Stemmin ja tangon yhteensopivuusongelma

En aio sentään läpimittastandardeista kysellä, mutta melkein yhtä hölmöjä. Hankin On-Onen matalan Midge-droppitangon, aikomuksenani pistää se vanhaan alumiiniseen Sakaen stemmiin, jossa puristinosa on perinteiseen tapaan kiinteä. Enpä tullut ajatelleeksi, että tangon kurvi on erittäin tiukka ja stemmin puristinosa varsin leveä (päältä 35mm, alta 30mm), joten eihän tuo käänny paikalleen. Uskaltaako stemmin heittää ruuvipenkkiin kiinni ja levittää puristinosaa vääntämällä, vai hajoaako alumiini heti?

Jos tuikkasit talttapäisen ruuvarin sinne stemmin leukojen väliin ja venyttäisit sillä?

Nimenomaan tuolla konstilla, mutta venyttää pitää aika paljon. Taidanpa heittää stemmin penkkiin kiinni ja kokeilla pikkuhiljaa pidemmällä varrella. Lähinnä vaan tuo alumiinin vääntölujuus (?) mietityttää, kun en ole hirveästi materiaalin kanssa pelannut.

Saisko sitä puristinosaa kavennettua jostain kohtaa? Luulis olevan aika pienestä kiinni…

Tuokin kävi mielessä, mutta valitettavasti ei ole ihan pienestä kiinni. Tangon kaari on niin jyrkkä, että leuan sisämittaa pitäisi venyttää 3mm. Noin paljon tuo ei tule varmasti venymään. Jotta menisi venyttämättä paikalleen, puristinosaa pitäisi kaventaa alta 10mm. Varmaan vähän molempia siis, tai sitten metsästämään uutta stemmiä.

mulla on vähä sama ongelma, perinteinen sr-maantiestemmi (25,4mm) ja dedan droppi (26mm), ei mahu, ei. ei oo paljosta kii mut… pfft.

Ootko pyöritellyt ohjaustankoa ja yrittänyt sisään eri asennoissa?

juu, siis se ottaa siinä keskipaksunnoksen kohdalla kii, en sit tiedä jos sitä stemmiä uskaltas tosiaan vääntää auki vähä, tai viilata reikää isommaks =)

asb - 12:32, 20.3.2009 » Ootko pyöritellyt ohjaustankoa ja yrittänyt sisään eri asennoissa?
Onks rivot vitsit palstan etiketin mukaisia?

Mut vakavasti puhuen, tää vaatii kyllä jäykempiä ratkaisuja. Ehkä tangon kuva valaisee ongelmaa:

http://www.cyclepimps.com/products/images/midge.jpg

rokpete - 12:37, 20.3.2009 » mulla on vähä sama ongelma, perinteinen sr-maantiestemmi (25,4mm) ja dedan droppi (26mm), ei mahu, ei. ei oo paljosta kii mut... pfft.
Hei, onkos noi SR:n maantiestemmit yleensä just tuon 25,4? Pari sellaista makaa tyhjänpanttina ja kesäfiksiin olen riseria ajatellut, niin sehän sattuisi kivasti kohdalleen.

EDIT Niin ja selvästi aika laiska, kun en itse jaksa mennä mittailemaan. Ryhdistäydyn.

Nostan vanhaa topsua, sillä kärsin vastaavasta ongelmasta. Speksasin itelleni Nitto Noodlen ja (heti perään heittäydyin pihiksi) Kalloyn Road quill stemmin. Molempien kiinnnitys, käyttämäni internetsshopping sivuston mukaan, 26mm. Nuudelista ei epäilystäkään, mutta tämä halpis Kalloy… Sain pyäräyteltyä tangon ja stemmin yhteen, mutta vapautettua stemmin “levityksestä” ovat niin tiukkaan naitettuna että melkein voisi jättää kiristyspultin pois ja kestäisi ajoa. Onkohan nuo halpiskalloyt sittenkin 25,4mm vai mitäkä tässä tapahtuu. Uskallanko käyttää tuota stemmiä vai meneekö uusinta speksailuksi?

Vaikee uskoo että saat ujutettua 26,0mm tankoa 25,4mm stemmiin kiinni.

Niin itsekkin järkeilin tselleni, muttakun tangon kulmaa ei saa säädettyä vähääkään ilman, että avartaa stemmin clamppia “voimalla”, alkoi arveluttaa stemmin clampin kiristys. Tangon pilaantuminen pelottaa :smiley:

Kandee muistaa että Noodlessa on siinä kiinnityskohdassa semmoinen sleeve päällä. Sekin voi vähän vaikuttaa tohon huonoon liikkumiseen. Laita vaan tanko oikeaan kulmaan ja kiristä stemmi ja unohda asia.

jos taklaa 26 tangon 25.4 stemmiin se jää silmin nähtävästi raolleen jostai kohtaa eli ei istu kunnolla stemmin kaareen

en nyt nopeesti löytäny muita kalloy road stemmejä ku 25.4 kiinnityksel ¯_(ツ)_/¯

Kiitosta avuista! 25,4:ksi se kalloy paljastui. Nähtävä rako jäi kiinityskohtaan, tätä en edes osannut ajatella, ja saihan sitä siihen ihan apinana avartaakkin. Tuurilla löysin jämäosieni seasta vanhan 26mm stemmin joka on aivan liian lyhyt, mutta siihen nuudeli meni kuin isi äitiin. Pääseepähän vähän edes testaamaan. Kiitos vielä! Nyt kahvia naamaan ja vielä auringon paistaessa puuduttaan kädet testilenkille! :smiley:

Mitä helvettiä. Jos näin on niin en neuvo enää ikinä ketään missään.

Piti vielä kaivaa vanha 25,4 kiinitteinen SR droppi ja testata, siihen kalloy “sujahti” nätisti ilman ongelmia ja clamppi kiristyy tasaisesti ilman rakoja tangon ympärille.

Asia on sitten selvä.