Steamrollerin osto ja/vai kasaus

Loogisen päättelyketjun tuloksena olen päätymässä Surlyn Steamrollerin hankintaan järkipyörätarpeeseeni. Tarvitsen siis nykyisen työmatkatykin tilalle korvaajan johon mahtuisi talvikumit ja lokasuojat tarvittaessa. Nykyisessä pyörässä on kuravesikin liikaa eturenkaan ja haarukan välissä, vaikka laitoin pienet muovipalat akselin ja haarukan väliin.

Kannattaako ostaa palikat vai valmis paketti? Hakusessa siis uusi pyörä mustalla rungolla (musta on must) ja muut osat kirkkaina. En pahastu askartelusta, joten työajalle ei tarvitse laskea hintaa. Jos itse kokoamalla säästää rahaa niin sitten niin, muuten tilaan valmiin paketin. Ainakin äkkiseltään katsottuna Surlyn osat olisi ihan riittävät mun tarpeeseen - jos jotain selvää etua saisi osavaihdolla niin kertokaa ihmeessä. Mietin että fix/free -napa olisi ehkä paras vaihtoehto jos alkaa työmatkoilla jalkojen vatkaaminen kyllästyttää. Nykyisessäkin on jalkajarru ja muutenkin olen enemmän käytännöllisyyden kuin muodikkuuden perään, joten mitään fixipakkoa ei mulla ole:) Kokeilen sitten millä säädöillä tulen parhaiten toimeen.

Katsoin myös että Fixie Incin 2010-mallin Blackjack ois haluamani näköinen ja oloinen myös, mutta näytti kumien tilat vähän ahtaammille ja mitenkäs saatavuus… milloin 2010-mallit alkaa olla saatavilla?

Mistä siis osat tai pyörä kannattaa hankkia ja missä toimii Mastercard?

http://www.winstanleysbikes.co.uk/product/13773/Surly_Steamroller_Bike_2008

Kerro mullekin jos tuota halvemmalla saa. Kiva kun tykkäät askarrella, voit itse maalata rungon mustaksi.

Pitäisi olla koko 56 ja sitä ei tuolla tietysti enää ole, mutta muuten hinta on ok.

…mutta näköjään 2009 mallia, eli juuri sitä mustaa on saatavilla kun maksaa vähän extraa! (Tosin siinä kaikki on mustaa mutta kokomusta on oikeastaan ihan jees.)

Kumiluodin tuotevalikoimassa näyttäisi olevan Steamrollerin hinta ilman polkimia 790€ eli siihen nähden tuo UK hinta on vielä suolainen.

Foxcompista sai keväällä Steamrollereita 750 eurolla, mustankin olisi saanut tilattua.

Täytyypä kysyä Kumiluodistakin vielä, mutta punta on sen verran edullinen että hiukan halvemmaksi se taitaa jäädä. Katsoin että Brooksin satulan ja rahtien kanssa tulis hintaa n. 820€. Mutta kysyn Kumiluodista mielummin, se on kuitenkin mun lähikauppa.

En nyt nimenomaisesta Steamrollerista osaa sanoa, mutta yleisesti ottaen pyörän ostaminen valmiina on halvempaa kuin osista kasaaminen. Toisaalta taas valmiissa fillarissa saattaa osa osista olla kompromisseja tai muuten ei niin itseä miellyttäviä ja kasaamalla itse saanee varmasti itseä miellyttävän paketin.

Laitoin Kumiluotiin ja Tikkurilan Ajomieheen tarjouspyynnöt. Katson minkälaisia osia tarjotaan ja mihin hintaan. Ainakin näin äkkiseltään vertailtuna en todellakaan jaksa nähdä ulkomailta tilailun vaivaa kun säästö on aika minimaalinen ja muutenkin mukavampaa hoitaa asia ihan paikallisesti. Odotan jännityksellä…

Muutaman valmiin ja useamman itse kasatun empiirisellä kokemuksella voin todeta, että valmis on edullisempi. Kasatessa lähtee kuitenkin speksaaminen lapasesta eikä viitsi ostaa niitä edullisimpia osia kuitenkaan. Vaikka sain steamrollerin rungon törkeän halvalla niin silti kokonaishinnaksi tuli kompliirin hintainen.

Justiin eilen pistin viimein tilaukseen Steamroller-rungon itsellekin. Ajatus oli alunperin ostaa tosiaan pyörä kokonaisena, mutta kun tuota viime vuoden mallia en hakemalleni koolle enää löytänyt, niin otin suosiolla pelkän rungon aikani puntaroituna. Taatusti tuo loppuunsa lompakolle kalliimmaksi käy, mutta perustelin asian itselleni sillä, että kuitenkin painoarvoltaan tuo speksailu ja kasailu on vähintään puolikas harrastetta.

Väliaikatiedot:
Tikkurilan Ajomiehestä tuli vastausviesti 26.8. jossa kysyttiin vähän tarkennusta tarjouspyyntöön. Vastasin, mutta sen jälkeen ei ole tullut mitään.

Kumiluodista ei ole tullut mitään vastausta. Toimiiko nettisivun lomakesysteemi vai onkohan joku muu este vastata?

…Alankin tässä jo laskea osien hintoja itse tilaamalla. Voi olla että pyörä valmistuu ennemmin itse kasaamalla kuin saan valmiit tarjoukset liikkeistä.

Soita Ajomiehelle niin saanet asian hoidetuksi. Yhden miehen pajassa ei ole erikseen huoltomiestä, myyjää ja internetpäivystäjää. Hintataso Tikkurilassa on varsin edullinen ja tekijän osaaminen erittäin hyvä.

Laitoin sinne Tiksiin vielä tarkemman osalistan, jos vaikka nopeuttaisi tarjouksen tekoa. Onhan mulla aikaa odotellakin kun nythän on vasta syyskuu ja talvipyörää kaipailen. Vaikka ainahan se ois kiva saada kaikki mahdollisimman nopeasti ihan heti välittömästi.

Hoi, minkäs kokoisia te olette ja minkä kokoisilla Steamrollereilla ajelette? Alkoi mietityttämään että pitäiskö sittenkin vaihtaa 53-kokoon, mutta nykyisen pyöräni (Nishiki Olympic Royal) mitat ovat kyllä aika tarkalleen samat kuin 56-koossa ja olen sillä tykännyt ajaa…

181cm/56. Ottaisin pienemmän, jos nyt ostaisin.

186 / 59, en ostais pienempää, mutta vaakaputkesta ottaisin 5cm pois :wink:

Mä mittailin vähän tuota nykyistä Nisukka-runkoa niin siihen verraten 56 ois varmaan just passeli sittenkin; seisomakorkeus laskeutuu pari senttiä, pituus kasvaa 8mm ja muuten paikat tuntuis pysyvän entisillä paikoillaan. Tuo nykyinen runko on sentin korkeampi (c-t 57), mutta 8mm lyhempi (c-c 56). Tuollaisella olen tottunut ajamaan (pituuteni 177,5 cm) ja itseasiassa toivoinkin siihen vähän lisäpituutta, joten Steamrollerissahan sitä on. En ole jaksanu hommata pidempää stemmiä. Seisomakorkeus on ollut nyt ihan maksimi, joten se parin sentin pudotus on just hjyvä hjuttu. Tulkoon siis 56 ja pimeys mustan rungon muodossa. Jos ei natsaa niin voivoi ja runko myyntiin!

Isompi on varmaan parempi. Jos ei ole ihan muna-asennossa tottunut vetämään, niin pärjää vähän vähemmillä spacereilla stemmin alla, kunhan stemmi ei ihan nysäksi mene.

Ja jos oikein teknistieteellisesti haluaa asiaa lähestyä, niin ainahan on se competitive cyclistin laskuri. Rollerin kulmat on varmaan aika liki noita ton laskurin olettamia maantiepyörän kulmia, joten sieltä pitäisi tulla ihan helposti sovellettavaa dataa.

MFFF - 10:17, 10.9.2009 » ...Tulkoon siis 56 ja pimeys mustan rungon muodossa. Jos ei natsaa niin voivoi ja runko myyntiin!
Mulla on paapostin tullissa venaamassa musta, nappularengaskelpoinen, teraksinen sinkularunko kokoa 56 :-)

…enhan ma silla itse mitaan tee kun olen 168 cm miehenpuolikas, mutta kun halvalla sain niin ajattelin etta ehka jollain on sille tarvetta.
huomenna kayn hakemassa sen, mikali flunssa helpottaa. Ilmoittele jos kiinnostaa.