Truvativ SRAM X0 DH fiksikäytössä???

Onnistuukohan tällaisen käyttäminen fiksikäytössä? SS maastureissä näitä on käytetty aika tavalla, mutta kestääkö sopiiiko fiksikäyttöön?

http://www.sram.com/truvativ/products/truvativ-x0-dh-crankset#/path/term-id/267

Näyttää hienolta. Muutama seikka epäilyttää. Tuossa on parikin alumiini-hiilikuitu-rajapintaa: spiderista kampeen ja kammesta poljinkierreinserttiin. Ne ovat aina rakenteellinen riski, etenkin fikseissä joissa vääntöä tulee ylimääräisiin suuntiin.

LIsäksi tuon kammen kanssa mahdolliset keskiötyypit eivät ole fiksikäytössä yleisiä. Parhaan hyötysuhteen kammen ominaisuuksista kai saisi irti BB30-keskiöllä, ja sellaisia fiksirunkoja ei taida olla kuin uusi All City Nature Boy.

Mutta mitäs, ole early adopter ja testaa.

Mulla oli joskus Shimanon Saintit Crosscheckissä. Q-faktoria oli ns. “riittävästi”. Liekö noiden kanssa sama juttu?

Taitaa jäädä kokeilematta. X0:n kokonaispaino keskiön kanssa 750g (36t/165mm) ja juuri kellotin Whiten kampisarjan Philin Ti keskiön kanssa 771g (42t/175mm), joten aika samoissa painoissa mennään. Se, että X0 kammet sopisivat projektin luonteeseen hitusen paremmin, ei ehkä ole hyvä syy maksaa ainakin 150 euroa enemmän ja ottaa riski, että miten ne kestää. Vaikka luulen, että omassa käytössä kyllä kestäisi.

Miten tuo GXP 83:n kanssa? Eikö noissa kammissa oo kans kiintee akseli, joten pitäis olla 83 milliä levee keskiö niiku dh-peleissä on?

Tämä on vastaava, jota on käytetty jonkin verran myös SS käytössä.

http://www.sram.com/truvativ/products/truvativ-x0-10-speed-crankset#/path/term-id/267