Uusi voiman siirto kesäksi?!

Okei, eli oon ajanut nyt samoilla rattailla ja ketjulla melkein kaksi vuotta ja kuulostaa siltä että rattaat kuluvat jokaisulla polkaisulla.

On siis vihdoin aika vaihtaa osia. Kampia ei tarvitse vaihtaa. Kaikki muu pitää, kai? Eli tarvisin nyt apua osien valintaan ja mistä niitä ostaa.

Kammet on 130bcd shimano 600. Edelliset rattaat oli 46/18. Saisi olla ehkä vähän raskaampi. Mutta kuinka paljon? Lisäksi runko on Peugeotin vanha retki runko jonka löysin kekeltä. Siinä titaa olla se ranskalainen keskiö, kai? Tarviikohan sitäkin vaihtaa? Polkimetkin pitäs uusia, mutta löydän ne varmaan itse. Ja kaikki tämä pitäis saada vielä hyvään hintaan kun ei ole rahaa kovin paljoa.

Auttakaa, jos osaatte.
Kiitos.

osta jostain netti kaupasta?

https://www.velobia.fi/voimansiirto

Tänne siitä.

Ja lukkoon.

Aiheesta on varmasti miljoona muutakin vastaavaa keskustelua, mutta lyhyesti:

-Peugeoteissa on ollut sekä ranskalaisia että brittikeskiöitä (uudemmissa jälkimmäinen), mutta jos ei siitä mitään erikoista ääntä kuulu niin avaisin keskiön, putsaisin laakerikuulat, laittaisisin uudet vaseliinit ja laittaisisin kammet takaisin kiinni. Tietysti jos haluat aivan ehdottomasti hieman modernimman ja vähemmän huoltoa vaativan kasettikeskiön, esim. Velo Orange ja NECO tekevät ranskakierteille olevia keskiöitä, joita saa varsin helposti internetistä.

-Jos polkimet on sellaiset vanhemmat metalliset niihin pätee usein sama kuin tuohon keskiöön, eli putsaa kuulat ja laita uudet vaseliinit

  • Jos 46 tuntuu liian kevyeltä niin laita 48.

Kiitos.