suuri vaihdekeskustelu

Ylempi rissa kyllä just ja just pyörii mukana, mutta varsin takana se on.

Vai voiko siinä olla koko vaihtaja väärässä asennossa kiinni korvakkeessa?

Tuolla voimansiirtotopikissa jo kyselinkin, mut jatketaan täällä, niin tulee oikeampaan topiin kysymys.

Tilasin tosiaan grx400 osasarjan ja se olis tarkoitus laittaa Sibboon kiinni. Erilaisia vaihtoehtoja mietin alkuperäisten kampien säilyttämiseksi mutta nyt olen epäselvässä tilanteessa sen suhteen että toimiiko grx400 kahvat 105 5800 sarjalaisen etuvaihtajan kanssa ja jos ei, niin skulaako grx:n etuvaihtaja suginon maantiekampien kanssa. Onko tää niin millintarkkaa puuhaa ketjulinjojen suhteen mitä valmistajat antaa ymmärtää? Onko pohdintani turhaa ja pääsen helpommalla kun ostan vaan 40t narrow widen eteen ja ajan auringonlaskuun.

Tähän jos jollakulla on viisautta, niin sitä otan mielelläni vastaan.

https://productinfo.shimano.com/#/com?cid=C-453&acid=C-454

Shimanolla on tällainen virallinen yhteensopivuustaulukko, jota pitää lukea vähän tulkiten, koska eri takavaihteisia systeemejä ei sinun pidä sekoittaman, mutta sanoisin että kumpikin etuvaihtaja pitäis toimia kahvojen kanssa. En jaksa uskoa, että grx:ssä ois eri vetosuhteet etuvaihtajalle vivussa jos takavaihtajalle on sama.

1 Like

Täällä sanotaan yhteensopivuudesta että GRX-kammissa on normaaleista eroava ketjulinja ja perus maantiekampien kanssa suositellaan käytettävän maantie-etuvaihtajaa. Eli ton perusteella päättelisin että ne GRX-kahvat + 105 -etuvaihtaja toimii Suginon kampien kanssa paremmin kuin GRX-etuvaihtaja.

1 Like

No siis. Shimano väittää että GRX-etuvaihtajat toimii vaan niillä ketjulinjoilla mitä GRX-kammet antaa GRX-keskiöllä. Sama homma maantiepuolella.
Olen itse todennut että tää on ihan perus rahastuspuhetta. En nyt muista mitkä ne ketjulinjat on eikä ole tapana mittailla omia mutta epäilen että osuisin joka kerta omilla kokeiluilla just niihin. Myös eturattaiden etäisyydet toisistaan on vaihtelun alaisena.
Kyllä ne kamat vaan ylläriylläri toimii jos vaan osaa säätää.

4 Likes

Kiitoksia. Lyön kiinni hilppeet. Koetan säätää itse etuvaihtajaa youtuben avustuksella 3 tuntia ja vien sit mekaanikolle.

1 Like

Jos se mitään lohduttaa/rohkaisee, niin mun grx-etuvaihtaja käyttäytyy aivan kunnolla nelikanttikampien (TA Carmina compact, 108 mm keskiön akseli) kanssa, ulomman rattaan ketjulinja jotain 47 mm.

4 Likes

medium häkkinen 10-speed gx ja kuinka iso pakka?

toimiiko 42 tai 46t?

Shimano CUES, what mind?

Kuulostaa saaketin hyvältä pl. nimi.

Create Unique ExperienceS. Jep jep

Oispa vaan ottanu takas käyttöön kaikki DX, LX, STX jne. merkinnät.

:handshake: ULTIMATE
:handshake: INTEGRITY

3 Likes

Kiinostaa kyl 100% cueksen laitto maasturin voimansiirroksi jos käsitin oikein että 9/10/11 on samalla vetosuhteella ja ratasvälillä. XT-tason vaihdevipu ja tarvikelaatuinen 9spd pakka +300% kulutuskestävyydellä - kyllä kiitos

5 Likes

Cuesin myötä ilmeisesti myös cuppi ja couni teknologia navoissa poistuu, mutta tämähän on eri toban juttuja.

Jotenkin tuntuu että tälläinen yhteensopivuusliike sisältään jonkun jäynän. Liian hyvää pyöräteollisuudelta ollakseen totta.

3 Likes

Kestävämpi HG-pakka erittäin jees, varsinkin jos niitä pienimpiä rattaita saa vielä erikseen.

Tietty jos ne saisi maasturipuolen ja maantiepuolen vaihtajien vetosuhteet samaksi, niin se olis kova, kävisi samat vaihdevivut/yhdistelmäkahvat kaikkiin

2 Likes

Varaosien hyllyssä pitämisenkin kannalta kiva jos useemman vähän poikkeavan sarjan sijaan on vähän vähemmän vaihtoehtoja.

Jarrukahvoissa miellyttää toi enemmän tangonsuuntainen kulma johon letku osoittaa, ei oo niin tankolaukkujen tiellä.

1 Like

Kysehän on vaan yhteensopivuudesta Shimanon omien kamppeiden kanssa, ei yhteensopivuudesta muiden kanssa. Oma arvaus on että Shimano vastaa tässä nousevien Kiinalaisten valmistajien antamaan hinnoitteluhaasteeseen, koska kyse on nimenomaan alemman ja keskitason osasarjoista.

Mutta mutta oma ajatus näistä on, että oottelen droppikahvojen putoavan ja hommaan todennäköisesti cues-speksatun voimansiirron 67Stavaan.

No siis jep. Merkkien yli yhteensopivuutta ei tässä myöhäisvaiheen kapitalismissa osaa aivot edes mieltää.

1 Like

Ihan jees mutta Microshift on jo olemassa ja AdventX pelannut maasturissa täydellisesti pari vuotta.