Työmatkapyörää, Schindelhauer Viktor?

Hakusessa olisi työsuhdepyörä, sinkula työmatka-ajoon ja (o)saamattomuuden vuoksi tarkoitus ostaa joku valmis setti. Hihnavetoinen Schindelhauer Viktor kiikarissa, onko kokemuksia tai suosituksia? Budjetti käytännössä mitä vain alle 2000€.

1 Like

Schindelhauerit on omaan silmään aika saksalaisen näköisiä, mutta hihnavedolle kyllä full support.

Ei taida olla kunnollisia lokasuojan kiinnikkeitä rungossa, muuten ei varmaa sinänsä mitään vikaa, paitsi ehkä hinnassa vähän schindelhauer brändilisää.

En kyllä osaa tossa kategoriassa heti suositella mitään vaihtoehtoakaan…

Sanoit toki alkuperäisessä viestissäsi että sinkula hakusessa ja jos se tosiaan on deal breaker niin en ehkä osaa siihen tarjota suorilta vaihtoehtoa.

However minusta tuo Schidelhauerin hinta on kyllä aika paljon sille määrälle pyörää mitä sillä saa. Jos budjettia on 2000e, niin miksei vaikka Pelagon Hanko Commuteria kaikilla herkuilla kuten dynamolla ja valoilla. Mielestäni nimenoman työmatkapyöräilyyn huomattavasti sopivampi vaihtoehto ja myös muuntautumiskykyisempi jahka innostuu sitä pyörää jossain kohtaa kustomoimaan uusiin tarpeisiin.

2 Likes

Pääasiallinen käyttötarkoitus on työmatkapyöräily, mutta toki tulee myös muuhun ajeluun kaupungissa (Helsinki). Aiemmin tullut poljettua sinkulalla useampi vuosi työmatkaa ja hyvältä se siihen tuntui, rehellisesti tuommoinen Pelagon Hanko Commuterin tyyppinen pyörä ei kyllä innosta lainkaan. Puhtaaseen työmatkapyöräilyyn varmasti järkevämpi vaihtoehto, mutta eipä tässä järjellä olla liikenteessä.

Tietty jos mennään tunne edellä, niin helpottais suosittelua jos kertoo mikä se tunne on. “Sinkula työmatka-ajoon, valmis setti” on aika lavea teknisluonteinen määrite.

1 Like

Tää on vaikee. Ei oo mitään yleisesti hyväksyttyjä työmatkapyöräilyn tarpeit, eli kerro miten ajat työmatkaa. Tosta Victorista tulee sellanen kuva, että “vain kesällä ja hyvällä säällä,” mikä antaisi mahdollisuuden rajata vaihtoehtoja todella paljon. Pelagon Commuter on enemmänkin “kolme ja puoli vuodenaikaa, satoi tai paistoi”-ratkaisu.

Mut ei pidä unohtaa sitä, että jos sä oot ihastunu tohon Victoriin, niin sitte sun pitää saada se Victori. Oppirahoja voi aina tienata lisää, missattuja kokemuksia ei.

1 Like

Kolme vuodenaikaa ehkä lähimpänä totuutta, tarkoitus ei ole vedellä koko talven läpi, mutta lähtökohtaisesti umpitalven ulkopuolella olisi tarkoitus ajella. Työmatkaa on noin 10km pitkälti koko matka rantaa pitkin, eli pari hassua nousua matkan varrella.

Viktori on ulkoisesti mieleinen ja hihnavetoisuus kiinnostaa, mutta ei missään tapauksessa mikään must have eikä muutenkaan ehdoton.

Aiempi fillari oli Mongoose Maurice runkoon lähinnä löytö/ lahjoitusosista kasattu sinkula, joka on istunut ulkona ja varastossa nyt monta vuotta käyttämättömänä. Tietämys hyvin heikko kaikkeen fillareihin liittyvään, joten näillä mennään.

2 Likes

Mun työmatkapyörässä tärkein ominaisuus on lokarit. firmat tykkää myydä lokarittomia pyöriä, koska ne näyttää nopeilta valokuvissa ja ne on halvempi valmistaa. Mutta ihan kauheeta kuraa ne on.

3 Likes

Ehdottomasti pitää saada lokarit tavalla tai toisella kiinni. Se että haluu näyttää khuulilta ja ajella vaan kuivalla pilvipoudalla ei kyllä ole tarkoitus.

Tää näyttää ihan fiksulta, renkaat on varmasti järkevämmät ku tommoset aivan kapeat. Lisäksi teräsrunko ehkä olisi mieluisampi, taitaa tulla aika kivasti alu haarukasta ja rungosta tärinät käsille

En miettis tätä viikkoo pidempään vaan kävisin ostaan ton pyörän heti kun lumisade loppuu. Hirveenä lokarineuvoja yms. täällä, mutta siihen voi sitte laittaa racebladen tjms. Jarrut näyttää budgettiosilta ja alumiinihaarukka on hirvee keksintö, mutta ne voi kaikki vaihtaa jos käykin niin, että internet oli oikeassa.

Niinpä niin, olisihan sitä voinut linkkiäkin laittaa mukaan Schindelhauer Viktor yksivaihteinen miesten pyörä - Pure Alu .

Hihnavetoisissa ei kyllä ihan hirveästi tunnu olevan valinnanvaraa, tuokin pitäisi käydä koeajamassa ennen ostoa, mutta eipä näytä löytyvän varastosta.

Turkuun olisi jopa asiaa tässä parin viikon sisällä, voisi käydä renkaita potkimassa tuosta All-Citystä.

Super professionalista on moneksi, myös järkeväksi vaihtoehdoksi Viktorille, johon ei taida kovin kaksisia lokasuojavaihtoehtoja saada(?) Onhan toki foorumilla se Steamroller jossa on rungossa splitteri hihnaa varten, eli likimain mikä vain on mahdollista.

5 Likes

Jos olet Turkuun tulossa niin kannattaa varmaan Foxcompin lisäksi käydä StyleRidessa potkimassa renkaita. Schindelhauerin lisäksi myy Mikamaroa ja Achiellea joissa myöskin hihna. Sit on kans cinelliä. Tilaushommiksi saattaa tietty mennä, mutta eiköhän noiden puljujen valikoimasta löydy sopiva kulkine.

3 Likes

Mulla on Schindelhauer Siegfried ja rakastan tota pyörää. Ei tää taida hirveesti erota Viktorista. Mulla on tossa Schindelhauerin lokasuojat ja eikös ne samat maha sopia Viktoriinkin. Eli käyt ostamassa Viktorin jos sitä himoitset. Ite himoitsin Siegfriediä, ei kaduta vielä reilun 1 000 km jälkeen.

1 Like

Hyvä kuulla. Tuo Siegfried kiinnostaa aivan yhtä lailla, täytyypä yrittää katsoa jos vaikka siellä styleridessa olis jompaa kumpaa ajettavissa. Kiitos vinkistä @Magnusti . Pitää yrittää vielä katsoa josko täältä Helsingin suunnalta löytyisi jotain kivijalkaa kiintoisilla konkeleilla.

1 Like

Nää tyypit ainaki menos duunii ihan täysii!

(Mut siis just näin, jos se on se mitä haluaa ni go for it!)


1 Like

Kyllä vain, tehokasta ja tyylikästä työmatkailua!

Ei vaan oli tosi hyvä vinkki tuo all-city, täytyy käydä tutustumassa. Samoin kuin tuo Mikamaro StyleRidessa.