaijerin kaapelia”. Sen enempää kuin virheen erehdystä.

Kyllä se varmasti riittävän hyvin pitää, kun se nippaamatonkin vaijeri ei kovin herkästi lähde purkautumaan. Voisihan tuohon kokeilla myös kolvia ja tinaa jos viitsii, tai vaikka tippaa kuumaliimaa.

Tai tekodildoa.

Vaijerinpään rispaantuminen voitaneen estää kutistesukallakin.

Kyllä se kuori kannattaa leikata ihan oikeilla vehkeillä siistiksi. Esimerkiksi vaikka Mekaanisten levyjarrujen kanssa merkittävä tekijä kun haetaan jarrutuntumia.

Jagwiren compressionless-kuori oli liikaa biltsun kaapelileikkurille ja leuat antautui. Oletan että ns. laatumerkkien vehkeet olis paremmat, mut onko ne suunniteltu tommosille sen enempää, eli ostanko park toolia tmv vai pitääkö kävellä dremelikauppaan?

Varmaan ihan sama kunhan on laadukkaammat. Mulla on knipexin vaijerileikkurit enkä paremmin leikkaavia osais kuvitella. Kuoren kanssa jokatapauksessa pitää smirglata ja hoonata päät.