Sankarajot 6.8.2016 Espoon Automuseo / Kaisankoti

On aika kaivaa teräsorimme naftaliinista, kiillottaa kromioidut haarukat, rasvata satulat ja öljytä ketjut. Tuulettakaamme jerseymme ja täyttäkäämme juomapullomme, SankarAjot on täällä! Lauantaina 6.8.2016 tahdomme tarjota oman, intoa hersyvän, suorastaan sankarillisen polkupyörätapahtuman vanhoille teräsrunkoisille kilpureille.

Pääkallopaikkana toimii Bodom-järven jylhät maisemat. Matka alkaa Espoon Automuseolta ja päättyy Kaisankodin tiluksille, missä sauna lämpeää ja tapaspöydät notkuvat herkkuja.

Päivä käynnistyy klo 9:00 ilmoittautumisella, osallistumisnumeroiden jaolla ja Vintage-rompetorilla Espoon Automuseon pihamaalla. Aamupäivällä on siis mahdollista ostaa ja myydä rompetorilla pyöräilyyn liittyvää tarpeistoa. Lisäksi on mahdollisuus tutustua Espoon Automuseon maailmaan. Museon intendentti esittelee museon velocipedit ja korjaamo-dioraman halukkaille.

Lähtölaukaus ammutaan klo 13:00. 60 kilometrin reitti kulkee pitkin Espoon ja Kirkkonummen pittoreskeja maisemia. Puolimatkan pitstoppo sijoittuu Lapinkylän Leipomoon, jossa nautimme suolaiset sarvet kera särpimien. Pienen levähdyksen jälkeen käännämme ohjaustankomme kohti Hyvinvointikartano Kaisankotia. Ajettava osuus on vapaaehtoinen ja jokainen hoitaa omat vakuutuksensa. Suositeltavaa on kerrata ryhmäajon ohjeita sekä yleisiä käsimerkkejä. Etenemme verkkaisesti, jotta saamme nauttia ajamisesta sekä luonnosta. Ajajien matkan sujuvuudesta huolehtii myös huoltoauto työkaluineen ja tarvittaessa poimii matkalle jääneet mukaan. Vaihtoehtona voi valita 30 kilometrin reitin ja siinä levähdyspaikkana toimii Bembölen Kahvitupa.

Kyseessä ei siis ole kilpailu, vaan vapaaehtoinen yhdessäajo (omalla vastuulla), joka huipentuu maaliin, sillä jokainen sinne selvinnyt on voittaja - suorastaan Sankari! Parhain asu&kuljin-kokonaisuus palkitaan kiertopalkinnolla sekä kolminkertaisilla Huraköön!-huudoilla.

Saavumme klo 16-17 aikaan Hyvinvointikartano Kaisankotiin, jossa pääsemme aluksi nauttimaan saunan lämmöstä. Mahdollisuus pulahtaa altaaseen (omat uima-asut mukaan, pyyhkeet käytössä talon puolesta).

Peseytymisen jälkeen maittava tapasruokailu seisovasta pöydästä. Illan aikana meitä viihdyttää laulaja/lauluntekijä Hildia sekä SankarOrkesteri. HInta 33 euroa (sisältäen pääsyn automuseolle, levähdyspaikan suolaisen, kylpylän saunoineen, ruokailu ja illan ohjelman) ja alle 12-vuotiailta 21 euroa. Maksua suorittaessa viestikenttään osallistutko lyhyelle vai pidemmälle reitille sekä sähköpostiosoite, että voimme lähettää tapahtumasta lisää informaatiota.

Tulisin varmasti, mutta perhelomailemassa Emilia Romagnassa juuri tuolloin, stnaprkl. Onko ruska-aikaan uusinta?

Uusinta varmaan sit 2017. Mut voihan sitä jonkun pienen ex tempore retroajon järjestää.

Jes. Saa varmaan olla vaihteet?

Tottakai. Runkovaihtajat tietty se tapahtumaan henkeen kuuluva vaihtoehto, mutta ei me ketään syrjitä.

Arvon herrasväki, nyt olisi mitä mainioin hetki ilmoittautua.

Huomenna la 23.7 koeponnistus ja saa lähteä mukaan kuntoilemaan. Klo 9 espoon automuseolla, siitä meno Bembölen kahvituvalle ja klo 10 lähdetään jatkamaan (eli siitäkin voit hypätä mukaan). Kalusto vapaa, mutta pyritään pitämään väh. +20 keskaria.

Käydään kahvilla jossain ja kannattaa ottaa hiukan massia mukaan.

PM jos innostaa/ tule paikalle

Itse tapahtumaan ilmoittautuminen on PÄÄTTYNYT.

6.8. Klo 9:00-13:00 SankarAjojen ilmottautumisen kainalossa siis komponenttikirppis, pyörärompetori, swapmeet tms rojujen ulkoilutus-tuokio. Osoitehan oli Espoon Automuseo, Bodomintie 35, Espoo.
Tulkaa myymään ja ostamaan, vaikka ette lähtisi itse polkemaan. Ja muistakaa, että pankkiautomaattia ei ihan lähimaastossa ole, eli käteistä/vaihtorahaa mukaan. Jos haluaa säilyttää tavaroitaan lukitussa tilassa ajojen ajan, onnistuu se mainiosti.

Oisko ideaa kehitell jotain yhteisajelua aloituspaikoille helsingistä?

Ehdottomasti. Mä en ainakaan ihan Helsingistä asti aja, mutta saatan liittyä joukkoon Espoon puolella. fb:ssä olisi hyvä kehitellä tota yhteislähtöä.

Lyhyt matkahan toi on stadistakin polkasta. Lähtö vois olla vaikka munkan nesteeltä klo 8 tai myöhemmin jos on aamu-unisia muitakin, Reitti kartalla

Huomenna taas ihanuutta tarjolla, nähdään munkassa tai espoossa!

Kävin vähän Vaklaamassa lenkillä kun en ehtinyt päivällä mukaan. Hieno tunnelma. Huraköön!

Kiitos kaikille, olipa jälleen lämminhenkinen ja monipuolinen tapahtuma! Huraköön!

Oli kyllä komeita pyöriä tänään esillä!

Kiitoksia kaikille osallistujille. Oli kaikin puolin aivan upea päivä!

https://scontent-amt2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/13924934_10205701906261546_8616453752795181682_n.jpg?oh=33f63c3ec0f9f39399d4ee1eebddb32e&oe=5857F13A

Kuvia tapahtumasta by: Darth & Kuva
https://www.facebook.com/ValoJaKuvia/photos/?tab=album&album_id=1125823457488042

olin bongailevinani tuolta de rosan ratapyörän, miksei oo esitelty täällä, vai onko?

Bongasit oikein. Omistaja ei ole Yksivaihteen käyttäjä.

Vitsi se punainen Masikin oli KOVA!