Tunnistusapua tarvitaan.

Päivää taloon.

Tein argeologisia kaivauksia eräässä varastossa ja löysin pari “erikoisempaa” laitetta.

Ensimmäinen potilas : http://kuvablogi.com/blog/23888/2/

Mikähän tuo mahtaisi olla? Rengaskoko on 24".

Toinen potilas on vielä sen verran hautautunut että kuvia ei saanut, myöhemmin sitten…pikaisella vilkaisulla ajoittaisin edellisen sotamme aikoihin…

Tuoksahtaa ranskalta tai saksalta. Esge on tavarateline- ja seisontajalkavalmistaja jonka bracketteihin olen törmännyt molempien maiden fillareissa kiinni hitsattuina. Saksalainen tosin ei nimeä fillariaan Superlux merkillä toisin kun ranskalainen.

James vaihtoi polkupyöristä moottoripyöriin jo vuosisadan alussa, tuskin on niitä peruja. En ainakaan löydä tietoa siitä että James olisi jatkanut pelkkien polkupyörien valmistusta tai myynyt tuotantoaan muualle, fillarit vaan hävisivät moottorien tieltä. James moottoripyöristä ei myöskään löydy mitään logoja tms jotka täsmäisivät fillariin.

Ranskaan lähtisin itsekkin sijoittamaan, ihan jo tuon rataspakan takana olevan levyn “made in France” tekstin perusteella. Google löytää jotain viittauksia G. Lapierre Superluxiin, mutta kuvia tai muutakaan tietoa en löydä.

Alemmassa runkoputkessa lukee “Junior”…ja ketjusuojassa “Nopsa” joten siihen ei kannata kiinnittää huomiota… :slight_smile:

Ylivalo.

Laitetaanpa tämän otsikon alle kun tunnistusapua kaivattaisiin.
Eli miten näitä Columbuksen merkintöjä oikein tulkitaan? Tällainenlöytyi netistä ja putkessa taas lukee:

Tubi rinforzati garantiti
Acciaio speciale

Öh?

^ Johonkin 80-luvulle saakka (ellen ihan väärin taas muista, jostain tän luin joskus…) ei ollut ihan niin tarkkaa sen putken laadun kanssa, rakentaja ja tilaaja kyllä tietenkin tiesivät mitä kamaa oli käytetty mutta Columbus nyt vaan oli Columbusta jne. Toinen syy tollaseen geneeriseen tarraan voi olla myös se, että rungossa on käytetty Columbuksen eri laatuista putkea eri paikoissa joten se ei ole vain SL:ää tai SLX:ää tms. vaan sekoitus, josta syystä vain tuollainen yleisluontoinen tarra.

Mun Rossinissa on samanlainen.

Kiitti. Aika salatiedettä nää tunnistamiset :slight_smile:

Samaan teemaa sivuten, ei menny ku tunti netissä, että sain selville onko tässä pöydällä oleva aerotolppa campan chorus vai record vai mikä. Ja recordhan se oli.

Jos vintage-osia tarvii tunnistella, niin suosittelen ao. linkkiä ja sieltä toimintoa “visual search”… Tehokkaasti löytyy!

http://www.velobase.com

syclone - 21:53, 3.10.2009 » Tubi rinforzati garantiti Acciaio speciale
Kun [tämä](http://www.bikeforums.net/showthread.php?t=204303) nyt kerran sattui tämä taas silmiin:

[i]"The “SL” decal wasn’t introduced until sometime around or after 1981/2. Up to that time, your “acciaio speciale” sticker meant that the tubeset was a full SL ,SP or a mix depending on the builder and frame size.

As number of the top line and specialised Columbus tubesets increased over time , they introduced the new, more specific decalling for identification as inventories turned over. Some lower volume tubesets and sizes might have taken years to see the change, however.

Afterwards, the “Acciaio Speciale” decal was relegated for custom mixed SL/SP/KL etc. full tubesets and certified repaints, esp. when the exact mix of Columbus tubing was undertermined."[/i]