Runkovaihtoehtoja?

Mortonki.

Nyt olisi aika ostaa runko, Cinellin Gazzetta olisi mielessä MUTTA mietin että
olisikohan samoihin hintoihin olemassa järkevää vaihtoehtoa?.

Kannattais varmaan vähän yrittää rajata, että mitä sä siltä rungolta haluat. Vois olla helpompi suositella.

Järkevää vaihtoehtoa?

vigorelli

Teräsrunko ja tietenkin tyyliä pitää olla(makuasioita :slight_smile:
Gazzetten tyylistä runkoa siis (terästä ja malliltaan samanmoista) mutta eri valmistajalta . Ikäänkuin vertailuun…
Onko tuo Cinellin runko ylipäätänsä laadukasta tekoa vaiko olisikok toisilta valmistajilta kilpailijaa?.

goldsprint

kinoko

edellä muutama linkki. Selaa vaikka nuo läpi ensin. Vähän vaikea tässä nyt mitään muuta on sanoa.

Orłowski tai Duratec

Pomppis, best!

Tämä ei hyödytä sinua yhtään, koska täällä on mielipiteitä. Googlaa, ajattele, opiskele ja löydä totuus, siis oma mielipiteesi.
Tällaista tämä on :wink:

On tämä kuitenkin helpompaa kuin paraskin parisuhde.

Hyviä pointteja tullut ilmoille rungon suhteen!, tämä rungon valitseminen kun tuntuu olevan jokseenkin vaikea asia itselleni :slight_smile: .

Kiinnostaisi tietää paljonko tuossa rungon hinnassa (Gazzette) on ilmaa, elikkäs onko se laadukasta tekoa/materiaalia vai maksaako "pelkkä Cinellin logo niin sanotusti?.

Kaikessa on hinnassa ilmaa tai myydään alihintaan.
Riippuu ihan miltä kantilta asiaa katsoo.
Ihmiset maksavat brändeistä ja yleisestä fiiliksestä/mielihyvästä.
Logoton bulkkirunko ja sama brändättynä on samat ajossa mutta mielikuvat ja “arvo” jollekulle erilaiset.
Ihan jos ottaa esimerkin colossi/goldsprint samoja runkoja eri logoilla/eri hinnoilla. Puhumattakaan tilanteessa missä sama runko myytäisiin ilman mitään brändäystä.

Pomppis varmaan eniten järkirunko kun miettii euro/käytännöllisyys. Mut järkevin runko olis se minkä ostaisit asap jos tänä kesänä meinasit ajaa.

mahdollisia piilovikoja löytää vasta kun rungolla on ajettu kunnolla kilometrejä joten se on yksi muuttuja mitä vaan ei voi tietää. ja laadusta on vaikea mennä sanomaan ellei ole pääsyä sellaisiin tietoihin kuten esim valmistusprosessin laadunvarmistus (eli siis nope).

joten sit jää jäljelle esim rungon mahdollinen liika fleksaavuus (sen voi todeta irl), käytetty materiaali (runkosetin paino) ja ulkonäköjutut että näyttääkö omaan silmään kivalta. ja noita sit vertailee hintojen kanssa muiden valmistajien suunnilleen vastaavien runkojen kanssa jolloin saa vähän osviittaa jostain. toisaalta laadunvarmistus maksaa ihan sikana suhteessa pelkkään valmistamiseen joten jollain merkillä saattaa olla oma ns merkkilisä hintaan negatiivinen koska omat logot kyljessä pakottaa varmistamaan ettei vahingossakaan pääse sutta myyntiin asti.

e: toi viimeinen oli siis piilokettuilua sille eräälle pajalle jonka rungon vääntynyttä takadroppia palstalla ihailtiin taannoin.

Pikkuhiljaa alkaa olemaan valmis runkopäätöksen kanssa, Cinellin Gazzetta. Tuota kyseistä runkoa kun saa esim Ebaysta suht huokeaan hintaan.

Nyt pitäisi ratkaista sitten se toinen ja viimeinen ongelma:
Millaiset vanteet, "modernit vaikko ei modernit?.

Ohjauspäähän tulee raiseritanko ja stemmi "vanhanaikainen metallivärillä.
Satulaolppa myös kirkasta metallia kuten kampisarja ja rattaat.

Jotenkin houkuttelisi kirkkaat matalat vanteet mutta toisaalta noin.30mm v-profiilisetkin.??

Tämä on vaikea laji, luulen että loppujenlopuksi pitää hommata kahdet vanteet :slight_smile: heh…

Jos “vanhanaikaisella” stemmillä tarkoitat quillia (kuva alla), niin se vaatii kierteellisen haarukan ruotoputken ja kierteellisen ohjainlaakerin, jota Gazzetaan ei suoraa saa vaan ruotoputki pitäisi kierteyttää ensin. Että ei tule mahdollisia pettymyksiä.

tero - 21:23, 20.7.2014 » Jos "vanhanaikaisella" stemmillä tarkoitat quillia (kuva alla), niin se vaatii kierteellisen haarukan ruotoputken ja kierteellisen ohjainlaakerin, jota Gazzetaan ei suoraa saa vaan ruotoputki pitäisi kierteyttää ensin. Että ei tule mahdollisia pettymyksiä. http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/9f/Classic_road_quill_stem.JPG
Kyllä, juurikin quillia tarkoitan. Tarkoittaako tuo kierteellinen haarukan ruotoputki sitä että runko-osaan pitää saada kierteet?

se tarkottaa sitä et rungon emäputki, jonka sisällä haarukka kulkee, on oltava 1" (tuuman verran halkaisijaltaan), ja siinä käytettävän kierteellistä ohjainlaakeria. Cinellissä on moderni 1 1/8.

ei runkoon vaan keulaan

e: pääsisit kyllä miljardi kertaa helpommalla ahead -mallisella ohjauskannattimella plus muut aheadin edut.

Sille on ihan hyvä syy että quill ei ole enää käytössä. Se on ihan paska kaikin puolin.

Juu et saa mitään quilleja Gazzetaan ja tätsit. Joku tosi siro ahead tuuliin Syncros tai Cortroltech jne kyllä tuo sitä hakemaasi klassisuutta tähän. Ja kyllä kiekoiksi klassiset matalalla boksikehällä ja matalalaippaisella navalla pliz.

https://s3.amazonaws.com/assets.svpply.com/large/314145.jpg?1389972140

Tällainen VeloOrangen tall-stack stem 1 1/8 on toiminut omassa käytössä hyvin. Ihan varteenotettava vaihtoehto. En tiedä onko muita kirkkaita “quillin näköisiä” ahead-stemmejä. Huonoina puolina mainittakoon obviöösi kulman ja korkeuden säätömahdottomuus.

e: tässä em. stemmi gazzettassa: Cinelli Gazzetta Bel Rosso - Pedal Room

Munarkki - 16:08, 21.7.2014 » Juu et saa mitään quilleja Gazzetaan ja tätsit. Joku tosi siro ahead tuuliin Syncros tai Cortroltech jne kyllä tuo sitä hakemaasi klassisuutta tähän. Ja kyllä kiekoiksi klassiset matalalla boksikehällä ja matalalaippaisella navalla pliz.
Olisiko mitään linkkiä moisista vanteista, jotain vaihtoehtoja?. Hintahaarukka on karkeasti noin. 400 euruoa. Tuubittomat olisi plussaa mutta ulkonäkö menee edellä ja noita sisäkumeja on jo omasta takaa .