Steamroller cyclocrossarina?

Ajeleeko joku Steamrollerilla hiekkaa ja polkuja? Onko geometriassa jotain minkä vuoksi ei toimisi? Crosscheck taitaa olla ihan hyvä ja yleinen maastossa, mutta onko sen mitat olennaisesti erilaiset kun saman kokosella Steamrollerilla?

Mulla on sama mielessä. Ajattelin laittaa talveksi nappularenkaat ja ehkä jopa vapaarattaan. En ole ikinä Crosscheckiä testannut joten vaikea sanoa kuinka paljon eroa on, mutta luulis että se toimii paremmin todellisessa cc ajossa. Itse kuitenkin ajelen pääasiassa kaupungissa joten steamroller passaa varmasti.

Nyt pitää varmaan aloittaa hullu rengasspeksaus kun ei noista gumeista mitään tiedä. Olisiko kenelläkään mitään suosituksia? Tai jopa myydä renkaita?

Cross-Checkissä on loivempi ohjauskulma ja pidempi akseliväli, mikä tekee siitä lunkimman ajettavan. Se on talven liukkailla aika huoleton kulkine. Ei Steamrollerkaan ole mitenkään erityisen nopea ohjaukseltaan, joten mikä ettei sillä talveakin ajelisi.

eki - 58 minutes ago »

Nyt pitää varmaan aloittaa hullu rengasspeksaus kun ei noista gumeista mitään tiedä. Olisiko kenelläkään mitään suosituksia? Tai jopa myydä renkaita?

No mulla olis vielä tuolla nuo contin twisterit, miten ois? 20e+plus postit parista?

Ite laitan välikelin renkaiksi nyt Kendan small block eightit.

Kiinni veti, laitoin privaa renkaista.

Kiitti jarkko tuosta selvityksestä. Toi Steamrollerin tiukempi ohjauskulma vähän kyllä pelottaa. Inhottava hiekkasissa alamäissä ja juurakoissa. Jos maastolenkkieni ajoita (taukoa kohta 3 vuotta) vielä oikein muistan niin jyrkemmillä ohjauskulmilla fillarit tökki aika tehokkaasti esteisiin ja tangon yli pääsi useammin loivempiin ohjauskulmiin verrattuna.

Jos jollekin tulee vielä jotain hyvää tai huonoa Steamrollerin polkukelpoisuudesta mieleen niin pistäkää tuleen. Ja kaikki kokemukset jos joku on poluilla Steamilla käynyt. Tää on nyt yhden Steamrollerin osalta kohtalon kysymys!

Muista että 28" jyrkkä ohjauskulma on ihan jotain muuta, kuin 26" jyrkkä ohjauskulma. Rengaskoko auttaa ihan helvetisti.

Toisaalta 28" jyrkkä ohjauskulma voi tarkoittaa toe-overlappia pienemmän pään rungoissa, mitä ei esiinny 26-tuumaisissa. Se on metsässä aika ikävä ominaisuus.

Mun crosscheckiä (54 cm, 23-millisillä slikseillä) saa kyllä testailla vaikkapa huomisissa keskareissa, jos sellainen kiinnostaa. Eihän se niin seksikäs ole kuin steamroller, mutta aika toimiva jokapaikanjuhta kuitenkin.

No jos on valinnan varaa, niin oikeeseen metsäajoon ottasin crosscheckin, mutta jos saa puoli-ilmaseks steamrollerin, tai sellanen jo on, niin kai sillä metsässäkin selviää. Jos fixedcrossaria rakentaisin, niin vaihtasin kyllä keulan johonkin crossarin keulaan, että sais vähän järkevämmän jarrun kiinni.

Fixedcrossarista just kyse. Steamroller Crosscheckin keulalla vois toimia? Sais muutaman millin loivemman ohjauskulman ja jarrut kiinni. Tosin en usko heikkojen jarrujen tulevan fixedcrossarissa ongelmakohdaksi. Välitykset kuitenkin sellaset ettei vauhti alamäkipoluilla pääse alunperinkään hallitsemattomaksi kasvamaan.

“It’s most at home on the street, but it’s also track legal and does a pretty fair job on trails too.”

Suora lainaus Surlyn sivuilta, eikä mielestäni ole pahasti pielessä. Kukin tyylillään, mutta itse laittaisin vaikka levyjarrun eteen :), oli välitykset mitkä tahansa.

Nimimerkillä:

6" metässä ja kaikki vaihteet mitä kaupasta löytyy, on just sopiva.

http://www.bc-hellsinki.com/images/zoom/VUTMAA/viewsize/DSC_0160_28_1_1.jpg

Ja pyörä siis täysin kunnossa ja edelleen kadulla raiskattavana. Koko viime vuotisen vpcx-cupin rollerilla ajaneena en loivempia kulmia kaivannut. Okkalta 38-milliset Tioga bloodhoundit alle, toimii kuin junan vessa.

Joku lähetti (en muista nimeä) suositteli noita kyseisiä Bloodhoundeja. Ostin eikä tainnut olla yhtään flättiä viime talvena. Aijoin läpi talven lähinnä kaupungissa. Hyvät ovat.

Hmm… mitäs tohon sanois… kävin kesällä Steamrollerilla joitain kertoja keskupuistossa polkuja kolistelemassa. Hauskaa se oli, mut täysin järjetöntä. Jarrua ei ollu ja polkimetkin kolisi joka paikkaan, mut kuten sanoin, hauskaa. Tangon ois pitäny olla vähän leveämpi, ni ois saanu mäkiin enemmän vipuvartta.

56 cm runko, edessä muistaakseni 37-millinen rengas, eikä toeoverlapin kanssa ongelmia.