Tubeless ja Ghetto tubeless

650b-vannejarrukiekot pitäis kasata. Mulla olis 36-reikäiset navat valmiina. Tubeless-ready kehiä tossa koossa ja tolla pinnamäärällä on vähän hankala löytää.

Sen sijaan tommoset Alexin X2000-kehät löytyis. Kuinka paha rasti se olis virittää ghettotubeless vanteelle, jossa on tämmönen sisäprofiili?

Jotain 42 mm kumia tohon olis tarkotus laittaa, että paineet ei varmaan kovin korkeiksi nouse.

Oliks Mavicilla joku semmonen teippi, joilla noihin sais ne tubeless-hyllyt ilman isompaa kikkailua?

Oli aikoinaan ja oli tarkoitua tyypata A319:llä. Ei sit ikinä vaan tullut ostettua. Aika kiven alla oli silloin 622-versio.
Jos tarvii rakentaa korkeutta tohon uraan niin kai se Gorilla on paras. Sellasta ohutta teippiä joutuu vetää niin pirun monta kierrosta.

Njoo, ei kai tästäkään tartte niin vaikeeta tehdä. Halkaistulla sisurilla sit jos ei muuten.

Koitin tota mavicin nauhaa thornin 650b-kehällä (tää on Alex joku) ja ei siitä tullut kyllä yhtään mitään. Jos haluaa yrittää silti tota nauhaa käsittääkseni siunaantui Helsingin pyöräpajalle erä.

E. Lol ja onhan mulla noi omat näköjään omassa myyntitopsussa tarjolla.

Tietysti on toi Pacentin Brevet. Kallis, mutta täyttää kriteerit.

Juu, vähän liian kallis tähän projektiin.

Kävin alan liikkeessä ja nappasin tämmösen hyllystä ihan heräteostoksena, kun oli niin tuhtia tavaraa.

Bontragerilla on/oli kans tällainen tubeless-vannenauha

1 Like

Kinlin XM25T-584mm mustana 36-reikäisenä on olemassaoleva tuote, mutta luottokauppiaalla ei näemmä just nyt varastossa.

Litku huonoa vai huono kumi?

G-One 2,35 TLE. Vannenauhana Gorilla-teippi.

Käytetty kumi edessä. Nappulan keskelle tuli reikä, josta litku suihkusi. Paineen alentuessa vuoto hidastui ja tiivistyi, mutta ilman lisäys johti taas isompaan vuotoon. Lisäsin litkua. Ei tiivistynyt.

Vaihdoin toisen kiekon, mutta nyt uudella kumilla. Sama vannenauharatkaisu. Toimii ja ilma pysyy.

Takana uusi rengas ja samalla tavalla nappulan keskeltä suihkuaa ja ei tiivisty.

Onko G-One huono tubeless-kumi vai onko minulla erityisen huonot litkut? Ensin oli vuosi vanhaa Stania ja sitten kävin hakemassa Zefalia Motonetistä. Ei auttanut.

Lähden nyt kaivelemaan nappulaa tarkemmin, mitä sieltä löytyy.

Stans normaali litku toimii juurikin noin huonosti. Stans race toimii paremmin, ja varmaan jotkut muut litkut toimii myös.

Nyt ne kumit sitten tiivistyi. Stan oli vuosia vanhaa. Zefalia ruuttasin lisää ja nyt on pysynyt kohtuudella ilmat sisällä. Lähellä oli sisureiden laitto.

Onko ideoita miten saisi renkaan hyllytä pois?
Tahtoo sanoa, että en saa sitä reunaa sitten millään irtoamaan.

Pelkään, että ongelmana on se, että on sisuri siellä tubelessvanteen ja -renkaan välissä. Kuten helposti käy, jos tien päällä joutuu semmoisen asentamaan, eikä niin perusta kaikesta tuhtaamisesta. Mutta nyt oli tarkoitus vaihtaa talvikumekset alle, mutta taisin ainostaan saada kipeät peukalot.

Ja niin, ei ole ruuvipenkkiä ja muutenkin sellaiset tien päälläkin onnistuva vinkit kiinnostaisi nyt eniten.

Kiekko pois ja lattialle akselin päälle. Sitten painaa voimalla/koko kropan painolla rengasrautaa käyttäen reunan uraan. Parasta jos löytyy joku pyöreä saavi/roskis jota vasten kiekkoa voi tukea mutta lattiaa vasten onnistuu myös. Kannattaa tsekata rengas-inserttivalmistajien ohjeita jos ei lähde, inserttien kanssa on samoja ongelmia

Astuu renkaan päälle kengät jalassa ja vetää kaksin käsin kehästä. Kantsii kokeilla kans eri kohdista rengasta.

Jos ihan hitokseen painaa reunaa pois hyllyltä, alkaa muodostua vaaraksi vanteen toisen puolen seinämän taipuminen sisäänpäin. Akseli lattialla/maassa pakottaa kiekon tältä kannalta ikävään kulmaan.

Kehä kantsii tukea isommalta alueelta, siis laittaa esim. osittain pöydälle niin että pinnat ei ihan kosketa pöydän reunaa.

Toinen vaihtoehto on painaa reunaa hyllyltä puristamalla samalla toisen puolen reunaa vastaan. Papukaijapihdit käyttöön ja jotain kunnollista leukojen suojaksi, kartonki ei riitä.

Sisurin voi tyhjentää ja työntää venttiiliä pikkusen matkaa vanteen sisään, siitä raosta voi sumutella WD40:ä ja antaa sen valua venttiilin runkoa pitkin renkaan ja sisurin väliin. Vähän kääntelyä ja sitten koettaa painaa rengasta pois hyllyltä venttiilin kohdalta.

Googlettamalla DIY beadbreaker, löytää paljon ideoita. Kuvan kaltainen systeemi toimii hyvin (polkupyöränrenkaassa riittää vähän heppoisempikin materiaali) Tärkeää on päästä lähelle hyllyä tuolla kärjellä. Sittemmin olen ostanut ihan virallisenkin laitteen mutta tuollaisella irtosi ihan yhtä hyvin.

1 Like

Sain lopulta, Lumikon vinkin avulla, eli papukaijapihdeillä irti pyyhkeellä suojaten.

Sitten saikin tapella seuraavan asentamiseksi vanteelle.
Jossain tien päällä kyllä seuraisi ongelmia. Tai siis, saattaa vielä seurata.

1 Like

Tulisko ohuempi teippi kyseeseen? Rengasrasva? Renkaan reunan kevyt hionta?

Pitäs ostaa litkuruiskuun uusi letku, mutta ei oo venttiiliä ja mittaa lähettyvillä. Eli mikä sisähalkaisija pitää letkussa olla että sopii presta venttiiliin?

Sielu 4,6 mm. Renkaassa kiinni oleva osa 6 mm.

1 Like