Univega Ram 29er single speed takahubi?

Hieman kysymystä:

Etelän tuiskussa ja lumisessa maastossa polkiessa pyörä jäikin työmatkalla välille. Vapaaratas päättikin olla vapaa molempiin suuntiin, elikäs jääty perhana.
Toin tuossa kiekon sisälle kuivaan ja yritin vähän putsailla, mutta mitenhän tuo liene pitää purkaa? Rattaan puolella on laakeripesän ja kasetti hubin välissä hahlottu rengas. Eli varmaan jokin työkalu vääntää sen kait auki?
Tahi sitten noi laakerit pitää työntää ulos ja näin vapautellen tuon vapaaratas- kasetin…?
Vettähän siellä on, tai kosteutta ja hyvähän tuo olis kuivatella. Mutta sattuuko kellään olemaan kokemusta moisesta värkistä?

-Sami

Tai jähmeätä vaseliinia, mineraaliöljyä valuttelet sinne tilalle. Putsaamiselle vaihtoehto on se että lämpimässä paikassa laitat painoa pedaalille ja et coastaa missään vaiheessa päivän kuluessa, työpaikalla saattaa joutua laittamaan jonkun painon pedaalille ettei vahingossa pyörähdä takaperin.

Onkohan siinä varmasti kasettinapa?

Vai bmx-vapaaratas?
http://atomiczombie.com/tutorials/Bicycle%20Freewheel/Figure%2013.jpg
Jos on jälkimmäinen, niin se on kierteillä navassa ja lähtee kokonaisena irti nuolen osoittamaan suuntaan.

Tää on lähellä, mutta univegassa ei ole tuota kirrausmutteria.

http://static.bike-components.de/images/product_images/popup_images/33263_1_Dtswiss_RotorSRAMXDfUerXX1Modell2013.jpg

siis täällä :slight_smile:
Ja tässäpä sellanen perhana on, vieläkö löytys huolto-ohje…
http://www.robertsdonovan.com/wp-content/uploads/IMGP4777.jpg

tästä voi olla jotain hupia. löytyi sanoilla “shimano cassette overhaul”

Se kasettirunkohan on sitten käytännössä korjauskelvoton. Yhen poljin paskaksi viime keväänä ja asiaan tutustuttuani hain paikallisesta kivijalasta uuden. Toki sitä voi huljuttaa liuottimessa ja laittaa notkeammat rasvat sisään, kuten tuossa MD:n linkkaamassa ohjeessa, mutta jos se on särki, ei sitä ehjätä saata. Sitä omaani en saanut edes auki. Yritin kyllä.

Taitaa olla niitä samoja rojuja, kuin Point:in sinkulanavat. Vaatii erikoistyökaluja ja on todella tiukasti kiinni. Yks vastaava on venaamassa seuraavaa motivaatiopiikkiä. Tässä taas yksi syy ajaa kiinteällä.

Smutta, tackar och pokkar kaikille vain.
Vielä ei ole rikki napa, sinne se kuitenki on menosa hyvää vauhtia.

Jos tuon sais sulateltua ja kosteuden poistettua parin päivän aikana sisätiloissa ja ajelis työmatkaa talven ajan. Vaseliinia spraypurkista koitin pruutata sissään, lisää vielä vähän.
Hangon aurauspalvelut kun toimivat lähinnä vain arkena 12 puoleenpäivään ja nyt on lunta eniten suomessa, jee! 29 hyvä kesän mettiltä siirrellä noille lumiteille…

Keväällä tilais sitten navan uuden. Millasta suositellaan, bmx tyylinen??? Sitten rakentelis kiekon uudelleen.

Onneksi on tuo Townie (raskaampi polettava asennosta johtuen talavella), fiksillä ei viitti vedellä näillä keleillä.

Fixissä ei vissiin oo tollasia ongelmia? Välillä on ollut polkimet “lukossa” ku ilmesesti ketjut on jäätyny, mut kunnon polkasulla on taas päässy eteenpäin…

Itellä alkoi porsimaan samalla tavalla Shimpan SF-MX30 vapaaratas. Ajelin kuitenkin vielä himaan pienen rutinan säestämänä, joten katotaan tuleeko tuosta enää kalua ollenkaan.

Vaihtoehdoista White Industriesin vapaarattaiden pitäis olla järeämpää tekoa http://www.whiteind.com/singlespeedgearing/freewheels.html

SamiR - 8:49, 2.12.2012 » Keväällä tilais sitten navan uuden. Millasta suositellaan, bmx tyylinen?????? Sitten rakentelis kiekon uudelleen.
Helpoiten huollettava ja varmatoimisin vapaaratasratkaisu on ihan perus (vaihde)kasettinapa sinkulakitillä. Ne on myös halpoja ja niihin saa usein myös helposti varaosia, ainakin Shimanoon.

Jos vapaaratasongelmat jatkuvat, niin yksi helppo ratkaisu on kääntää takakiekko ympäri ja ruuvata jarrulevyn tilalle VeloSolon takaratas.

Kasettityylinen napa on kevyempi, edullisempi ja huollettavampi kuin kierrenapa + BMX-vapaaratas. Kasettinavan kanssa välityssuhdevalikoiman hankkiminen tulee myös edullisemmaksi, etenkin jos haluaa laatua (Shimanon ja Dictan vapaarattaat eivät sitä ole, vaan pitää olla vähintään ACS Crossfire, mielellään White Industries). Jos ajatus kapealle asettuvista laipoista ja isosta määrästä spacereita häiritsee, noita saa lyhyemmälläkin kasettirungolla. Myyvät noita singlespeed-versioina, mutta käytännössä niihin mahtuu 4-6-lehtinen pakkakin. Jäykän ja kestävän kiekon saa kyllä vaihdenavankin ympärille rakennettua.

Jos ei halua pistää koko systeemiä uusiksi, mutta pelottaa josko vapaaratas huollon tai uuteen vaihtamisen jälkeen taas joskus antautuu, toi b-velin ehdotus on loistava varajärjestelmä. Mä pidän aina maastolenkeillä mukana Velosolon ratasta, joten jos sinkulapuoli hajoaa, pääsee vielä fiksinä lenkin loppuun.

Mutta kiitosta b-veli ja Lumikko, toi onkin hyvä ehdotus ottaa velosolo völijyyn. Pitää näin todella tehdä ja tilata tollanen ratas ja parikin.
Ja nähtävästi jatketaan kasettimallisena vapaarattaana, jospa vain huoltoystävällisempi olis.