"Snow white"

Tänään kävin paikallisella kierrätyskeskuksella pyörähtämässä ja silmiini osui varsin potenttiaalinen seuraava projekti Tuon mattamustan Rosiinin kaveriksi.

Tuo on joskus kolaroitu ja keula olikin entinen. Kuvasta ei oikein saa selvää, mutta oli tosi pahasti taipunut. Rengas otti runkoon kiinni ja jaloissa oli vääntymisestä syntyneet urtut.

Tanko ja stemmi on 3TTT:n valmistamat ja niissa on Campan leimat.
Ohjainlaakeri, keskiö, kammet, polkimet ja satulatolppa on myös Campan valmistamia.
Kaikki laakerit oli todella hyvässä kunnossa. Ei olisi uskonut että ko. raato on maannut pihalla ties kuinka kauan.
Polkimet oli toiminnaltaan uuden veroisessa kunnossa. Ainoastaan vasemman puoleiseen polkimeen pitäisi etsiä sinne päähän tuleva tulppa.Maalipinta on todella huonossa hapessa ja tuon joutuu maalaamaan uusiksi. Pyörän väriksi tulee täysin valkoinen+putkiosat amuliinin väriseksi.

Huomenna pitää käydä tonkimassa paikallisesta pyöräliikkeestä “aarrehyllyä” jos löytyisi keula, satula ja mahdollisesti Campan navat.

Kerrassaan hieno projekti! Harmi että keula oli mennyt pask*s. Aika mukavia palikoita on tuossa jo valmiina kiinni. Uskaltaako kysyä paljonko ‘raato’ kustansi?

Joku tämmöinen ois kiva löytää projekiksi. Mut siis noissa 3ttt-osissa on kuitenkin Colnagon leimat ja Camagoololla ei oo mitään tekemistäkään niiden kanssa?

Edit: jos nyt rekisteröityisin, niin nimimerkkini olisi Ernesto Lolnago

Onnea viikon paavoiton voittajalle (natti Raleigh ja kammet nayttais recordeilta).

…Seuraavaksi arvotaan jokeri…

tnts - 21:05, 16.9.2009 » Edit: jos nyt rekisteröityisin, niin nimimerkkini olisi Ernesto Lolnago
Mä olisin John Trolly.

Tuo olisi maksanut 2€, mutta koska ei ollut yhtään kolikoita mukana ja yritin pankkikorttia tarjota niin sain ilmaiseksi.

Tuolla kierrätyskeskuksella myyjät vain ihmetteli että mihin tuo mies hymy korvasta korvaan kantaa tuota romurautaa…
Meni hieman puurot ja vellit sekaisin, siis colnagon leimoilla ovat tanko ja stemmi.

Huomenna alkaa mahdoton hiominen tuon rungon kanssa.

Mistä olette löytäneet valkoisia kumeja? Mieluiten jos jostain nettikaupasta jos löysyisi niin olisi helpompi saada tänne savoon. Maksimi koko mikä takahaarukkaan mahtuu on 28mm

Terwis - 21:19, 16.9.2009 » Mistä olette löytäneet valkoisia kumeja? Mieluiten jos jostain nettikaupasta jos löysyisi niin olisi helpompi saada tänne savoon. Maksimi koko mikä takahaarukkaan mahtuu on 28mm
Mulle on tullut [On-Onelta valkoisia Randonneureja](http://www.on-one-shop.co.uk/acatalog/Online_Catalogue_Tyres_262.html) http://2.bp.blogspot.com/_qcQqzM_7UnQ/SNUsjCJe62I/AAAAAAAACD4/8tE4uS2oSEM/s400/500x423-2008091900005-2.jpg ja [Bike-Mailroderista Zaffiro Pro 2:ia](http://www.bike-mailorder.de/shop/Roadbike/Tyres/Tire-28-Vittoria-Zaffiro-Pro-II-white-folding-23mm::14638.html) http://www.bike-mailorder.de/shop/images/product_images/popup_images/14638_2.jpg
uao - 21:23, 16.9.2009 »
tnts - 21:05, 16.9.2009 » Edit: jos nyt rekisteröityisin, niin nimimerkkini olisi Ernesto Lolnago
Mä olisin John Trolly.
http://i28.tinypic.com/dvipdy.jpg

Tää olis mun avatar.

Korjaan: onnea alkuvuoden jattipotin voittajalle.

Mita putkea toi on? Jos Reynolds 753 niin sitten toi on THE ti-Raleigh teamimalli jollaisella Raas ja Zoetemelk on ajaneet. Siita on tehty myos samannakoinen kansanmalli, mutta siina ei todellakaan ollut recordia eika kai mitaan halvempaakaan campaa.

Nyt meet samantien kioskille lottoamaan ja jattamaan pitkavedon :slight_smile:
…etka todellakaan hio tota vaan kayt katsomassa mallia minkalainen tosta taytyy tehda:
http://www.43bikes.com/raleigh753.html

http://i32.tinypic.com/a9v684.jpg

mulla ois tällainen. voisin ehkä luopua, jos kiinnostaa.

Jos tuo on tosiaankin 753:sta, niin en pitäisi edes kammottavana rikkeenä rikkinäisen keulan korvaamista laadukkaalla hiilikuituisella sellaisella. (uups… mitä sitä tulikaan sanottua… öööhh…)

Niin että kovasti onnea vaan… parhaassa tapauksessa tämä kävi Sinulle hyvin kalliiksi. Heh heh… :sunglasses:

Aloita nyt ensin sillä, että määrittelet sen, onko tuo täysin sopivan kokoinen Sinulle. Ellei, niin asia ei muuksi muutu. Tee tili myymälle tuo silloin jollekin Raleigh fanille sopivaan hintaan.

Viime aikoina on ollut puhetta hapottamisesta… entä jos aloittaisit sillä ja kokeilisit ensin korjaus ja paikkamaalata tuota runkoa ? Se uudelleen maalaus on niin pahuksen väkivaltainen toimenpide. Hapottamisen jälkeen voi tehdä täsmälleen samalla värillä ja ohuella pensselillä korjauksia ja lopuksi lakata rungon. Näin säilyisivät tarrat ja maalaukset.

Ja huomaa, jos tulos ei hapottamisen jälkeenkään tyydytä, niin mikään ei estä kuitenkaan sitä uudelleen maalausta. Vain se uudelleen maalaus on peruuttamaton toimenpide.

Tuure

-.-

Onneks noi kierrätyskeskuksen kaverit ei tajuu mitä niillä on käsissään. Nyt kaikki joukolla koluamaan kierrätysmestoja. Tosin helsingissä tuo on varmaan tehty jo aikoja sitten.

Valitettavasti tuo oli ihan 531:stä putkea…

Runko on itselleni oikean kokoinen koska toinen fixini on muuten saman kokoinen, mutta satulaputki on tuossa sentin pidempi.
Maali tuossa on hirveässä kunnossa. Lähes puolet maaleista joutuisi hiomaan kumminkin ruosteen ja irronneen maalin tilalta pois.
Muuten olisin aivan ehdottomasti jättänyt nuo orkkis maalit.

Tuolla hyllyn alla on itsellä joku keula, mutta se on mallia “retkipyörä” eikä oikein sovi kuvaan.

Sawon suunnalla vai? Mikäköhän metropoli ja mikä kierrätyskeskus kyseessä?

Mikkeli on tarkempi sijainti.
Täällä sellainen paikka kuin Ekotori. Kesän jäljiltä sen takapihalla on hirmuinen kasa kaiken näköistä pyörää. Nopsan ja Tunturin retkipyöriä oli useampiakin ja mietin että sellaisesta voisi vääntää talvipyörän johon mahtuisi nastat alle.
Useita Force 10:jä oli myös kasassa… :slight_smile:

No halvattu! Oon oottanut, että pääsis penkomaan noita armaan kotikaupunkini Mikkelin paikkoja, mut niin harvoin siellä enää ehtii täältä etelästä käymään. Penkominen näköjään kannattaa. Onnea löydöstä!

Itsekkin pitäisi etsiä Campan Grand Sport polkimiin toinen päätytulppa.
Ilmoittele jos löydät jonkun polkimiin sopivan varaosan.
Vai myytkö omasi??
Jos joltain löytyy niin ilmoitelkaa.

Ajattelin ottaa nuo polkimet käyttöön tuohon pyörään. Täällä on yksi pyöräliike Hessun Pyörähuolto josta löytyy vaikka mitä. Sillä on sellainen aarrehylly joka on täynnä enemmän ja vähemmän hyväkuntoisia maantiepyörän osia. Omistaja itse vannoo myös fixien nimeen ja treenaa maantiekisoihin vain fixillä hyvillä tuloksilla.

Tulipahan kierrettyä taas kaikki mahdolliset kaupat ja kierrätyskeskus.
Kohta ne soittaa valkotakkiset automaattisesti tuolla Ekotorilla paikalle kun joku pöpi pyörii innoissaa romumetallikasassa.

Eipä sen puoleen löytynyt mitään.
Satulan bongasin pyörähuollon hyllystä. Punainen nahka oli sen verran repaleinen että sain taas freebien…

Runko, pehmikkeet ja kiskot olivat suorassa. Nuo varustepussin kiinnitykseen tarkoitetut muovikorvakkeetkin oli vielä paikoillaan. Eikun uutta valkoista nahkaa etsimään.

Tuossa on tuon keulan kohtalo:

Renkaankoosta vielä pohdintaa. Mulla on ajossa aika samanlainen raleigh ja siinä oli viime talvena 32mm nakki takana. Pyöri ihan hyvin ja nyt testissä on schwalben cx pro 30mm kumi reiluilla nappuloilla, tuntuu sekin natsaavan hyvin. Luulisin että 32mm nappula tai 35mm kuvioitu rengas on maksimi minkä tohon taakse saa sullottua.