Tuntematon keskiö

Cressu-projekti vähän tyssäsi kun tuli aika alkaa keskiötä hiplailemaan. Tarvitsisin siis hieman vinkkejä, että mitä tämän kanssa pitäisi tehdä ja mitä ei. Hyvän aikaa on tullu internettiä tutkittua, eikä omaan silmään ole mitään varmaa tietoa vielä osunu. En siis halua alkaa vasaralla paukuttamaan ennen kuin joku oikeasti osaa sanoa tästä jotain.

Kuva ei ehkä paras, tässä ainoat linkit jotka keskiöön liittyen onnistuin löytämään ja siellä pari kuvaa lisää http://www.bikeforums.net/showthread.php/696893-Problem-with-SKF-bottom-bracket
http://happymtb.org/forum/read.php/1/1348186/1348186

Muovissa tosiaan teksti SKF THUN PRESSED VERSION 35
Mittoja tarvittaessa. Tarkoitus ois joko vaihtaa tai huoltaa, kumpi sitten onkaan fiksumpaa.

Uskaltaisin veikata että tuo on korvattavissa ihan tavallisella brittikierteisellä keskiöpatruunalla. Ootas kun kaivelen kirjallista faktaa tuolta muuttolaatikosta.
no olipas tyhmä arvaus, eikä kirjatietoakaan löytynyt.

jos ei muu auta, kuvan kanssa lähesty SKF:ää

Yrittäisin hyvin varovasti irroitella noita muovikuppeja ohuen öljyn kera, sekä pyörittelemällä että akselin suuntaisesti ulospäin kopistelemalla. Lieköhän nuo muovipäädyt pelkät suojat? Jospa sisältä muhvista löytyisi vielä sinne istutetut konelaakerit? Jos näitä oletettuja konelaakereita ei ole välttämättä tarvis irroittaa kokonaan, niistähän voisi yrittää käyttää mahdollisia silikonisia pölysuojia irti paikallaan rasvaamista varten. Ja ihan spekulointia oli sitten tämä.

Tässä jonkun toisen yritys samalle keskiöllä. En osaa tuosta päätellä muuta kuin että muoveja ei kannata väkisin alkaa repimään irti?

Eipä näy täällä tuolle foorumille lähetetyt kuvat. rupes näkymään

Voihan tuosta päätellä sen, että vasen puoli on yhtä patruunan rungon kanssa. Kannattaa siis käydä kimppuun ennemmin rattaan puolelta.

cressuissa ja monarkeissa on ollut aikas paljon ranskiskeskiöitä mitoituksella 35x1. Tuo keskiössä oleva numero 35 vois viitata tähän. Pressed vois tarkoittaa kierteetöntä keskiötä eli rungossa on kierteet muttei keskiön muovikupeissa. Jos näin, niin vetopuoli vois nyt lähteä ulos prässillä puristamalla.

…tai lekalla

En oikein osaa nyt päättää pitäisikö tälle tehdä jotain vai jättää vaan rauhaan :smiley:

Samanlainen keskiö on omassa Cressussani, jolle olen juuri tekemässä voimansiirtoremonttia. Itselläni on kyseessä ensimmäinen keskiölaakeriin kohdistuva työ. Kuvittelin muovien alta paljastuvan tavanomaisen kierrekiinnitteisen keskiölaakeripaketin - vaan toisin kävi.

Omassa pyörässäni tuo muoviosa alkoi irrota talttakärkisen ruuvarin kärjellä kun ruuvarin toiseen päähän antoi kevyitä vasaran napautuksia ja kohdisti iskuja ympäriinsä muovin kehäle. Kyseisen työvaiheen tein pyörän ollessa ylösalaisin. Muovin irrottua sisältä paljastui hiekkamoskan seasta metallisen putken pää jonka sisään akseli johti. Kun tein samanlaisen irrotustyön toisen puolen muoviosalle tuli edellä mainittu metalliputki sen mukana ulos.

Kyseessä on siis laakeripaketti joka kiinnittyy keskiömuhvin sisään tuollaisten muovisten ‘laippojen’ avulla, jotka asettuvat tiukasti sekä keskiömuhvin sisään että laakeriputken(-paketin) ympärille. Kokenut pyörähuollon kaveri käytti termiä ‘Lyötävä’ laakeri. Kuvastanee sitä, että paikalleen asentamisen voisi suorittaa jonkinlasella ‘iskun’ tapaisella kun kierteitä ei ole. Laakeriputken sisällä on suojatut kuulalaakerit joille ei liene mitään tehtävissä. Kahdesta pyörähuollosta kysäisin uutta tilalle. Toinen - tämä jonka edellä mainitsin - myi ei oota ja toisessa nuorempi kaveri ei ollut edes koskaan nähnyt kapistusta. Hän neuvoi kysymään pyörätohtorilta.

Keskiömuhvin sisähalkaisija tässä rakenteessa on 35mm, joten mietin siitäkö lienee tuo VERSION numero tullut. Varaosaksi kaavailemani kierteellinen lakeripaketti meni iloisesti keskiömuhvin sisään kierteiden kunnolla koskettamatta reunoihin. Tarkoitukseni onkin nyt laittaa paketti takaisin paikalleen pyörääni koska se saattaa olla ehjä ja varsinainen vika muussa voimansiirrossa, joka menee uusiksi. Jos jotain muuta paljastuu lienee vuorossa tohtorille soitto…

Näiden eksoottisten (retki?)Cressujen kanssa voi aika pian tulla vastaan piste, missä varaosakulut ovat korkeammat kuin standardimmilla muhveilla yms. varustetun rungon hankinta. Jos ei ole erityisiä tunnesiteitä kyseiseen runkoon, kuten että isoisä ajoi sillä evakkomatkansa Viipurista Timbuktun kautta Vaasaan, jättäisin ehkä väliin tai vaihdattaisin keskiömuhvin jollain hitsaustaitoisella.

taitaa vaan olla myös niin, että keskiömuhvin vaihdattaminen vaatii aika paljon rungon purkamista.

mulla on joitain noita skffiä hyllyssä, mutta avaan putiikin vasta aikaisintaan heinäkuussä, lisäksi on toinenkin korjausmetodi, protoasteella, mutta toimii.
mutta, tosiaan aikaisintaan heinäkuussa, siihen asti siivoan varastoa ja pajaa, enkä ota töitä enkä tilauksia vastaan. hommasta vaan ei tule mitään kun puhelin soi tauotta.
kerran laskin klo 18.00 hoidetut puhelinkeskustelut, 47 kpl, ja muut hommat päälle.

terv DOC.

Jos uskaltaa ni akselin päähän vois kokeilla lyödä, jos on lyöty sisään ni pitäishän sen lähteä tulemaan kohtuudella uloskin päin, joko akseli laakereista tai laakerin ulkokoolit runkomuhvista, irrotusöljykäsittely vaan muutaman päivän ja naputtelua. Etenkin jos tuo ulkokuppi on kokonaan muovia ni pitäis lähteä. Normaali konelaakereilla koottu mitä luultavimmin eikä kuppisellaisilla koska ei ole välyksen säätömahista.
Sitten vaan uudet vastaavat laakerit joltain dealerilta ja in like a bang. Agrista musta kuusiokolopultti akselin päähän ni kestää lyödä