Tästä lähtee hulluus!

Kaverilta sain tällaisen raadon fiksiprojektiksi. Oikeastaan mitään tietoa ei ole mistään. Ihan hauskan ja rakennuskelpoisen näköinen ainakin näin vanhan bmx, mtb-kuskin silmään. Kammet, polkimet, takakiekko, tanko, penkki+tolppa ja kumit ainakin tulee uusittua. Aivan ulalla tämän tyyppisten pyörien suhteen. Esimerkiksi keskiöstantardit täysi mysteeri.

Kuvia, jos joku osaisi sanoa rungosta enemmän?
http://img697.imageshack.us/img697/3619/fiksihommat1.jpg

http://img402.imageshack.us/img402/9029/fiksihommat2.jpg
Osaako joku sanoa noista kammista ja keskiöstä jotain? Miten saadaan irti, millainen keskiö tuo voisi olla? Millainen keskiö tuohon voisi sopia jne.
http://img408.imageshack.us/img408/5066/fiksihommat3.jpg
Rungossa lukee tällaista " SCO racing, senior" merkillä “SCO” ei kyllä paljon mitään löytynyt. Runko luultavasti 70-90 -lukua.

Kuvat heikkoja tänään salamattomuudesta johtuen, mutta sormet syyhysivät liikaa saada vehjettä näytille!

Joku SCO-merkkinen pyörähän täällä tovi sitten myytiinkin, muistaakseni.
Tuollanen keskiö on oikeestaan aina, tai mitä oon ite nähnyt, eka vaan paukuteltu kammet enemmän tai vähemmän väkivaltaisesti irti, ja keskiö pois ja uutta tilalle, riippuu ton keskiömuhvin kierteistä, että saako uutta keskiötä. Mikäli saa, niin uutta keskiötä ja uuudet kammet vaan. Ja sit jos (ja todennäköisesti kun) saat tuon fiksikiekon, niin siinä alkaa olla tarvittavat kasassa.
Tosin ihan alkuun varmaan kannattaa tarkastaa ohjainlaakerin kunto, ja muutenkin putsailla pyörää, ainakin itse oon huomannut että puhdasta pyörää on hitusen mukavampi laittaa.

Tuskimpa on täältä kotoisin. Kaverille ilmaantui jonkun aikuisen äijän puuliiteristä.

Aikalailla hyvältä vaikuttaa etunavan ja ohjainlaakerin laakerit. Ohjainlaakerin ajattelin purkaa ja puhdistaa kokonaisvaltaisesti. Uudenkin saatan hommata, jos sattuu vastaan! Meinasin, että jos laittaisin tuohon kaapissa lojuneen 22.2mm - 1 1/8 ahead-stemmiadapterin. Saapahan suoraan mtb-osat hyötykäyttöön.

Alunperäisellä suunnitelmalla olisin mennyt tuolla ohjaamolla, mutta tanko on ilmeisesti jonkun kolaroinnin seurauksessa vääntynyt piloille. Suora tai riseritanko siis tulossa!

Sheldon-setä, jokaisen säätäjän tietopankki.

Noi on kiilakammet. Älä lähde summittaisesti mäiskimään sillä vasaralla, ennen kuin olet perehtynyt aiheeseen..

Äläkä unohda lukaista myös Sheldonin fiksikonversio-opasta.

Jos ajattelit käyttää hidastamiseen jarruja, niin ton rataspakan tilalle saa luultavasti pyöräytettyä ratarattaan.

Bobin verstaalta voi kans löytyä hyödyllistä infoa.

SCO on tanskalainen pyörämerkki (Smith & Co, Odense). Netistä löytyy kyllä jotain
kevyttä infoa (SCO cykel). Keskiö on todennäköisesti britti standardi (ainakin oli
mulla olleessa rungossa). Eli entinen keskiö irti ja nelikanttikasetti tilalle.

-Olli

Kiitos linkeistä! Jotakin tällaista tarvitsinkin.

Itsarinapaa tuskin nyt haluan. Sen verran noita pyöriä tuossa, että taidan rakentaa tämän aivan “jarruttomana”.

Jos ei tarpeeksi halpaa fiksinapaa ala tulemaan eteen, niin pitää harkita kiekon rakentamista tuolle kehälle. Kunhan saa selvitettyä pinnoille oikean mitan.

Kammet lähti ilman suurempia tappeluja irti. Toinen keskiön laakerikuppi jäi vielä kiinni ja hautumaan crcn kanssa. Ei saa rasittaa itseään liikaa 10h työpäivän päälle! Huomenna se lähtee. keskiö oli aivan normaaleilla kierteillä (huh!)Eli samat, mitkä mtb-pyörissä ja euro-bmx-keskiöissä. Pitänee siis lisätä ostoilmoitukseen näppärät kammet… Yllätyin, kun hinnat eivät olleetkaan niin suuria. Useita vuosia tottunut katselemaan Freeride- ja bmx-pyörien kampia, joiden hinnat on halpoihin maantiekampiin verrattuna todella TAIVAISSA.

munakorva - 17:14, 7.4.2010 » Useita vuosia tottunut katselemaan Freeride- ja bmx-pyörien kampia, joiden hinnat on halpoihin maantiekampiin verrattuna todella TAIVAISSA.
Was? Vertaatko sä Rallinaaman Sixc kampien hintaa johonkin Shimpan Sora settiin vai mitä toi tarkotti?

Aikalailla. Tässä projektissa saa helpottuneesti katsoa halpoihin ja halpoihin käytettyihin.

Ehkä se tämäkin pyörämuoto vielä käsistä lähtee ja osat maksaa niinkuin edellisissä pyörissäkin…