Uusi pösö ja vanha raleigh

Sainpahan uuden rojektin tuossa valmiiksi.

Peugeotin ostin viime syksynä lehti ilmoituksesta ja sen sitte riisuin ja hioin rungon. Halusin että voi vähän temppuilla niin mietin miten teen etu haarukan ja sitte päädyin rauta kauppaan ja ostin neliö putkea materiaaliksi. Leikkasin vanhan haarukan poikki, jätin viis senttiä ylös ja sinne mallailin uudet putket paikoilleen ja vanhat renkaan kiinnityspaikat otin talteen kansa, eiku naapuriin hitsaileen ja puoli vahinggossa tuli valtavan hyvä ja kyllä sparspinnaa! Vähän raskas vaan tuli ku on 3 millin seinämällä nuo putket.

Sitte mulla oli vanhat mustat mavicin vanteet ja taakse vaihdoin jonku gipiemmen navan että sai rattaan kiinni ja vähän tussasin jarrupintoja tummemmiksi. Tanko on skootteri tuuninki tanko kammet jotku randomit ja mutka ja satulaputki on orginaalit. Yhdeltä mieheltä sain syssyllä pyöräkaupan mukana hirveän läjän Campacnolon tavaraa niin moisen poljinkeskiön sitte vaihdoin kansa. Surlyn liian kallis perus 16 hampainen ratas takana. Ruostutus ja pientä säätöä vielä vähän vaiheessa. Joku 300 euron poikaa kerty hintaa.

Valtavan mukava ajaa ja äänetön ja tukevan

Peugeot ennen fixaamista

Kuva Peugeotista

Ja sittenhän on tuo vanhempi viime syksynä rakentamani Raleigh joka on enemmänkin vintage-mallia, siitä nyt ei jassa alkaa sepostaan, romuosista kasasin ja alle 100 euroa kerty sille hintaa.

Kuva Raleighista

komiata, etenkin raleighi istuu silmääni.

Hienoa hienoa!
Onko tossa Raleighissa jonkin vanhan Tunturin lastenfillarin tupit? :slight_smile: Muistelisin että itellä oli joskus parikymmentä vuotta sitten sellanen tuntsa missä olis ollu tollaset tupit… oliskoha ne vielä tallessa jossain… hmmm.

Ei kyllä tiiä tarkkaa mistä nuo tupit on lähtösin mutta jotku melko vanhat ne on, kaverilta sain.

toi kiiltävän valkonen haarukka ei mun mielestä oikeen mätsää tohon ruosteeseen…