taaksepäin pyöräily niksejä

Hei,

mikä on paras menetelmä oppia ajamaan taaksepäin fixiellä? Onko suositeltavaa esim. opetella ajamaan ensin ympyrää taaksepäin tai harjoitella suunnan vaihtelua (sahaamalla ees-taas) ja sitten vasta suoraan taaksepäin? Onko suoraan taaksepäin ajaminen lähes mahdotonta? (Sillä suurin osa videoista netissä kuvaa taaksepäin ympyrässä ajamista.)

Pogoaminen ja keula pystyssä ajaminen olisivat listalla seuraavana, mutta enköhän jätä ne seuraavaan kertaan :wink:

Suosittelen ensiksi opettelemaan suoraan eteenpäin ajoa mahdollisine mutkineen ja kurveineen

Smurf - 19 minutes ago » Suosittelen ensiksi opettelemaan suoraan eteenpäin ajoa mahdollisine mutkineen ja kurveineen
tämä pitäis munkin pitää mielessä. Niiden trackstandien, peruutusten yms. opettelu vaan on "erilaisempaa" ja "törkeesti hauskempaa."

Smurfin ohjeet on hyvät. Mut sitte:

  • aloita trackstandista

  • lähde huonommalle puolellesi kaartamaan

  • älä tee liian hitaasti, alussa ainakaan. vauhti korvaa tasapainon puutteen.

  • yritä uudestaan ja uudestaan ja uudestaan

Enpä tiiä, mut tuntuu siltä että tasaisella alustalla toimii paremmin. Alamäkeen reenatessa oli kuitenki iisiä aloittaa.

Nää voi kans lukasta läpi, josko jotain vinkkiä irtois:

Meikällä tuntus onnistuvan paremmin, kun on eka harjotellu jonki aikaa sitä eteenpäin ajoa kurvailuineen ja sitten vasta alkaa poljeskeleen taaksepäin ympyrää.

Kiitos hyvistä linkeistä/vinkeistä! Mikäköhän sai ajattelemaan etten olisi ajanut fixiellä eteenpäin :slight_smile: Olen ajanut taaksepäinkin aika paljon yhdellä vaihteella, ja ilman apupyörää :wink:

Kevyemmät välitykset auttaa harjoittelussa ainakin mulla. Raskaalla välityksellä ei saa jokasella treenikerralla kun kertaalleen pyöräytettyä polkimet ympäri ja silti vauhti ja pyöriminen menee aika kovaksi harjoitteluun. Fillari menee täysympyrän raskaammilla välityksillä ennen kun polkimet on edes päässyt koko ympyrää.

Kevyellä välityksellä saa pyörittää pitkälle toista kierrosta polkimia ja silti vauhti pysyy järkevänä harjoitteluun. Kevyellä välityksellä fillari menee täysympyrän vasta kun polkimillakin on saatu täysi kierros pyöritettyä.

Kokeilin ekaa kertaa keskiviikkona kevyemmällä välityksellä ja meni heti helpommin. Onnistui jopa kahdeksikko ja pari kiekkaa toiseen suuntaan kuin normaalisti pyörii. Kyllä se silti lähtee lapasesta kolmen kiekan kieppeillä…

Yks hyvä vinkki vielä:

  • Elä pistä jalkoja häkkeihin / lukkoihin

vaikka en osaa ajaa kunnolla edes yhtä ympyrää taaksepäin niin uskallan silti olla eri mieltä tosta jalat kiinni/irti asiasta: taaksepäin saa pyöritettyä polkimia sen “vaikean kohdan” yli helpommin kun jalat on kiinni, tai ainakin toinen jalka kiinni, jos siltä tuntuu.

Mjoo. Itteä ei miellytä nuo nollavauhdeistakaan pannuttelut niin paljoa. Toinen jalka kii nyt tietenki vois olla, mutta varsinkin kun tuntuu vielä vähän raskaalta välitykseltä tuo mun 46x17 tohon taaksepäin rullailuun, niin vauhti nousee aika helposti nimenomaan sen vaikean kohdan tienoilla niin että alkaa kuumotella jos on lukittuna pyörään :slight_smile:

Vaikka kaatuminen ja pyörän päälle veren valuttaminen onkin aika saamarin typerää puuhaa, niin se opettaa pirusti. Ts. kaatumista ei pidä pelätä, seuraavalla kerralla ainakin tietää missä se raja menee.

En mäkään osaa ajaa takaperoisia ympyröitä, mä vielä opettelen irrottautumaan koukuista.