Tunturilla talveen

Tuli hommattua alumiinirunkoinen Tunturi platinum H500 (100€). Tarkoitus olisi tästä rakennella MTB henkinen sinkula talven lyhyille matkoille ja ensi kesäksi metsäpoluille. Budjetti on rajallinen ja meinasin että 100€ pitäisi saada valmiiksi. Joitain ajatuksia on päässä, mutta villit ehdotukset on tervetulleita. Renkaat mietityttää eniten. Mietityttää että kuinka läskit kumit voi laittaa perus hybridi vanteelle…pysyykö 50mm vanteella? Vielä en ole päässyt/kerennyt purkamaan mitään, joten en osaa sanoa edes kuinka leveä vanne on. Valmiita osia löytyy musta raiseri ja 60mm musta stemmi. Näitä ajattelin käyttää, mutta ainahan mieli matkalla voi muuttua :slight_smile:

In b4 gangstahansesiinä kommentti

Jos sisäleveys 19mm, ok. Jos 17mm, pysyy myös, mutta onhan se jo nulju pallo. Enempi arveluttaa mitä haarukoihin mahtuu.

Noihin kampiin ei varmaan saa valmiina yksittäistä ratasta, koska pulttijako muistaakseni oli aivan omalaatuinen. Jos rattaat ei ole kuluneet, kokeile käyttää niitä edelleen siihen asti, kunnes ongelmia ilmenee. Ylimääräisille voi halutessaan näyttää rälläkkää. Tuo on halvin tapa toimia. Toisaalta jostain voi aina ilmestyä tarjolla pikkurahalla ihan käyttökelpoiset kammet sinkula-/fiksikäyttöön, mutta turha jäädä odottelemaan. Ja mitään ns. Nexus-kampia ei oikeastaan kannata rahalla ostaa. Melkoisen kämäsiä ovat ne.

Tuota takavaihtajaa voi käyttää ketjunkiristimenä. Säätöruuvien avulla sen saa kai jumitettua, tai vaijerin tilalle voi laittaa vaikka irtopinnan. Itse ostaisin suosiolla vapaarataskasettiin leveäkantaisen rattaan. Muoviprikoilla voi testimielessä hakea ketjulinjan suoraan, mutta ne ei kestä kuten metalliprikat. Tsekkaa netistä välityslaskurit (esim rabbit), joku 60-63" voisi olla ok pituus alkajaisiksi. Noin omasta mielestä.

Jos renkaat on hankittava, esim. CX Compit tai Smart Samit ~15€ hintaisina on just pätevät. Jos siis ei tartte olla nastoja.

Stemmipohdinnoissa auttaa ihmeesti tuommoinen vertailulaskuri: Stem Comparison Tool | yojimg.net

Tuohon budjettiin yrittäisin saada mahtumaan vielä Koolstopit.

Ja laita pitkät lokarit. Ne edistää ajamista. Joku Bilteman muovilokari taitaa olla tässä paras vaihto, jos vaan leveys piisaa. Lisäksi ainakin Bikesterillä on erilevyisiä SKS:iä ok-hinnalla.

Tour-borohan se siinä.

http://cdn.shopify.com/s/files/1/0678/8745/products/tourborough_1024x1024.jpg?v=1439989684

Mun tunturiin mahtui taakse 52mm kun otti vähän sivunappuloista pois. Eteen menee sitten isompikin.

Projekti etenee. Nyt on pyörä päässyt tarroistaan ja pesullakin käyty. Ohjainlaakeri ja keskiö tuntuu olevan ihan ok kunnossa, joten niitä en availe nyt alkuun. Vanteet olivat sisäleveydeltään sen 19mm, Joten voin laittaa varmaan hyvillä mielin ne yli 50mm renkaat alle. Kammet otin ikuisuusprojektista, joka tuskin valmistuu ikinä. Ratas on 39 piikkinen. Ketjunkiristin ja kahvat löytyi alan kaupasta. Nyt puuttuu enää ne renkaat ja jonkinmoinen sinkulakitti kasetille. Ihan mukavalta pyörä näyttää omaan silmään, mutta tuntuu että jotain tuo kaipais. Tekis mieli ottaa musta kannu kouraan ja vetää sillä kaikki…tai en tiiä. Täytyy kehitellä jotain :slight_smile:

Juuh eli älä kannuta. Just mukavan retro noin ja etenkin kammet on tosi hienot.

Nyt on kumit alla ja koeajo tehty. Ostin ensin torista käytetyt 2.1 kumit. Ei tullut sitä mitä olin ostanut, postissa tuli 2.25. Eikä tietenkään mahtunut pyörimään, ei lähellekkään.

Ostin seuraavat renkaat varman päälle ja valitsin 1.75 leveät. Nyt mahtuu pyörimään :slight_smile:
Välitys tällä hetkellä 39/21. Tuntu että 20t olis mukavampi taakse. Muuten pyörä tuntui kaikin puolin loisto peliltä.

Ajattelin seauraavaksi vaihtaa satulatolpan mustaksi, mutta ennen sitä pitäisi miettiä miten saisin satulatolpan irti. Jumissa tuntuu olevan ja aika hel…tin tiukasti. Hyviä ideoita otetaan vastaan. Runko ja tolppa alumiinia joten ei varmaan tule kodin putkimies kysymykseen. En omista ruuvipenkkiäkään, johon saisin tolpan lukittua.

Möhköt kumit sopii ku nyrkki silmään. Huh huh

Sympaattisen oloinen Tuntsa iso peukku

Toi ketjunkiristin löytyy sekä “Inhokkipalasi” että “Elä ikinä osta” topiceista. Konsensus lienee, että vanha vaihtaja h/l-ruuveilla paikalleen lukittuna ei oo pettäny ketään.

Ja sullahan näytti tulleen pyörän mukana semmonen. Älä heitä pois. :slight_smile:

Toimii hyvin kun laittaa kiristämään ylöspäin ja varmistaa vielä jollain konstilla.

Top Dog - 11:12, 13.11.2015 » Toimii hyvin kun laittaa kiristämään ylöspäin ja varmistaa vielä jollain konstilla.
Ei onnistu tolla kiristimellä. Sen lisäksi se metallikaari, jonka tarkoitus on pitää ketju rissalla, löystyy ajossa ja sitte se nappaa ketjusta kiinni ja lukitsee voimansiirron. Aivan turha mitään varmistuskikkoja kludgettaa, kun laittaa vaan sen vaihtajan tohon tilalle.

Puhun nyt täsmälleen tähän tuotteeseen ja suosittelemiini vaihtoehtoihin kohdistuvalla henkilökohtaisella kilometrikokemuksella:

vs.

https://lh4.googleusercontent.com/-KL_XDNeaF-I/T-mFVaIO-4I/AAAAAAAACvM/XxoeoPxbJtw/w1179-h884-no/IMG_20120626_113600.jpg

Ton ketjunkiristäjäasian kanssa oon kyllä samaa mieltä, oli tuskaa jo asentaa se ja kiekon irrottaminen ketjunkiristäjän paikallaollessa on hankalaa. Vaihtoon menee.

Mut muuten pyörä näyttääkin hyvältä, varmasti kiva ajaa ja eri hyvä talvipyörä! Kirkkaat kiekot + kammet sopii hyvin, jotenkin Pelagomainen kokonaisuus. =)

Satulatolpan irtiottovinkkejä löytyy foorumilta kyllä mielin määrin, mutta yksi keino on kokeilla sahaa se poikki ja sit porailla sitä tolpan sisähalkaisijaa suuremmaksi tai sahailla lovia siihen ja puristaa irti. Täytyy olla vaan tarkkana, ettei hajota runkoa. :slight_smile:

Mull Dundane - 14:48, 31.10.2015 » Muoviprikoilla voi testimielessä hakea ketjulinjan suoraan, mutta ne ei kestä kuten metalliprikat.
Da helvets? Kyllähän ne kestää pakan rattaidenkin välissä. Ja sinkulakäytössä ja.

Pyörä saatu vihdoin “valmiiksi”. Kilsoja tullut joitakin kymmeniä. Satulatolpan kanssa taistellessa vierähti jokunen hetki. Uusi tolppa taattua biltsu laatua. Neuvoistanne otin vaarin ja ketjunkiristimen vaihdoin pienimpään takavaihtajaan jonka miljoonalaatikostani löysin. Ajotuntuma ollut sen verran rento ja mukavan oloinen että taitaa fillari jäädä talouteen moneksi vuodeksi :slight_smile:

Etulokari näyttäisi olevan tässä kuvassa vielä säätövaiheessa. Ei siis oikeasti makaa renkaan päällä :slight_smile:

Talvihybridihän se siinä. Roiskeläpät vielä.

http://s21.postimg.org/fvqdu2ec7/Rp_OURc.jpg

Waz is daz ? daz ain 3-vaihde ? mitä minä näen kerdogaa.

näet hyvän ketjunkiristimen. rauhoitu nyt.

Jospa luet sen postauksen, mistä kuvan nappasit.