Ullanlinnassa nähty mahd. pyörävoro

Eilen illalla talomme sisäpihalle Korkeavuorenkadulla tuli tummahiuksinen noin 30v. mies, joka katseli pihan pyörät ja lähti nopeasti luikkimaan, kun huomasi ettei ollutkaan yksin.

Kantoi takkinsa alla isohkoa olkalaukkua…

Heads up.

Kiitti tiedosta. Fillarin menee nyt klitsuun.

Viikko sitten lähti Merimiehenkadulta kaverin lukitusta sisäpihasta NOJOPO. Joten aktiivisuus selvästi lisääntynyt viime viikkoina. Vein osan pyöristä sisälle.

Ilmeisesti täälläpäin liikkuu joku pitkäkyntinen. Meidän sisäpihalta ullanlinnankadulta pölliittiin tyttöystävän punainen nopsa. Jos tulee vastaan metsään heitettynä tai muuten epäillyttävissä oloissa niin ilmotelkaa…

Lukoista oli jo jossain muussa ketjussa juttua, mutta kertaus on opintojen äiti.

Jos meinaa fillariaan ulkona säilyttää niin tukeva u-lukko ja sillä seinään/tolppaan/tms. kiinni (u-lukko takarenkaan ja rungon kautta kiinni + kaapelilla vielä eturengas u-lukkoon) pitää fillarin vähän varmemmin tallessa kuin muut lukot.

Tiedustelin asiaa niiltä, jotka tästä asiasta parhaiten tietävät - eli niiltä v@#"n fillarivarkailta…

Kannattaa tutustua youtubesta löytyviin videoihin, joissa fillarivarkaat esittelevät kikkojaan.

Kannattaa hankkia vakuutus.

Tämmönen pihalle…

^^vakuutus ei korvaa vitutusta, mutta kipurahoja ehkä tulee kuitenkin. Maasturista maksoivat valokuvan perusteella - kamera käteen ja pihalle siis.

Youtubestahan näitä löytyy:

Suomessa toi pyörien kääntäminen on kyllä niin helppoa bisnestä, esim. Amsterdamissa joka ikisessä ruosteisessa konkelissa on pari kiloa ketjua kiinni. Täällä tyypit lukitsee pyöriään ihan miten sattuu, usein näkee vain jollain parin millin vaijereilla joko pelkkä takapyörä rukoon kiinni lukittuja tai sitten pelkkä etupyörä pyörätelineessä kiinni. Tuossa munkin takapihalla on 3-4 yksinäistä etupyörää lukolla kiinni telineessä. Yllättäen vähän paremmat pyörät tuntuvat säilyvän paremmin, tosin ne nyt yleensä onkin kunnolla lukittu. Mun käsittääkseni eniten pöllitään ihan perusnapavaihteisia ja Jopoja, kun niitä on helppo diilata eteenpäin.

Niitä liikennemerkkitolppia kannattaa muuten varoa. Lähtevät aika helpolla ylös maasta, Kalliossa tolppia irtitempovat narkit on aika tavallinen näky aamuyön tunteina.

eskop - 9:24, 11.8.2009 » Niitä liikennemerkkitolppia kannattaa muuten varoa. Lähtevät aika helpolla ylös maasta.
Viime kesänä Meilahden Tennishallin parkkipaikalla oli suht hieno maantiepyörä lukittuna rungosta pienellä u-lukolla betoniporsaassa olevaan tolppaan. Nostin tolpan irti ja jätin nojaamaan pyörän betoniporsaaseen.

^No sepä oli hyvä teko edellyttäen, että pyörän lukinnut ehti vielä näkemään fillarinsa ja otti opikseen :wink:

Tossahan olisi voinut vaikka pujottaa sen liikennemerkin takaisin, mutta sekä lukon että rungon läpi… Olisi pysynyt kiinni vieläkin “paremmin” ja omistaja olisi ehkä tajunnut mokansa. :slight_smile:

Erään käsivarressa sijaitsevan retkeilykeskuksen kaikki vuokrafillarit oli ohuella vaijerilla kiinni eturenkaasta. Enpä jaksanut huomauttaa asiasta.

^Olisivat nauraneet sulle samalla tavalla, kuin barin vakioasiakkaat Sulkavalla meidän lukitessa pyöriämme U-lukolla ja vaijerilla.

Eiha - 13:12, 11.8.2009 »
eskop - 9:24, 11.8.2009 » Niitä liikennemerkkitolppia kannattaa muuten varoa. Lähtevät aika helpolla ylös maasta.
Viime kesänä Meilahden Tennishallin parkkipaikalla oli suht hieno maantiepyörä lukittuna rungosta pienellä u-lukolla betoniporsaassa olevaan tolppaan. Nostin tolpan irti ja jätin nojaamaan pyörän betoniporsaaseen.
Mä meinasin tehdä saman. En sitten raaskinut kuitenkaan.
Corto - 16:53, 11.8.2009 » Tossahan olisi voinut vaikka pujottaa sen liikennemerkin takaisin, mutta sekä lukon että rungon läpi... Olisi pysynyt kiinni vieläkin "paremmin" ja omistaja olisi ehkä tajunnut mokansa. :)
Mun mielestä tää on paras tapa jos haluaa viestittää omistajaa huolimattomuudesta mutta samalla kuitenkin jättää pyörä ulkonäöllisesti lukitun näköiseksi jolloin opportunistivarkaat ei sitä välttämättä huomaa.