Taka-akselin säätöruuvit elikkäs ketjunkiristimet/chaintugit ym

Voisko joku jeesata avutonta. Onks noilla takahaarukassa olevilla taka-akselin säätämiseen (luulisin) olevilla ruuveilla joku “tunnettu” nimike? Sattuisko joku olla halukas myymään sellaisia tai tietämään mistä niitä löytyis. Mulla on vanha Bianchi mis ei flipfloppi meinaa pysyä paikoillaan kun runttaa mäkeä ylös tms. Siis renkula ei pysy suorassa vaikka pikalunkut on kyllä lujassa.

Chain tug on otuksen nimi. Itse hommasin MKS:n versiot aiheesta: http://www.benscycle.net/index.php?main_page=index&cPath=188_192

Hyvin toimii!

Kiitti Janppa vinkistä.

Janpan linkittämä kiristin ei toimi eteenpäin aukeavien haarukanpäiden kanssa. Pikalinkku sinkulassa tai fiksissä on yleensä aika tyhmää, juurikin tuon luistamisen takia. Hommaa kunnon kiekko pulttiakselilla tai pulttiakseli jo olemassa olevaan kiekkoon.

Hyvä pointti SanttuT. Pikalinkut on nounou, mutta kuumotti niin päästä testaamaan ja tollaseen freewheel/linkku settiin oli osat saatavilla. Halon Aerot on matkalla jo suomeen niin ei siitä sen enenmpää. Vädäksä sit ne pultit niin helvetin kireelle ettei mitään chain tugei tarvi? Mul on just tollanen eteenpäin aukeava haartukanpää, mut kuvittelis et ruuvit jotain auttaa ettei pääse luistaan vain toiselta puolelta.


Vanhemmissa haarukanpäissä ruuveilla säädetään kiekko suoraan. Siisa vaihtokiekko menee heittämällä samalle paikalle haarukkaan, eli jarrut toimii vanhoilla asetuksilla.

http://mtobikes.com/wp-content/horizontal-drop.jpg
Ratarungoissa ruuveilla voidaan estää kiekon luistaminen eteenpäin. Jotkut käyttää, jotkut ei. Mä olen käyttänyt ketjunkiristintä yhden talven, koska kiristimeen sai lokarin aisan kiinni. Muuten en käytä.

Kiitti avusta. Laitanpa ruuvit tilaukseen.

Tarvitsenko pikalinkulle oikeasti pikalinkku chain tugit vai hoituuko homma normaaleilla chain tugeilla? Jos ei hoidu niin saako pikalinkkuversioita kivijalasta (HKI)?

Mun kokemuksen mukaan hyvä “internal cam” -tyyppinen pikalinkku pitää kyllä kiekon paikallaan fiksissäkin. Riippuu kyllä varmasti pikalinkusta, akselista, rungosta, tähtien asennosta ja siitä, kuinka raivolla sen pikalinkun kiristää.

Maastoajo ja inbred kyseessä. Tuntuu metsässä välillä lipsuvan irvistysmomentissa olevat ratapultitkin niin mielummin pelaan varman päälle.

Kyllä sen normaalin chaintugnkin pitäis toimia. Ja jos lipsuu tms niin sen kiristimen (MKS tyylisessä) O-renkaan voi varmaan laittaa myös hahlon sisäpuolelle.

Konvertoin justiinsa pajalla poolopyörän naabelin pikalinkusta kuusiokolokiinnitteiseksi. Meni about kolme minuuttia. Tarvittiin kierretappi. Saattais olla just se mitä toi sun takakiekko kaipaa…

^M6 kierre akselin sisälle?

Odie - 19:32, 7.4.2014 » Konvertoin justiinsa pajalla poolopyörän naabelin pikalinkusta kuusiokolokiinnitteiseksi. Meni about kolme minuuttia. Tarvittiin kierretappi. Saattais olla just se mitä toi sun takakiekko kaipaa...
Kerros.

Just näin. Ja sit vaan sopivat prikat ja m6 kuusiokololla kiristys.
Jos sössit kierteytyksen/korkkaa tulevaisuudessa niin akseli toimii edelleen pikalinkulla.

Meinasin kokeilla tota aikoinaan, mutta arvelin ettei mun markan kierretapit ois kestänyt karkaistun cromon kierteytystä.

chaintugit on kivat. t.nimim. en ole viitsinyt poistaa maaleja dropeista.

Mulla parissa fillarissa (Plug ja Moonlander) tapahtui lipsumista. Ostin Tuggnutin, joka ratkaisi tilanteen Plugin osalta. Moonlanderissa tapahtui kuitenkin lipsuntaa levyjarrun puolella taaksepäin.

Otin maalit haarukanpäistä pois, vaihdoin pikalinkun “internal cam”-tyyppiseen (Shimano XT) ja laitoin kunnolla kiinni. Eipä ole enää lipsunut eteen taikka taaksepäin. Plugista lähti kans maalit ja Tuggnut on nykyään miljoonalaatikossa sen varalta, että poppakonstin taika joskus hälvenee.

Polkasin viikonloppuna kiekon vinoon kun taka-akseli luisti just kriittisessä kohdassa…
Aattelin nyt ensimmäisenä näyttää viilaa noille dropeille josko se auttaisi, mutta enemmän jäi mietityttämään se, että kun aloin asettelemaan kiekkoa uudestaan paikoilleen niin akselin pultit oli melkein sormikireydellä… Muistan kyllä varmasti kiristäneeni ne kunnolla kiinni joten onko mahdollista, että nuo jotenkin kiertyy auki itsestään riippuen siitä kummin päin kiekko on laitettu (fix/fix)? ja pultit oli kiristetty pari päivää sitten, joten tuskin niin nopeasti löystyvät ajossa.

Oot todennäköisesti kiristänyt huolimattomasti tai sit akselilla on muuten tapahtunut jotain, esim kartiot pääseet myöskin kiertymään. Mulla ei ikinä maalatuilla tai maalaamattomilla rungoilla ole ollut ongelmia noiden kiekkojen pysymisen kanssa ja näissä mukana myös pulverimaalattuja runkoja, joten riittävä kiristys kyllä lähtökohtaisesti riittää. Chainthugeissa on ongelmana se, että jos sun tarvitsee paikata kumi tai muusta syystä ottaa kiekko irti, niin joudut ensin löystämään niitä, jotta kiekko liikkuu eteenpäin ja saat ketjun pois rattailta.