Tarrojen/liimajämien poisto vanteista???

Tuli revittyä tarrat vanteista ja jäi liimapintaa johon törky kivasti tarttuu jne… Kokemuksia/neuvoja millä myrkyllä sais pois??? Täääääääänxxx… =) -Jani

Wd40

Asetonilla eli esim. Xtra/Rainbow kynsilakanpoistoaineella

Asetonia(kin) sisältävä Quickleen ei ainakaan sinällään ollut tarpeeksi tehokasta vaikka melkoinen myrkky onkin, vaan homma alkoi toimimaan vasta kun peukalolla hieroi liimaa irtin sen verran että sai siitä semmoisen kontaktiliimapallon, jota kehää vasten pyörittelemällä sit sai loput liimat tarttumaan samaan palleroiseen. Voimaa tarvittiin jonkun verran.

Fuck myrkyt mään. Lämpöö. Kuumailmpapuhallin on tähän paras. Kuumalla ilmavirralla alkaa tarrojen liimat sulamaan ja näin lähtevät helpommin myös irti. Myös sytkäri ja muu “avotuli” toimii. Kannattaa vain olla varovainen, ettei samalla lähte muukin pinnoite.

Oon käyttänyt xyleeniä, jos siis metalliosista pitää saada tarrat pois.

Oolsprait! Täytyypä kokeilla noita, kiiiiiiiiitttttttttooooooooooosssssssssss… =)

ja vanha keskustelu aiheesta tarrojen poisto: Pistan tarrat veks... - Paja - Yksivaihde.net

Toi tarrojen jättämä liima lähtee parhaiten ajamalla.

Hachio - 13:38, 20.11.2012 » Toi tarrojen jättämä liima lähtee parhaiten ajamalla.
Hah! Ei lähe, kyse maastopyörästä ja pinta kerää näytteitä skutsasta niin että siihen alkaa kohta kasvamaan jäkälää... ;)
perskuta - 13:58, 20.11.2012 »
Hachio - 13:38, 20.11.2012 » Toi tarrojen jättämä liima lähtee parhaiten ajamalla.
Hah! Ei lähe, kyse maastopyörästä ja pinta kerää näytteitä skutsasta niin että siihen alkaa kohta kasvamaan jäkälää... ;)
Et vaan aja riittävän täysii.

Tuollaisella 3M Sitrus Cleaner poistivat tarroja ja putsailivat maali/liimatahroja telakalla, todella tujua ainetta. Harmi kun ei tullu hamstrattua kuin yks puteli joka on jo käytetty. Ainoa aine jolla sai tarrat irti helposti, suihkaus vaan tarran päälle ja parin minuutin päästä sai ottaa pois ihan vaan vetämällä, liimat liukeni ja kaupan päälle jäi kiva sitruunantuoksu.

bunba - 15:07, 20.11.2012 » kaupan päälle jäi kiva sitruunantuoksu.
[i]"You think that's air you're breathing?"[/i]

Ite käyttäny sekä töissä että vapaa-ajalla liimajämien puhdistamiseen ksyleeniä tai semmosta putelia, jossa lukee “liimatahrojen poistaja”. Tais siinäki ksyleeniä olla.

Antingen använda en stark kemisk eller förtroende proffs. Jag tog till exempel bort resterna av klistermärken från golvet genom att kontakta Städfabriken AB och allt var bra. Så jag råder alla att åka dit

Olisi kyssäri liittyen tarrojen irrotuksen kuituvanteista. Kyseessä XMC 350. Tarrat näyttäis olevan lakattu tai laminoitu vanteen pintaan todella tiiviisti. Onko mitään järkikeinoa irrotteluun? Kiitti

En tiedä onko apuaja, eräistä kuituvanteissa oli jollain silkkipaino tai vastaavalla tekstit, ns.toffeelaikalla, porakoneeseen tarkoitettu teipin poistaja, sai enimmät, mutta rupesi lämpiämään ja jätetiin kesken, lopuksi hinkattiin 2000 vesipaperilla, en suosittele, työtä riittää, toisaalta omistaja sai kaupan päälle kivan silkin himmeän pinnan. Ne tarrat eivät pehmenneet asetoniin, ksyleeniin tai muihinkaan mitä uskalsimme kokeilla.

Tähän mennessä paras tulos

Tupla

jboman - 20:56, 9.6.2020 » https://5.imimg.com/data5/QM/EE/MY-34540357/razor-blade-500x500.jpeg Tähän mennessä paras tulos
Ja sitten pitkittäin eikä ranteen poikki.