Significant

Tuollainen tuli huutonetistä ostettua runko romuineen. Etu- ja takajarrut olisi tarkoitus lyödä kiinni.

Keskiö ja kammet ofmegan, 42 ja 52 eturattaat joista pitäisi saada jonkinlainen välitys aikaiseksi


Pyörä on pulverimaalattu sinisellä ja muhveja ja haarukkaa on maalattu valkoisella ja lakalla, mutta nuo koristemaalaukset on aika huonossa kunnossa vaikka rungolla ei ole maalauksen jälkeen ilmeisesti ajettu. Aluksi ainakin saa olla tuossa maalissa, siinä vaiheessa kun on muuten läjässä niin katsotaan kuinka pahasti tuo nykyinen pinta tökkii.

Sitten vähän kysymyksiä. Mukana tuli kaksi keskiöakselia, toinen n. 120mm ja toinen 110mm. Kumpaakohan tuossa pitäisi käyttää? Keskiöt on muutenkin palasina, olisiko kellään räjäytyskuvaa miten tuo pitäisi kasata. [Edit: Bob’s garage auttoi jo hieman tuossa kokoamisessa.]
Pääkaupunkiseudulta olisi tarkoitus hommata ketjut ja kiekot, kasaamaan pääsen vasta kun lähden kesäksi Keski-Suomeen. Häkit tulee hommattua varmaan noihin polkimiin, biltemasta vai muualta?

Vaihdoin pyörääni alkuperäistä lyhyemmän akselin osuvamman ketjulinjan saadakseni. Eli kokeilemallahan tuo selviää, kumpi toimii ns. paremmin. Nätin näköinen runko.

Rupesin sovittelemaan osia toisiinsa, ja heti aluksi kävi niin että keskiön kupit taitavat olla italialaista tai ranskalaista mallia, kun rungossa on brittikierteet. Sheldon sanoo että vanhat Ofmegat ei käy muiden valmistajien keskiöakseleiden kanssa ristiin, mutta mites uudemmat jos laittaisi tuohon kasettikeskiön kiinni? Nuo kammet ei omiin silmiin ainakaan hirveän vanhoilta näytä, mutta mikä on raja vai pitääkö hommata uudet kammetkin.

Eiköhän nuo kammet istu ihan tavalliseen nelikanttiakselilliseen kasettikeskiöön. Kammet luultavasti istuisivat parhaiten keskiöön jonka akseli on mallia ISO koska Ofmega oli italo-merkki. Mulla on Ofmega CX ratakammet yhdessä fillarissa Campan keskiön kanssa mutta ne ei näytä yhtään samalta kuin noi kammet eli ei siitä sen enempää.

Mulla oli tismalleen samanlaiset ofmega vantage kammet 103mm jis keskiössä ja ketjulinja oli 42 millissä.
edit: vertasin omia ofmegoita campoihin äsken, ofmegan viiste on selvästi isompi. Eli varmuudella ei ole ISO vaan JIS. (ISO on se pienempi viiste.)

Ei kuitenkaan olis Ofmega Vela, http://www.sjscycles.co.uk/images/products/7558ofmega_l.jpg. Ainut nimittäin jonka löysin sopivan omien kampien ulkonäköön ja rattaatkin sopis. Mutta tuohan helpotti kummasti, noita jis-keskiöitä näyttäis Suomesta ainakin löytyvän helpommin. Pitää tuo takakiekko hakea niin näkee miten tuo ketjulinja asettuu.

Edit: Olihan se kuitenkin Vantage irkissä saatujen todistusaineistojen perusteella. Ei hirveästi löydy googlellakaan apua noihin ofmega-kamoihin.

Ohhoo. Toi on mennyt multa ohi, vaikka olenkin viime aikoina laskenut itseni puoliammattilaissarjaan huuto.netin seurannassa. Onko rungon alkuperästä sen tarkemmin tietoa? Hyvältä näyttää.

Viimeinen viikko melkein menny huudon kyttäyksessä ettei mee NOFIXI-rakentelijoille jälleenmyyntiin :stuck_out_tongue: Yritin tuosta kysellä myyjältä, mutta ei ole tullut vielä vastausta. Crescentin ja Raleighin muhvit näyttäs tyyliltään samoilta, mutta ei kyllä ihan samaa ole tullut vastaan.

Rungon historiaa yritin aiemmalta omistajalta selvitellä. Ei osannut sanoa merkkiä tai mallia, itse oli ostanut käytettynä punaisena Colnago Master -tarroilla. Fillarin palstalla kait oli tunnistettu ettei ole sittenkään Colnago. Arveli kuitenkin että jotain itäistä alkuperää voisi olla. Campagnolon korvakkeet kait viittaisi kuitenkin siihen ettei mikään täysi romu ainakaan ostettaessa ollut. Pyörä on jonkun suomalaisen kilpapyöräilyn kärjessäkin ajaneen henkilön käytön jälkeen ajautunut sitten runkona eteenpäin.

joope - 9:14, 11.5.2009 » Mulla oli tismalleen samanlaiset ofmega vantage kammet 103mm jis keskiössä ja ketjulinja oli 42 millissä. edit: vertasin omia ofmegoita campoihin äsken, ofmegan viiste on selvästi isompi. Eli varmuudella ei ole ISO vaan JIS. (ISO on se pienempi viiste.)
Eli pyörähuollon 200 euron kiekkosetti ja 103mm shimanon kasettikeskiö niin ketjulinjan pitäisi olla edes lähellä oikeaa josta voisi sitten hienosäätää kohdilleen?

Pitäisi. Itse käytin Suginon keskiötä. Napana oli sama Dimension ja ketjulinja oli niin suora kuin suora voi olla. Samoilla osilla tulee sama tulos, ellei noi kammet ole ihan mitä sattuu.

Kiekot vaihtoi palstan kautta omistajaa, tarjosin accron hopeisille uuden kodin.

Pyörä alkaa olla ajokunnossa pikkuhiljaa, tuli ajeltua pari viikkoa löysillä ketjuilla lukuisten ketjun tippumisten myötä kun ei ole tuossa rungossa hirveästi varaa liikutella takarengasta vaikka dropeissa liiketilaa riittääkin. Halflinkin ja bilteman häkkien kanssa on päässyt kuluttamaan randonnöörejä ja ajotuntuma on aika miellyttävä. Jostain pitäisi hommata ehkä parempaa satulaa, olisiko brooksia sitten samantien. Tästähän tämä varustelukierre alkaa, tennareiden pohjat tuntuu letkuilta polkimien painaessa jalkaa ja pitäisi hommata varmaan joku ohuen ohut kuoritakki viimaa vastaan.

Suunnitelmissa vähän hioa tuota pulverimaalattua pintaa ja vetäistä ilmeisesti valkoiseksi koko mankeli.

Mites kiekot on jaksellu, saitko trimmailtua viimeiset mutkat suoriksi, vai oliko sille ees tarvetta?

No niin, melkein vuoden jälkeen tuo alkaa olla itseäni miellyttävässä kunnossa, joten kait tuosta kehtaa kuviakin esitellä.

^Hieno pyörä ja aikamoinen taidekuva :slight_smile:

Nyt kun uusi pyörä tyttöystävälle on rakenteilla, olisi ehkä asiallista päivittää kuva edellisestä. Isommat kuvat profiilin kotisivuilta. Uudet osat käytännössä biltemakamaa aiemmin lueteltujen lisäksi.