Singular Gryphon mk3

Edit. 21.09.23

Dodiih, kesti vähän pidempään tämän kanssa, mut nyt on viimein Gryphoni kasattu paikallisen pyöräliikkeen toimesta. Vaihteethan tämä nyt sai, kun ilmestyi yksvaihde kona unitti arkipyörittelyyn. Ja on ne vaihteet ihan kivat lappireissuille.

Ensipuraisun perusteella on kyl veikeä menopeli. Kestää totutella, mut hauska vehje ekan 60kilsan perusteella. Nyt alla on 2,6 tuumaset renkulat mutta varmaan vaihtuu muutaman pykälän kapeammiksi 2,3” tuumasiin.Palikat:
Stemmi: thomson
Satulatolppa: thomson
Tolpankiristin: thomson
Penkki: Brooks c17
Tanko: ritchey wcs beacon xl
Kammet: middleburn
Polkimet: sixpack racing
Eturatas: wolftooth 32t
Ohjainlaakeri:hope
Navat: dt swissin 350
Kehät: stans flow mk4
Renkaat: 2,6 tuumaset teravail rutlandit (menee vaihtoon)
Takapakka: shimano xt 11-42t
Takavaihtaja grx 800
Jarrut: grx 600 ja 400 sarjalaiset

Nyt tämä on speksattu aika vahvasti maastopyöräilyyn, mutta ehkä tuo 32 eturatas vaihtuu pari hammasta suurempaan, mut nyt mennään tällä.
———————————

Idea olis kasailla droppitankonen ss maastopyörä ketjunpyörittelyyn metsään ja tunturiin.

Tällä hetkellä runko on tossa olkkarin kulmassa vielä odottelemassa palikoita mutta toivottavasti tän sais valmiiks ennen kesäkuuta.

Väriltään runko on tuommonen harmaanvihreä tms, ei kovin mikään ilotulittelu :sweat_smile:

Postissa on tulossa Wolftoothin 32 piikkinen musta ratas ja taakse 18t hopeinen nyt ensalkuun. Tankona 52cm Venturemax. Komponenteissa koitan suosia hopeeta mutta sillä mennään mitä löytyy verkkokauppojen & ftorin listoilta.

Jarrut aattelin shimpan grx osastolta ja klikkailin ne jo ostoskoriin mut bike24 alet kerkes loppua ennenkuin sain ne ostetuks. Ei pysty tietenkään enää ovh ostamaan joten jarrut vielä ihan auki. Nyt budjettiratkasuna pallotellut esim. edullisten ss TRP:n ja Genevallen välillä.

Flow mk4 vanteet jo löytyy, mut navat päättämättä. Shortlistalla Hope Pro 5 ja DT Swiss. (Eteen tulis 350 ja taakse 240ss). Molemmat 32 reikäsenä.

Tässähän on haarukka 100x15 ja takana 142x12. Boostina olis helpommin löytynyt sopivia rengassettejä käytettynäkin. Itse kumeista ei vielä mitään ajatusta. Oheen parit kuvat.


16 Likes

Palikoita paikoilleen. Keskiö on shimanon un-55. Renkaiden navoiksi tulee nytte dt350. (Hopeiset) pro5 kiven alla ja se bike24 ainoo dt240 ss kerkes kans mennä :melting_face:

Noh. Ompahan näppärämpi laittaa vaihteet.

Renkaille pitäs 2.6 tuuman nakit kattella. Nopeet olis kivat. Onko palstalla konsensusta :thinking:?

2 Likes

TRPn jarruista itsellä pelkkää hyvää sanottavaa. Ainoa syy miksi myin pois oli vaihteiden halu.

Ah juu, jäi tarkentamatta. 29 kiekoille olis tarkoitus :smile:

Wtb ranger 2.6” on mun mielestä todella asia rengas. Ainakin mikäli haluaa renkaan joka rullaa. Mulla oli unitissa nuo vakiorenkaina ja vaihdoin 2.35” mezcaleihin. Tuon vaihdon jälkeen palasin pohtimaan, että kyllä mä rangerit olisin takas laittanu jos omistajuus pyörän kanssa olis jatkunu.

No siis kyl ne mezcalit rullaa joo, mut jotenkin noi rangerit oli must tosi hyvän tuntuset. Kesti ajaa matalilla paineilla imo tuntumatta juoksuhiekalta.

Mielellään kuulisin muidenkin ajatuksia WTB Ranger 29x2.6” tyreksestä.

1 Like

En ole Mezcalia ajanut 2.6”, mutta molempia sekä Maxxis Ikonia että Mezcalia 2.35” ja perstuntumalla Ikon rullaa paremmin. Ainoa rengas, missä on oikea keskikuviointi ja rullaa vielä paremmin (tuossa leveydessä) on Spessun Renegade, mutta sitä ei leveämpänä saa.

Jos siis rullaavuus on ykköskriteeri ja 2.6” leveys vaatimuksena, niin Ikon 3C MaxxSpeedina olisi/on oma valintani.

2.6” Ikon on ollut luottorengas ss-maasturissa jo useamman vuoden.

Psst Klik

1 Like

Thanks! :saluting_face: Tilaukseen meni.

Aaah, vihdoin tämä pyöräle on kasassa. Lisäilin alotuspostaukseen alkufiilisössötykset ja listan osista :saluting_face:

4 Likes

Kunnon hyvä!