Sinkulaelämää Kotka!

Mahtava fiilis! Eka aikuisiän yksivaihdelenkki takana. Kaikki odotukset ylitettiin, jotain taikaa tässä on. Pyöränä oli tumman punainen Pösö mallia P8. Ostin sen kaks päivää sitten poliisin löytötavarahuutokaupasta, maksoin kympin. Olin ainoa huutaja, muut sata tais ootella niitä Sardoja tai jotain :slight_smile: Poistin pyörästä muut turhakkeet paitsi ylimääräiset rattaat (kun ei ollu ketjuruoskaa eikä kammenvetimii). Eteen arvoin 52 rattaisen ja taakso isoimman, vähän kevyt välitys mut mäet meni kevyesti. Kuvia pyörästä tulee kun saan teräkset ja alut kiiltelee…

Mutta siis jos Kotkassa on sinkulaelämää niin tässä säikeessä vois ilmoitella!

kyllä edestä pitäis lähtee rattaat kampea irroittamattakin.

mut tervetuloa kerhoon!

valley75 - 20:08, 31.8.2009 » Poistin pyörästä muut turhakkeet paitsi ylimääräiset rattaat (kun ei ollu ketjuruoskaa eikä kammenvetimii).
Just lueskelin mainiota Chainbreaker-kirjaa, jossa varotettiin sinkuloimasta pyörää niin, että jättää takapakan paikalleen. Jossain vaiheessa kuulemma satavarmasti nappaa ketju kiinni rattaisiin.

Jos toi on joku vanhempi, kymmenen tai kakstoistavaihteinen, pösö, niin en usko, että tarviit ketjupiiskaa. Takapakka todnäk kierteillä kiinni. Palveleva pyöräliike pyöräyttää sen irti ja sovittaa bmx-vapaarattaan tilalle.

Pösö on 10-vaihteinen, mutta takakiekko on uudemman näköinen xrims/linus-17.

Ja edessä siis kaksi ratasta suurempi 52 (ok kuntoinen) ja pienempi joka on kiinni isommassa (not ok kunto). Ja rattaat pitäisi siis irrota samalla kun saa kammen mutterin auki ja kammen irti?

Netissä löysin infoa että pösöä pitäisi välttää näissä sinkula/fixi hommissa kun se on niin epästandardi. Mitkä osat ja niiden vaihtaminen voivat tuottaa eniten ongelmia?

valley75 - 21:14, 31.8.2009 » Pösö on 10-vaihteinen, mutta takakiekko on uudemman näköinen xrims/linus-17. Ja edessä siis kaksi ratasta suurempi 52 (ok kuntoinen) ja pienempi joka on kiinni isommassa (not ok kunto). Ja rattaat pitäisi siis irrota samalla kun saa kammen mutterin auki ja kammen irti? Netissä löysin infoa että pösöä pitäisi välttää näissä sinkula/fixi hommissa kun se on niin epästandardi. Mitkä osat ja niiden vaihtaminen voivat tuottaa eniten ongelmia?
Satulaputki, ohjainlaakeri ja stemmi saattavat olla patonkimitoituksella, samoin keskiön kierteet. Noista tulee ongelmia lähinnä, jos osia haluaa vaihtaa uudempiin.

Luultavasti se isompi ratas on kiinteänä kammissa, jos siinä ei näy pultteja. Silloin täytyy tietysti ottaa kampi irti, jos haluaa pikkurattaan ehjänä pois kuvioista.

Koetapa katsella, josko sieltä keskiön pohjasta löytyisi jotain jotain numerosarjaa. Siitä voisi päätellä pyörän ikää. Täältä noista pösö-ketjuista löytyy tarkempaa tietoa/linkkejä.

Ja takanavan valmistajaa ja mallia vois kans koittaa tiirailla. Jos takana on kuitenkin 5-lehtinen pakka, niin luulis sen olevan kierremallia. Ehkä siihen on pinnattu vanhaan napaan uusi kehä tai jotain?